reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Roxii do wtorku jeszcze tylko 2 dni, dobrze, ze usg masz tak wczesnie rano, przynajmniej caly dzien nie bedziesz siedziec jak na szpilkach:)

My wczoraj bylismy u znajomych, i jedna moja kolezanka ma 2 tyg do terminu porodu, juz tak niedaleko:) Fajny brzuszek ma, nie az taki duzy i jeszcze sterczacy maly jeszcze nie obsunal sie na dol, mozliwe, ze porod bedzie po terminie. Co chwile ja kopal smiesznie to wygladalo- jak jej brzuch sie rusza:)
Dziewczyny obysmy i my tego doczekaly ale jak NAJSZYBCIEJ!!!!!! :)
A ja mam malego kaca, mi duzo nie trzeba do bolu glowy, strasznie slaba glowa ze mnie, koledzy mojego meza smieja sie, ze ekonomiczna w utrzymaniu jestem:)

Dzis piekne slonce, na pewno pojdziemy gdzies na spacer, bardzo ciesze sie, ze jest juz wiosna.

Właśnie wróciliśmy z nad morza...ale piękna wiosenna pogoda. Oby sie utrzymała.
Ja tez jestem bardzo ekonomiczna w piciu...i zawsze cierpię, nawet po jednym piwie. Teraz do świat robimy sobie przerwę, ciekawe czy mój piwosz wytrzyma bez piwka :-p

Dzisiaj stwierdziliśmy, że nie mamy juz znajomych bez dzieci :szok:tylko jedna para jest taka jak my a tak to wszyscy wokół mówią tylko o dzieciach. Szukaliśmy kogoś na jakieś wakacje albo wyskok na weekend, ale nie bardzo chcemy z dziećmi, bo wiadomo jak to jest. Żadnych wypadów wieczornych czy imprez do późna...

Roxi super, że tak rano masz ten scan, nie będziemy sie tu wszystkie stresować cały dzień :)

Też się cieszę że scan jest raniutko, wstanę, pojadę i juz:tak: Jeszcze tylko przetrwać jutro, a jutro mam wolne więc dłuuugo będę spała i dzień szybko zleci:-p Cieszę się że to juz we wtorek ale też panicznie się boje:baffled:

U mnie dzisiaj tez była ładna pogoda taka wiosenna, ale ja niestety pracowałam, potem zakupy i wróciłam do domu padnięta jak pies Pluto:-D teraz leżę w łóżeczku i odpoczywam:-)

Aga dzieki bardzo, zresztą Wam wszystkim bardzo dziekuję za kciuki:tak: Oczywiscie jutro dam znać, ale powiem Wam że mam stracha jak cholera, bo wiem że jutro juz wszystko się wyjaśni:baffled: Boję się że ten piękny sen się skończy:sorry2:

roxii wcale ci sie nie dziwie, ze masz stracha, bedzie dobrze zobaczysz, my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie:)

Ja dzis dzwonilam do szpitala powiedziec ze wciaz nie mam@ i co mam robic z tym HCG? A babka do mnie, ze ktos odwolal wizyte na ta srode. JA mowie, ze czy moge w przyszlym tyg bo to za malo czasu zeby dac pracodawcy znac, a ona, ze nic nie maja jedynie w kwietniu mam dzwonic. Wiec nie mialam wyjscia i wzielam termin na srode. W pracy jeszcze nic nie mowilam, powiem jutro mojej manager, boje sie bo na pewno bedzie miny robic, no ale trudno. Badanie mam dopiero o 15.40, zeby spokojnie dojechac do szpitala musze wyjsc ok 3godz wczesniej niz zazwyczaj.
Strasznie sie boje bolu, za duzo naczytalam sie o tym w necie. Boje sie, ze bede krwawic pozniej, ze sie porycze podczas i w ogole wszytskiego sie boje.
Kazano mi zrobic test i wziasc ze soba tak jak pisalysmy anilkowa.
Dziewczyny ktore mialy HSG jak to u was wygladalo? Bolalo bardzo w czasie zabiegu i po ? Czy bylyscie z jednym lekarzem w pokoju, czy bylo wiecej? Czy moj maz moze byc przy mnie? Dlugo badanie trwalo? Przepraszam za setki pytan ale sie denerwuje troche:)

noelka Twoja menagerka miny sobie może strzelać i nic poza tym. Jesli masz wizytę w szpitalu to należy Ci sie wolne i tyle, nikt nie może robic Ci z tego tytułu problemów. Powiedz ze wcześniej nie znałaś terminu wizyty, bo to oni dzwonią i mówią kiedy jest wolny termin i już. Nic się nie przejmój wolne na ten dzień Ci się należy jak psu zupa! Jak by miała jakiś problem to weź ze szpitala zaświadczenie że miałaś tego dnia badanie i po kłopocie:tak: Co do samego badania, to naprawdę nie masz się czego bać. Nie jest to jakieś super przyjemne, ale nie ma tragedii. W sumie są różne opinie niektóre dziewczyny pisały ze bardzo bolało, a niekótre piszą że w ogóle, także wiesz to zalezy od człowieka. Mnie trochę bolało, przez chwile dość mocno, ale da się wytrzymać. Ja na sali byłam bez M, ale być moze jak poprosisz to będzie mógł wejść. Przy badaniu jest lekarz i pielęgniarka. Ja po tym badaniu nie plamiłam, było wszystko ok tylko, czułam sie tak jakbym miała okres taki lekki ból, moze nawet nie ból tylko taki dyskonfort. Dasz radę , będzie dobrze, nie masz się czego bać:tak: Dobrze ze zgodziłaś się na to badanie juz teraz będziesz miała to za sobą;-)

reklama
dzieki Roxii na prawde uspokoilas mnie :) a pamietasz ile to trwalo? mowili ci wyniki od razu? czy dopiero na spotkaniu w klinice? jak jest z przytulaniem po tym musialas odczekac troche?

Do góry