reklama

Staraczki na Wyspach

Właśnie noelka jak sie czujesz? Czytałam trochę o skutkach ubocznych przestymulowania clo i trochę sie martwię. Bóle przeszły? Jutro masz ten scan tak? Mam nadzieje, ze to nie ta torbiel.

Roxi jakos sie trzymam. Juz mi przeszedł ten dołek i doszłam do wniosku, że może i lepiej, że mi zrobią ta laparo, bo lekarz powiedział, ze to prawdopodobnie jest przyczyna mojej nieplodnosci. Jeśli tak to cieszę sie, ze znaleźliśmy powód. Mam tylko nadzieje, ze na laparo mi to naprawią a nie tylko pooglądają. Dowiem sie szczegółów na appointmencie, który mam 31lipca. Chciałabym miec to juz jak najszybciej za sobą. Trochę sie zastanawiam czy to mogło być przyczyną moich poronień, ale z tego co wiem to szyjka podczas ciąży powinna być zamknięta. teraz zupełnie odpuscilam starania, bo nawet nie chce zajść przed laparo. Boje sie, że znowu poronię. Jestem teraz na etapie godzinie sie z losem, że może znowu potrwać zanim bede mogła sie starać. Ciekawe Czy po tym zabiegu trzeba odczekać jakiś czas? Pewnie tak, bo to ingerencja w macicę:( tak czy inaczej do października nie będziemy sie starać, bo ja chce gdzieś pojechać na wakacje.

Agnieszka masz brata tu w uk? Fajnie, że wszystko sie ułożyło, pewnie od razu lżej na sercu.

Gwiazdeczka a ty jak sie czujesz na końcówce?

Plakac mi sie chce, bo jutro kolejny tydzień przede mną. Ostatnie 2 tyg w pracy były po prostu koszmarne i zapowiada sie, że kolejne 4 (do wakacji) bedą podobne. Lubię swoją prace, ale czasem mam chwile załamania i wypalenia zawodowego :-(
Ide pobierać z psiakiem może wyrzucę z siebie złą energię.

reklama
Roxii kurcze, ale ten czas leci, juz niedlugo znowu bedziecie w klinice. Ciesze sie bardzo, badz dobrej mysli..na pewno bedzie dobrze!!!

aniolkowa niestety musicie troszke poczekac, ale jestem pewna, ze podczas laparo naprawia Ci co tam potrzeba i zaraz po owocnie zafasolkujesz.
A ty szczesciaro pracujesz w szkole i bedziesz miec dluuuuuugie wakacje:) Ile czasu wolnego tutaj maja dzieciaki? Miesiac?
A co w ogole sie wyjasnilo z twoja praca, z tego co pamietam pisalas, ze moga ja zlikwidowac?

agnieszka.kk super, ze konlikt w rodzinie zazegnany, na pewno odetchnelas z ulga:) Ja bylam wczoraj u fryzjera. Troche podcielam wloski, i naprawilam pasemka. Ostatnio wybralam sie do taniego salonu i juz nigdy tego nie zrobie, kobieta mi tak zniszczyla wlosy, wogole nie umiala dobrze grzebienia utrzymac w rece. Tym razem duzo zaplacilam, ale jestem zadowolona. Niestety dopiero za drugim razem uda sie pokryc te bledy poprzedniczki, ale i tak wygladam juz lepiej:)

U mnie lepiej, bolalo tylko bardzo w piatek i dlatego panikowalam, nigdy nie mialam skurczy tam na dole:(
Teraz troche pobolewa i podbrzusze caly czas mam twarde, ale wyczytalam na necie , ze to normalne, ze przy clo owu sa bardzo bolesne.
Wczoraj test owu wyszedl pozytyw, ale nie moge byc pewna, ze owu byla bo jakos zawsze w kazdym cyklu mialam pozytyw, a dzidzi jak nie bylo tak nadal nie ma.
Jutro skan ciekawe czy pechole pekly, mam nadzieje, ze tak. No i ciekawe co zrobia z torbiela...

Ostatnia edycja:
noelka a ile płacisz za fryzjera jeżeli mogę spytać?
najważniejsze że jesteś zadowolona.
Ja też muszę się za siebie wziąć.Jak będę w Pl poodwiedzam jakieś salony urody,spa,dermatologa itd.

