reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

A po tych chwilach załamania znowu jest nowy cykl i nowa nadzieja. Tylko z każdym cyklem mam większe obawy że się nie uda. Mam 34 lata i jeszcze nie mam dzieci. A jeszcze wczoraj lekarka powiedział mi że mogę mieć endometriozę bo mam bardzo bolesne miesiączki

reklama
Wiem jak to jest
My o pierwsze dziecko walczylismy 4 lata.
W kilinice nam powiedzieli ze z takim nasieniem meża to tylko invitro.
To byl dla nas cios, ale nie uwierzylam w to.
Powiedzielismy sobie ze invitro to istatecznosc.
Podeszlismy do inseminacji. Pierwsza sie udala na krotko.
Po 3ciej potrzebowalismy przerwy.
I zmienilam prace i zrobilam ostatni monitoring zeby wiedziec czy po tych wszystkich lekach mam swoja owulacje.
I wtedy zaszlam. Co wedlug niektorych lekarzy to mial byc cud.
Ja w tej chwili nie pracuję. Muszę odpocząć psychicznie. Mialam bardzo stresującą pracę a teraz mam to w nosie. Wolę nie pracować i mieć dzieci

A po tych chwilach załamania znowu jest nowy cykl i nowa nadzieja. Tylko z każdym cyklem mam większe obawy że się nie uda. Mam 34 lata i jeszcze nie mam dzieci. A jeszcze wczoraj lekarka powiedział mi że mogę mieć endometriozę bo mam bardzo bolesne miesiączki
Ja mam bolesne i bardzo obfite miesiaczki.
I nie mam stwierdzonej endometriozy.

Ja w tym roku skoncze 35 lat.
Ale ja jeden cud juz mam.
Licze jednak na drugi [emoji4]

Ja mam bolesne i bardzo obfite miesiaczki.
I nie mam stwierdzonej endometriozy.

Ja w tym roku skoncze 35 lat.
Ale ja jeden cud juz mam.
Licze jednak na drugi [emoji4]
Dzięki za otuchę. Zobaczymy co to będzie. Powiedziała że może być endometrioza ale nie musi. Na majówkę idę na hsg, może po tym zajdę w ciążę. Czy mozna starać się w cyklu z hsg? Lekarka powiedziała ze jak najbardziej bo jajeczko jest w pęcherzyku i nic mu nie zaszkodzą promienie rentgena, ale my z mężem się obawiamy

Dzięki za otuchę. Zobaczymy co to będzie. Powiedziała że może być endometrioza ale nie musi. Na majówkę idę na hsg, może po tym zajdę w ciążę. Czy mozna starać się w cyklu z hsg? Lekarka powiedziała ze jak najbardziej bo jajeczko jest w pęcherzyku i nic mu nie zaszkodzą promienie rentgena, ale my z mężem się obawiamy
Mysle ze spokojnie mozecie.
My probowalismy [emoji106]
Inna sprawa ze nie wyszlo [emoji6]

Też mam bolesne miesiaczki i obfite i wykluczona edometrioza.
A w cyklu z hsg można zajść w ciążę [emoji4] a nawet jest większa szansa bo jajowody wtedy przeczyszczone. [emoji4]

reklama
A wracając do endometriozy to gdybym miała to chyba jakieś torbiele by mi się robiły. A chodzę regularnie do gina na cytologię i usg a poprzednia lekarka mówiła ze wszystko jest ok i jak mówiłam że mam bolesne miesiączki to mówiła że to normalne. Nie mialam nigdy żadnych plamień ani brzuch mnie nie bolał poza okresem

Do góry