reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Gratuluję i przyznam że bardzo Ci zazdroszczę. Życzę zdrowia dla Ciebie i dzidziusia:)
No właśnie jeszcze się cieszyć nie mogę .bo wczoraj miałam straszne skurcze a dziś jedna blado różowa plamka, niby beta z dziś 560 ale jakoś się stresuje, że coś jest nie tak

Ten metformax to masakra. Mam takie zawroty głowy, mdłości. Brak apetytu, praktycznie nie jem. [emoji852] wczoraj myślałam, że zejde ledwo stałam na nogach

Ogólnie to mam ten pcos ale w niewielkim stadium. I to się stało dosłownie w ciągu tyg-dwóch. Doszłoby do owulacji, ale pęcherzyk nie dojrzał i nie pękł i pojawiła się torbiel krwotoczna. I dostałam metformax 500 żeby owulacja przebiegała dobrze i żebym mogła zajść w ciążę, bo jeszcze glukoza ją zaniepokoiła bo wyszła dość wysoka. Dostałam euthyrox 50 na zbicie tsh i ft4. I w sumie to zalecenia takie, że czekam na miesiączkę która według lekarza będzie do tygodnia (powiększone endometrium) potem dzwonię i ustalamy termin (biorąc metformax 500) i będę miała monitoring czy dojdzie do owulacji, czy dojrzewają pęcherzyki i odliczamy bezpieczne dni. W tym czasie mogę się starać cały czas. A torbiel powinna się wchłonąć do miesiąca i będziemy kontrolować. Ogólnie to czułam, że coś jest nie tak bolała mnie cała prawa strona, od jajnika, miałam skurcze macicy, spuchnięty brzuch i twardy, do tego wymiotowałam co jakiś czas, raz mocniej raz słabiej i miałam temperature. I dziś była masakra bo od rana wymiotowałam i nic nie jem praktycznie, jeden posiłek dziennie bo czuje się w kit. Chciałam wizytę odmówić dziś nawet [emoji29]
Przykro mi z powodu tej torbieli oby się wchłonęła. Ja też biorę metformax 500 (1 raz dziennie), właśnie na pobudzenie jajników no i inne leki by wpłynąć na owulacje. Jesteś obstawiona lekami, więc oby pomogły :)

Ten metformax to masakra. Mam takie zawroty głowy, mdłości. Brak apetytu, praktycznie nie jem. [emoji852] wczoraj myślałam, że zejde ledwo stałam na nogach
Mnie po tym nic nie jest, ale wieczorem przyjmuje Bromergon i po tym w nocy wstawałam bo źle się czułam (biegunka, okropny ból brzucha, mdłości i mroczki przed oczami) więc teraz biore osłonowo na żołądek Bioprazol Bio max i Multilac (szczepy bakteri jak przy antybiotyku) I dolegliwości minęły, w ogóle się nie budzę w nocy i za dnia też się czuje normalnie, więc polecam.

Przykro mi z powodu tej torbieli oby się wchłonęła. Ja też biorę metformax 500 (1 raz dziennie), właśnie na pobudzenie jajników no i inne leki by wpłynąć na owulacje. Jesteś obstawiona lekami, więc oby pomogły :)
Eh dziękuję i mam nadzieję, że się wchłonie. Muszę się pochwalić dostałam pierwszy raz okres chyba bez wywoływania, 32 dniowy cykl, rekord! Mam nadzieję, że ten lek zadziała [emoji20]

Mnie po tym nic nie jest, ale wieczorem przyjmuje Bromergon i po tym w nocy wstawałam bo źle się czułam (biegunka, okropny ból brzucha, mdłości i mroczki przed oczami) więc teraz biore osłonowo na żołądek Bioprazol Bio max i Multilac (szczepy bakteri jak przy antybiotyku) I dolegliwości minęły, w ogóle się nie budzę w nocy i za dnia też się czuje normalnie, więc polecam.
O jeny [emoji852] Masakra, ja chyba też zainwestuje w osłonę

Eh dziękuję i mam nadzieję, że się wchłonie. Muszę się pochwalić dostałam pierwszy raz okres chyba bez wywoływania, 32 dniowy cykl, rekord! Mam nadzieję, że ten lek zadziała [emoji20]
Może torbiel już się wchłonął skoro @ przyszła. Oby leki podziałały. :)

reklama
Do góry