Dziewczyny a co polecacie na cellulit???

agnieszka wczoraj zaplacilam 80 funtow, w sumie bylam przygotowana na 100£. Mialam dosyc dlugie wlosy i mam bardzo geste, a chcialam bardzo cieniutkie pasemka, zeby jak naturalniej wygladalo wiec sama folie zakladala mi 2h:) Wiec jak dla mnie cena nie taka zla. spotkalam sie juz z gorszymi:)

co do celulitu to pewnie jakies peelingi, ja tez mam gdzieniegdzie, ale jakos sie tym nie przejmuje za bardzo:)

80f o rany sporo :szok: ale faktycznie jak długie włosy masz to sobie fryzjer policzy.
Ja płacę 45-50.

Sprawa cellulitu męczy mnie już od dłuższego czasu co prawda nie przeraża mnie to aż tak bardzo ale tak sobie myślę że jeżeli mogę coś z tym zrobić to czemu nie.
Tak myślę że może polecicie jakieś tabletki aby działały od środka,kremy,balsamy będą zatykały pory...

Noelka dobrze, że bóle sie trochę uspokoiły. Mam nadzieje, że działaliście w ten weekend odpowiednio. Co do torbieli to podobno czasem podczas ciąży sie wchlaniaja -zależy jak duża jest. Skoro dali co clo i kazali sie starać mimo torbieli to może ona nie zagraża ani tobie ani dziecku. Mam nadzieje, ze wiedzą co robią.

Ja niestety bede miec tylko 3 tygodnie wolnego, bo my jeszcze robimy z dzieciaczkami takie obozy wakacyjne. Wyjeżdżamy w jakieś fajne miejsca przez 5 dni i 2 dni szkoleń także tydzień nam odpada. Szkołe przedłużają o rok, ale niestety każdy z nas musi miec interview, bo jest nas za dużo a dzieci za mało. Ja bardzo bym chciała zostać, ale konkurencja jest spora i wydaje mi sie, ze to jest nie fair taka rywalizacja z kolegami z pracy o swoje stanowisko.

Agnieszka ja tez mam cellulit jako pozostałość po dojrzewania. Stosowalam rożne kremy czasem drogie, ale kiedyś mi ktoś przetłumaczyć, że to sprawa genów i jeśli masz skłonności to żadne drogie kosmetyki nie poradzą. Najważniejsze to zeby nawilżać skórę.

Oj jak ci Noelka zazdraszczam długich i gęstych wlosow. Ja mam cienkie a kolory lubię brąz śliwkowy, albo wpadający w bordo:)

Ostatnia edycja:
aniołkowa kurcze...chyba poczekam na konsultację dermatologa,może coś pomoże...
A jeśli chodzi o rywalizację o stanowisko w pracy z kolegami/koleżankami to doskonale Cię rozumiem.
Ja musiałam walczyć o kontrakt aż ostatecznie poszłam do szefa indywidualnie i zaczęłam rozmowę.Po 5 minutach przyniósł mi papiery i dostałam kontrakt :)))

aniolkowa mama ---zycze ci wszystkiego najlepszego zeby wszystko sie udalo :-)

u mnie ok maly rosnie ciezko sie juz robi troche chodze jak kaczka i ciezko ze spaniem ale nie narzekam hehe fajnie mozna juz wyczuc raczke albo stopke pod skora cudowne uczucie :-):-) w piatek mielismy operacje alana na wodniaka jaderka przezylam co swoje i on tez :-(:-(ale juz jest ok a teraz szykujemy impreze na sobote bo moi chlopcy maja urodziny :-)

noelka napewno wszystko bedzie dobrze bierz clo i dzialajcie ale ja ci powiem ze przez pierwsze 2 miesiace my robilismy to co 2 dzien i byla lipa a w 3 cyklu to tak jak ochota naszla i myslalam ze cykl stracony a sie udalo :-):-):-):-)

roxii trzymam kciuki tez za Ciebie mocno :tak:

reklama
Witajcie dziewczyny!

Piszę do was z ogromną prośbą!
Biorę udział w konkursie fotograficznym i potrzebuję waszych głosów lecz niestety głosować można tylko i wyłącznie poprzez wysłanie smsa o treści GI. FWW. 6 na numer 7148 koszt smsa to 1,23zł.
Bardzo proszę choć o jeden głosik
yes2.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry