reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Megan skarbie jak dziś ta tempka u Ciebie? Pamiętaj, że spaść może zawsze byle nie do niższych. Oby była wysoka dziś. A test.. wiesz, poczekaj jeszcze :)
Ja za to jednak bez skoku.. faktycznie to po tym struciu i nadmiarze musiała być tak zakłócona.. ale co gorsza mam jakiś masakrycznie dziwny śluz :( Nie jest przejrzysty ale taki mętnawy, raz rozciągliwy, raz nie i w dużych ilościach.. no ale nie jest przejrzysty, więc klapa :)
Zapewne to będzie cykl bezowulacyjny a nawet jeśli z owulką, to bez śluzu ani rusz :)

Pogoda dziś u nas tragiczna :(
A na zakupy spore muszę jechać i z plaży nici, wielka szkoda :(

Kamilaedi, mnie piersi nie bolały, dlatego u mnie to było coś dziwnego. Już się pewnie nie dowiem dlaczego ten cykl był taki dziwny. @ przyszła po 9DPO, FL 11 dni- zdecydowanie za krótko;/
Następny cykl odpuszczam, ze względu na ślub przyjaciołki w czerwcu, ale i tak by się pewnie nie udało. Pewnie bez badań i leczenia nigdy nam się nie uda.
Wam życzę więcej szczęścia.

Hej!!

Meganek szkoda ze @ przyszla... sciskam cie cieplutko. Ja tez jestem z takim nastawieniem ze chyba bez badan i leczenia sie nie uda... Co zrobic trzeba zyc dalej...

U mnie dzisiaj 16 dc i test owulacyjny dalej negatywny - nie wiem czy to wplyw castagnusa czy cykl bezowulacyjny?? dodam ze cykle mam jak w zegarku zawsze... eh wszystkiego sie odechciewa...

Megan, to coś nie tak .. może jednak źle wyznaczyłaś poczatek fl ?? Wiem po wykresie Twoim, że miałaś piękne cykle i trochę mnie to zaskoczyło..

Zuzia, gdzieś czytałam, że castagnus brany bez potrzeby może zakłócić trochę cykl i opóźnić owulację lub może ona w ogóle nie wystąpić, ale kochana, nie chce siać zamętu, trzeba by to było potwierdzić.. mam nadzieję, że jednak na dniach ujrzysz tą kreseczkę :)

Ja cudem, nei wiem jakim dostałam po południu pięknego śluzu.. takiego jak miałam zaraz po @.. jak i ja, tak i moj byliśmy zaskoczeni.. i mam go [ choć już to nie jajko ] do teraz.. wręcz mnie zalewa - myślę, że to sprawka guajazylu :D Oczywiście wykorzystując to, że mała się bawi, wykorzystalismy to :D
Teraz spokojnie oczekuję na skoczek.. może się doczekam :)

Witajcie dziewuszki!
Ale nasz wąteczek się rozkręcił nie nadązam was czytać:-D
Ja juz od piątku jestem w UK :baffled: Urlop był super ale niestety szybko się skonczył, teraz praca i szaraz rzeczywistosć:tak:
U mnie w sumie wszystko po staremu poza tym ze daje sobie spokuj ze starankami, bo doszłam do wniosku że to nie ma sensu i tak nic z tego nie będzie a przynajmniej oszczędzę sobie stresu i rozczarowań. Jakos przetłumaczyłam sobie że to jeszcze nie nasza pora i musimy poczekać. Nie myśle o dziecku, staram się unikac rozmow na ten temat itd. Nie jest łatwo ale myślę że jak narazie nieźle mi idzie. Przytulanka oczywiście są ale spontaniczne bez presji i liczenia dni. Poczekamy do wizyty w klinice i wtedy zobaczymy co dalej:tak:
Do Was oczywiscie będę zaglądać bo strasznie sie z Wami związałam i wiem jak przyjdą ciężkie chwile to mogę na Was liczyć:-D
Trzymam kciuki za wsystkie staraczki dziewczynki nie poddawac sie i do dzieła!!!!!!:-)
Co do świąt to ja niestety tez zostaje w UK:sorry2: to juz chyba będą 4 albo 5 święta Bozego Narodzenia poza domem ale co zrobic takie życie.....
Pozdrowionka dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roxi, byc może takie podejście dużo zmieni.. ważne, że udało Ci się wyluzować i podejść do tego jako tako obojętnie, być może to zaowocuje fasolka.. za co bardzo mocno trzymam kciuki. Każdej z nas czas na dzieciątko w końcu nadejdzie, niestety czasem, trzeba dłużej poczekać.,.

