• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

patu$ Kali chce, poprostu głupoty jej sie przyśniły i tak babci opowiadała-zły sen:)
natka supe ,ze już ok:)
nuśska mam to samo-wczoraj przymierzałam strój kompielowy -a tu góry i doliny;/ ale sie doprowadziłam przez te pare miesięcy;/ pora wziąść sie w garść:)

reklama
Natka no mi sie wydaje ze skoro pechole rosna ok 2mm na dobe to do piatku beda mialy te 17 mm na zastrzyk biorac pod uwage ze w ostatnim cyklu mialam 20 mm w 10 dc. teraz tez bedzie 10 dc

Chyba w posladek po to zeby szybciej dolecial tam gdzie trzeba :-D

Nuuska to lap troche slonca

Boziu do dajcie mi troszkę tego ciepełka !!!! Proszę !!! Bo u Nas jak na zlosc chmurzy się caly dzień :-(
kasiol a po co się chcesz brac, jak my zaraz zafasolkujemy xDDDD :laugh2:

Mam pytanko, wiem ze pewnie już kiedyś pytałam, ale zapomniałam przepraszam - pregnyl stosuje się żeby pekaly pęcherzyki tak ? a stwierdzić ze nie pekaja można poprzez usg czy tez monitoring, wiec można zakladac, ze jak miałam torbiel ( no dobra nie wiem ile ja miałam ale dajmy na to,ze tez z niepeknietego pęcherzyka) to u mnie może być problem podobnego typu. Choc mnie się wydaje jedno - podczas tych trzech usg jakie miałam w mniej więcej tych samych dc tj. 10, 12 zauwazylam, ze pęcherzyki sa male, tzn. miałam porównanie z tymi paru$kowymi no ale moje wielkości 12mm w 12dc to chyba mało ? Czy nie. Sama już nie wiem, i nie chce doszukiwać się sztucznych problemów, ale czasem podejrzewam, ze może cos być na rzeczy a ja to po prostu przeoczyłam, nie mowiac o lekarzu.

Nuuska teoretycznie tak. Monitoring (usg) tylko i wylacznie jest w stanie okreslic czy dochodzi do owulacji i wzrostu pecherzykow.

Np moze byc tak ze pecherzyki rosna,tak? i np w 14 dc powinny osiagnac jakies 20 mm-22 mm aby byc gotowymi do pekniecia.
OCZYWISCIE MOWIE TU O CYKLACH 28 DNI bo najlatwiej na takich opisac, im dluzsze tym to sie przesuwa. No i one juz powinny peknac a np sie obkurczaja jak np ostatnio u mnie. No i albo sie ladnie wchlaniaja albo robi sie torbiel. Czyli nie pekly. Moga nie pekac zinnych powodow. czyt. LUF (zespol nie pekajacego pekcherzyka) wtedy podaje sie pregnyl wlasnie na pekniecie.

Przy stymulacji lekarza najczesciej zawsze serwuja zastrzyk. Choc mi ladnie pekaly bez zastrzyku zreszta same widzialyscie i 5 pecholi mi peklo a teraz dwa nie chcialy.

proponuje ci na poczatku jeden cykl pomonitorowac. Zawsz emozesz powiedziec lekarzowi ze mierzysz temperature i nie masz widocznego skoku. Jesli u ciebie naturalie pechole ladnie rosna a nie pekaja dostaniesz tylko zastrzyk,ale jesli nie rosna w odpowiednim tempie moze zaserwuja ci CLO jak nam.

No wlasnie chyba teraz jej tak powiem, ze w poprzednim cyklu nie miałam wyraźnego skoku temperatury ( a co mi tam troszkę sklamac ) i chciałabym sprawdzić ten cykl, jak już @ się pojawi, jak wygladaja pechole, kiedy się pojawia, i w jakim tempie rosna, bo miedzy Bogiem a prawda my możemy celować na slepo, a one np. w ogole nie pekaja, potem się wchlaniaja, a ta torbiel była np. z jednego któremu się nie udało wchlonac? jak piszesz, wiele jest możliwości, mysle, ze dobrze byłoby to sprawdzić i pomecze o to ta moja ginke, a jeśli powie, ze nie widzi sensu - ide prywatnie,zdobede dzeki temu rozeznanie w temacie, a może zasiegne innej, lepsze fachowej porady ? Swoja droga jeśli prywatnie, to do ginki, do której chodzi avensis bo swego czasu polecila mi ja, a ja czytając opinie o Niej przekonałam się ze chyba na prawde fajna z Niej babeczka. Kurcze musimy probowac, bo trzymając się kurczowo jednej tezy możemy wiele rzeczy przeoczyć.

Widzis ja do stycznia tez myslalam ze owulka jest. Wykresy mowily co innego ale ja se tylko ludzilam ze jestem nisko temperaurowiec i ze skok jest mimo ze byl taki jakby go nie bylo. Warto sprawdzic wszystkie opcje

Ciekawi mnie czy u mnie był skok w tym miesiącu bo jak się patrze na wykres to od tego 18dc gdzie wychodzily mi pozytywne testy owu, cos tak jakby zaczelo się piac ku gorze, ale nie było wyraźnego skoku jak w poprzednim cyklu np. wiec ciężko okreslic, fakt ze teraz jest wysoko, wiec cos się moglo podzialac - tak mysle :zawstydzona/y:Dziekuje Ci Slonce za pomoc, dobrze ze jesteś tu i mogę zawsze wystrzelić z pytankiem czy problemem - nawet jakbardziej głupim :*** Niech Ci to Bozia w dzieciach wynagrodzi :-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry