reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Cześć dziewczyny. Ciekawość w końcu wygrała i postanowiłam wstąpić, zaglądnąć zobaczyć jakie nowości ploteczki ze świata staraczek. No i przede wszystim stęsniłam się

MITAKA- Nie takiej informacji się spodziewałam :szok::-:)-( Bardzo mi przykro. Miałam nadzieję że jednak się udało. Ale to prawda że dużym plusem jest to że w takim razie możecie mieć dzieci !! No i prawda jest że nie warto robić testów przed @:sorry:, idz do gina i na następnym cyklu na dupku jedź. Zawsze jest możliwość że podtrzyma następną ciążę !! Kurcze gdyby mnie to spotkało wiadomo że załamanie i płacz ale obudziłob y to we mnie wielką nadzieję i radość że jednak są dobre plemniki, Musisz zobaczyć plusy w tej ch&^$^*(& sytuacji :-( TULE MOCNO.
SZYSZKA KORIANDER to już ostatnie chwile przespanych nocy, korzystajcie :rofl2:

DEMSIK- może na andrzejkach się trochę rozluźnicie i będzie lepiej?......
NETA a ty jak ???

No i krótko o mnie bo mnie info MItaki zmiażdżyło........ jestem POSRANA tą wizytą. Cały tydzień chodzimy z mężem jak zoombiaki ze strachu !! Już wszystko omówiliśmy i wiemy że usłyszymy 3 rzeczy 1- nie jest dobrze 2- potrwa to jeszcze długo 3- dostaniemy sterte badań już patrzyłam jakie ( baterie, wymazy, cytologie, pewnie hcg itp) więc dopiero druga wizyta będzie konretniejsza. Nie chcemy się znów zawieść i myśleć że jedna wizyta to już cud ..... no ale taki los i nic z tym nie zrobimy.

Ta ja obiecałam odezwę się w poniedziałek. BUZIAKI

reklama
Waiting głowa do góry grunt, że się wiele rzeczy na pewno wyjaśni no i już nie będziecie działać na ślepo, ja wierzę, że jakoś temu zaradzą w końcu od tego są, my mamy wizytę 14 zobaczymy.... też już nie chcę działać na ślepo.

Nie warto robić testów przed ok, ale jakbym nie zrobiła to w dniu spodziewanej wcale już nic nie wyszło i dalej nic bym nie wiedziała więc jednak w moim przypadku tak jak piszecie coś się zadziało. Progesteron miałam duży jak badałam zresztą musi być duży skoro zawsze mam fazę fysokich temp i cycki 2 rozmiary większe przed @, nie wiem jak endometrium bo badałam zaraz po owu a potem już nie więc nie wiem czy przyrasta, obstawiam bardziej wady genetyczne - pewnie jakiś upośledzony plemnior się przebił a takich jak wiadomo 96% albo jakieś choroby... zresztą kto to może wiedzieć pewnie nawet w klinice mi nie powiedzą.

Ostatnia edycja:
waiting, spanie jakie spanie :sorry:... budzenie w nocy na siku ja conajmniej 5 razy wake up :confused2: przewracanie z boku na bok kolejne budzenie :angry: spanie to masakra jak dla mnie, ale innym ciezarowkom jak pytam tez ciezko.... jeszcze do tego skurcze dochodzą wiec nocki ciezkie są

pozdrawiam serdecznie:-)

kurcze, Mitaka, myślałam, że się jednak uda...przykro mi baardzo..://// ściskammmm

Waiting, fajnie, że się pojawiłaś!!!powodzenia na wizycie! będzie już tylko lepiej! musi być!:)

Pięknaszyszunia...co do spania, hehe, ja się zawsze zastanawiałam, jak ja w ciąży zasnę?..bo zasypiam na brzuchu!pewnie się będę kręcić i męczyć (jak już w końcu się brzucha doczekam..) hehe