Megan, mam taką mała prośbę.. mogłabyś mi napisać jak tam z kotkiem?? my ostatnio rozważamy zakup.. nawet upatrzyliśmy.. tylko jeszcze nie wiemy jak to jest.. ze szczepieniami, kastracja etc. Jak któraś z was mogłaby doradzić też byłoby miło :|)

meganek nie ma co tracic nadzieji zobaczysz niedlugo wszystkie bedziemy mialy swoje fasolki nim sie obejzymy ja juz w domku szykuje obiadek zapowiada sie mily wieczor dzis (moze owocny) a jutro powrot do rzczywistosci i na 7 do pracy....

czesc kobitki..dzieki za kciukasy...
niestety natura nie jest dla mnie laskawa i @ przylazla w terminie...
szkoda wielka ale ja nie chce sie juz oszukiwac ze uda mi sie naturalnie...

MEGAN rozumiem co czujesz,trzymaj sie cieplo.

ROXI ja mam to samo postanowienie co miesiac i jakos nie udaje mi sie
nie myslec a nawet jezeli wydaje mi sie,ze mam to gdzies i co ma byc to bedzie
to gdzies tam w srodeczku tli sie mala nadzieja ze byc mooze sie udalo.

ZUZIA moj lekarz powiedzial mi,ze we wszystkich "wspomagaczach"ktore
przyjmujemy aby sobie pomoc musi byc pewna przerwa bo im dluzej bierzemy
to dochodzi do hiperstymulacji i nie uzyskujemy zadowalajacego nas efektu
ponieważ zaburzamy nasz naturalny cykl..nie wiem czy ma sens to co napisalam;-/

pozdrawiam was wszystkie!

reklama
Witam was kochane

Na poczatku oczywiscie przesylam wam fluidki i mam nadzieje ze szybko zaczna dzialac &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie jak na razie jest dobrze.Musze wam jednak napisac ze zmeczenie mnie lapie coraz czesciej.W weekendy jest dobrze bo mezus pilnuje Dominika a w tygodniu niestety musze wytrzymac do wieczora ze spaniem :-( Moja cera tez niestety cierpi bo codziennie wyskakuja mi jakies nowe pryszcze.Przedtem to byl moj znak rozpoznawczy ze zbliza sie @ a teraz niestety caly czas mi wylaza i nie wiedze konca:wściekła/y::angry:

Romka-Bardzo mi przykro ze @ przylazla ,wiem co sie czuje i jakie jest rozczarowanie:-(

Megan-Mam nadzieje ze ktoregos dnia nie pojawi sie wredna bo naprawde wszystkie zaslugujecie na to aby miec dzidziusia:tak:

Nie wazne czy w pomoca medycyny czy nie bede wazne aby byl dzidzius:tak:.Bardzo duzo o was mysle i czasami sie czuje zle ze mi sie udalo a wy nadal macie rozczarowanie co miesiac.Widze jednak ze sie nie zalamujecie i walczycie dalej:tak:Coraz czesciej ostatnio zaczynam sie martwic czy aby wszystko w porzadku z fasolka.Do lekarza ma termin dopiero na 27 wrzesnia i nie wiem czy wytrzymam do tego momentu.Szkoda mi kasy na ginekologa ktory zobaczy miec przez 5 minut tymbardziej ze zbieramy teraz na swieta w Polsce a z drugiej strony to myslenie mnie dobija i nie wiem co robic:-(

Trzymajcie sie cieplutko :tak:

Do góry