reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Dziękuję Kochana za Wasze jak zawsze cenne rady! Więc teraz czekam na 6 czerwiec na blood test i na zaproszenie dla męża na sperm test.. wszystko tak długo trwa.. powiem wam trudno funkcjonować obok koleżanek w ciąży i mającym już dzieci..

Gosiaczek, powodzenia! My mielismy juz isc na badanie spermy I na droznosc jajowodow a tu niespodzianka: nie dostalam okresu I okazalo sie ze dzidzia w drodze czego I Wam zycze :).
Bylismy wczoraj na USG, bylo widac pecherzyk I taki malutki bialy punkcik w srodku czyli nasze malenstwo :) powtorze USG za 3 TYG, kiedy bedzie juz wieksze.

Gosiaczek, jeszcze nie, ale lekarz powiedzial, ze na to jest zdecydowanie za wczesniej, zeby przyjsc tak najwczesniej za 2 tyg.

Indi - super że widziałąś pęcherzyk :tak: i że jest na właściwym miejscu. Teraz tylko witaminki, dużo owoców, surowych warzyw i heja! Dzidzia będzie zdrowa jak ta lala !!!

Polecam ciężarnym duuużo DUŻOOOO granatów albo soku z granatów. Szybciej rozwijają się komórki mózgowe u dziecka, i zapobiega chorobom typu alzhaimer itp czy jak to się pisze... ale fakt jest taki, że moja niuńka jak miała rok i 3 tygodnie dała popis... powiedziała pełne zdanie : "ale śmieszne!" gdyby nie było nas obu przy tym, to byśmy sobie z M nie uwierzyli. Ale w szoku jesteśmy do dziś i nawet dziś o tym rozmawialiśmy ... a czemu rozmawialiśmy?? bo niuńka ma tak zaawansowane słownictwo polskie i angielskie że wszyscy są w szoku. Jest jakieś 2 lata do przodu jeśli chodzi o dzieci w jej wieku ( opinia psychologa szkolnego). A ja cały czas wierzę że to odrzywianie w ciąży to spowodowało. No cóż, ja w to wierzę. Kto chce to nie musi :-)

a ja się ciesze, że poszłam do polskiego gina - dało mi to wewnętrzny spokój... ja jeździłam do Luton i St. Albans... w Londynie byłam na usg 4d i patrzyłam tam za ile jest wizyta u ginekologa - cena kosmos jak dla mnie!
Ja wczoraj byłam w szpitalu bo czułam się jakbym za chwile miała dostać okres... zrobili mi godzinne ktg... a na lekarza czekałam 6h... miał sprawdzić czy nie mam rozwarcia... pani doktor nie miała takiego zamiaru... pomacała brzuch, powiedziała, że dziecko wysoko więc na bank nie rodze... nie wiem po co na nią w ogóle czekałam...

Jakieś kosmiczne podejście.. ja z byle bólami do mojej lekarki dzwonie, dokładnie to do sekretary ale ona od razu lata do lekarki i mówi co i jak. Ostatnio bez problemu zrobili mi usg szyjki bo się stresowałam. Że po usg ogólnym i dopochwowym nie widziałam lekarki a wynik mi się nie podoba co od razu zgłosiłam idę zaś na wizyte we wtorek i ani myślę nie iść znowu na badanie by potwierdzić, że nic się nie skraca etc. 10 i tak mam zwykły scan dodatkowo, kolejny po miesiącu. Z porodem podobnie. Lekarka zapytała kóry termin bardziej mi pasuje na cc. Oczywiście cc robi też ona..
Może co miasto to inne podejście, nie wiem..

reklama
Lilith - i to na nhs? wow... super :) nie powiem ale zazdroszczę... u nas niby się dużo zmieniło na plus - mamy nowy oddział położniczy, który otwierała królowa ;p ale przy okazji w mieście obok zamkneli cały szpital więc jest więcej pacjentów i znowu za mało łóżek, personelu...

mousefish - córka idąc do szkoły znała już angielski? i jaką obraliście metodę nauki tzn. uczyliście ją też czy sama podłapała?

Do góry