a u mnie.. wczoraj byłam u gina zrobić cytologię i usg (potrzebne mi są na styczeń przed zabiegiem). Wczoraj był mój 14 dc..no i jeszcze był pęcherzyk, 29mm ( u mnie zawsze jakieś giganty rosną:///) no i lekarz zaczął coś, że może ja mam LUF (jakiś zespół niepękającego pęcherzyka!!)!! cholercia, co to znowu!??chyba się załamię, co jedna wizyta to kolejna niespodzianka!!! jak w październiku miałam monitoring to 13 dc miałam pęcherzola 38 mm (bałam się ze to torbiel!!) ale na szczeście 15 dc już go nie było! więc ..pękają..więc..dlaczego jakiś LUF??? zapisał mi jakiś duphaston i mam brać od 16dc do 25 dc.. tylko kurcze nie dopytałam, co jeśli będę miała cykl 27dniowy (mam różne cykle od 24 do 27 dni), mam go brać dłużej czy na tym 25 kończyć? wiece coś?:/// rannyyyy niech się w końcu uda i te problemy niech już będą za mną, bo już nie wiem...dlaczego te brzuchy nam nie rosną jak innym:///// trzymajcie się dziewczyny...ale mamy pecha:///

Iwu zycze Ci brzuszka, a co do spania to ja tez cale zycie spalam na brzuszku ale jak pojawia sie ciaza to jakos to tak instyktownie sie nie kladziesz:-), wiec spokojnie.
teraz wkurza mnie juz to lezenie tylko na lewym boku, az mnie d.upka cierpnie:angry: i kosci bolą

Mitaka uda sie, zobaczysz.

kciuki za staraczki!!!

Możecie mi wpisać 8 cykl i 24 grudnia - łoooo małpowa wigilia z tym, że oświadczam, że w grudniu nie będę miała @ i żadnego poronienia też nie co nie oznacza też, że cykl mi się wydłuży do sylwestra.Dziękuję.

Waiting jak po wizycie?

mitaka zawsze z neta mialam taki sam cykl a teraz widze ze mamy podobne;)
proszę mnie wpisac na kolejny cykl i testowanie na 24 grudnia;)
o ile seksior bedzie bo mojego jutro wioze do szpitala na przepuklinę pachwinową i kto wie, ile czasu nie będzie mógł:-:)eek::-(

Hey. Jak obiecałam tak jestem i melduję. Klinika ja to klinika wszystko ładnie , pięknie, 20 minutowa wizyta i 340zł poszło :) ale mogło być gorzej. Dołujący widok masy par na korytarzu ze średnią miną.....
Lekarz bardzo miły. O dziwo powiedział mężowi że pogratulować mu liczebności plemników, bo ma je podobno 3 razy ponad normę więc przy takiej ilości plemniorów ten spowolniony ruch to nie tragedia. Jednym słowem nasienie nie jest takie złe ja myśleliśmy:rofl2::rofl2:. Niestety prawdopodobnie plemniki nie mają zdolności do zapładniania i to może być przyczyną. Kazał nam znów brać Salfazin bo ja stwierdził jest tani i najlepszy z tych suplementów. Mąż ma jeszcze zrobić podstawowe badania krwi na wirusy HIV itp. Natomiast jeżeli o mnie chodzi to miałam oczywiście zrobione USG... wszystko było ok, zrobili mi cytologię, wymaz z szyjki macicy na obecność chlamydii, ureaplazmy i mycoplazmy i jeśli dobrze zapamiętałam to posiew bateriologiczny pochwy ( chyba że z wrażenia coś popierdzieliłam) w poniedziałek mają być wyniki. Jeśli wszystkie będą ok to jeszcze przed świętami (8-10 dzień cyklu wtedy mi wypada) będę miała robioną drożność jajowodów. Jutro idę jeszcze na badanie krwi - grupa krwi, VDRL ( czyli chyba w kierunku kiły), prolaktyne, CMV IgM półilościowo, przeciwciała anty HIV 1i 2, Hbs- antygen, przeciwciała anty HCV i AMH. Mam nadzieje że w moim laboratorium zrobią mi to wszystko. No i jak już będzie po tych wszystkich badaniach to zakończymy proces diagnozy i zastanowimy się nad leczeniem. No i to tyle.....

reklama
Lista staraczek działających aktywnie by zobaczyć dwie kreseczki:
Iwu
- 3-5 grudzień /13 cykl starań

Waiting4beans - 13 grudzień/ 18 cykl starań
Neta81 - 14 grudzień/11 cykl starań

Mitaka
- 24 grudzień/8 cykl starań

Demsik - 24 grudzień/ 11 cykl starań
Dziewczynka86- 28 październik/......

Do góry