reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Najmłodsza chyba ja jestem. ;) Ale szczerze nie bardzo chciałam się przyznawać bo przeważnie w oczach tych starszych kobiet starających się wyglądam jak niedojrzała gówniara, która myśli, że dziecko to zabawka. ;)

Witaj Omon :-) owocnych starań życze. Faktycznie jesteś bardzo mlodziutka i to Twoja przewaga z pewności jeśli chodzi o staranka :-) :-)

Hime ja co najmniej zawsze przed okresem mialam.dobre 1.5 kg do 2 na plusie. A AK się okres rozkrecil to równie szybko waga wracala do normy!! Woda się po prostu w organizmie zatrzymuje i nic na to nie porad zimy! Choć powiem Wam ze zaczynam zapominać bo ostatni okres mialam końcem sierpnia :-)

U mnie humor dzisiaj dopisuje i to jakiś cud bo ostatnio ciągle chodze skwaszona ;/ nie wiem może z tęsknoty za moim chlopem? Ciągle się nie widuje my. On ciągle w pracy. Jedyny kompan do rozmowy to mój 3 latek któremu dziób się nie zamyka i daje od rana do nocy jak katarynka a nawet przez sen :-) nie powiem czasem jest to mega uciążliwe zwlaszcza jak chcesz popatrzeć na TV hee.... ale kocham Go tak mocno ze nie da się tego wyrazić slowami!!

Hime to ile?;-)

Najstarsza ma chyba 30 .. Starszej nie ma prawda?

Tarantina mamusiu to już tak długo? Serduszko już słyszałaś?
Jak się Czujesz?

Malami się nie odezwała?

Olha, Claudia, Angella, mujer? A wy?
Chyba p żadnej nie zapomniałam

Hime ja też się spotkałam z takim podejściem i przyznam, że coś w tym jest, bo w gimnazjum miałam koleżanki, które chciały mieć dziecko bo koleżanka ma i jest takie słodziutkie, że ja też muszę, ale nie znaczy to, że każda młoda osoba musi mieć pstro w głowie ;)
Ale ogólnie wiek chyba mało się ma do tego czy ktoś jest dojrzały czy nie. Moja koleżanka wpadła w wieku 18 lat i szczerze współczułam temu dziecku - dziewczyna bardzo rozrywkowa, szemrane towarzystwo, narkotyki i konflikty z prawem a teraz jako mama 7 miesięcznej Zuzi już myśli o tym do jakiej szkoły ją pośle, więc aż mi się zrobiło głupio jak zobaczyłam jej przemianę ;) A dla kontrastu sytuacja sprzed kilku dni - podjeżdżamy pod sklep spożywczy, wychodzi kobieta (trzydziestoparo letnia) z kilkumiesięcznym maleństwem i całą reklamówką piwska, w drzwiach się cofa mówiąc do siebie, że kaszki dla dziecka zapomniała kupić (bo przecież o alkoholu by nie zapomniała).

Więc czy kobieta jest młoda czy stara to w żaden sposób nie świadczy o tym czy nadaje się na rodzica :)

Ja właśnie też tak myślę, że wiek nie ma nic wspólnego z dojrzałością. Prawdę mówiąc moi rówieśnicy praktycznie mnie nie lubili, dlaczego? A bo nie pije, nie zapale z nimi trawki czy nawet zwykłego papieroska, nie 'poskręcam beki' itd.. Kurcze no nie lubię tak głupiego zachowania, odkąd pamiętam nie czułam się dobrze w towarzystwie w moim wieku bo zawsze byli dla mnie jacyś dziwni, dziecinni. A tak naprawdę to ja zawsze byłam ta dziwna. ;) Ja się dobrze z tym czuje, nie mam zamiaru do nikogo się dostosowywać by mnie lubił. ;) Moi znajomi wiedzą, że się staramy bo ja tego nie ukrywam jakoś, nie wstydzę się tego, przeważnie słyszę komentarze typu, że dziecko mi zepsuje młodość, kiedy będę miała czas na zabawę.

Hime mogę powiedzieć co myślę? Myślę że jesteś odpowiedzialna i cieszę się że takie osoby się starają. Gdybyś była nie odpowiedzialna gowniara nie było by cie tutaj tylko za miesiąc siedzialabys z piwem w ręce i płakała że jak to się stało;-) bardzo się cieszę że się starasz bo widać że do tego dorosłas. Ja pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 23 lata a za mąż wyszłam jak.miałam 22 i nasluchalam się po co biorę ślub jak w ciąży nie jestem;-)

Mam koleżanka która w wielu 17 lat wpadła o urodziła bliźniaki. Jak urodziła stała się najbardziej odpowiedzialna osoba jaka znam ;-) a teraz dzieciaczki już do szkoły i ma chwilę dla siebie

reklama
O i właśnie też te teksty o ślubie mnie rozwalają, że jak to można iść z brzuchem do ślubu. Albo jak można mieć dziecko bez ślubu. ;) A to już nie jest ważne, że para się bardzo kocha i chce być ze sobą? Głupie myślenie, też takie jak wypowiedziałam się na którymś forum gdzie było pytanie ile będę miała lat gdy będę szła do ślubnego kobierca, my mieliśmy brać ślub juz w tym roku w sierpniu, zaraz wielkie tzw hejty że jak tak szybko weźmiemy ślub to zaraz będzie rozwód albo też, że nie ma opcji żeby taka gówniara tworzyła swoją rodzinę... Nosz kurcze. ;) Jednak nie wzięliśmy ślubu w tym roku bo trochę popadłam w depresję po stracie dziecka, bo akurat miałam termin na koniec sierpnia, także ślub przełożony na 2016.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry