reklama

Staraczki Weteranki...

Kahaka- gratki spadku kilosów:))

a powiedz mi co sie zmieni od wrzesnia w programie I klasy???podobno zakres liczenia nie do 100 a do 20 tylko...
ja Zuzę daję do I klasy od wrzesnia..
nie wiem czy dobrze robię ,ale decyzja podjęta,Zuza zapisana..

Ewcia-fajnie,ze Mateusz już bez goraczki-u nas w przedszkolu też była szkarlatyna kilka razy ,ale moje nie załapały..była też ospa,ale moję miały ją 2 lata temu...

reklama
Ewcia ja tylko zmieniłam fryzurę z krótkiej rozczochranej na krótszą uczesaną. :-)Normalnie włosy mi się układały jak miała kiedyś pierwsza aktorka z Samego Życia grająca Agnieszkę, he he.
Pewnie żadna z was już nie pamięta tej fryzury, bo to było daaawno temu i niemodne też od dawna. W każdym razie podwijam włosy pod spód, a one odwijają się na zewnątrz, taka choinka się robi, jakby piorun strzelił. Teraz mam zwyczajnego boba? grzybka? kiedyś pokażę...

Oddałam dzieci do teściowej, mieszkamy po sąsiedzku więc często tam bywają.

Balbinka jakiej rasy są te pieski?

Iza ja pamietam wlosy Agnieszki z filmu...hee...czyli srednio wiem jak wygladasz...
mama moj tez mial ospe i tylko ospe...a ja nic....
kahaka moj do pierwszej klasy,,,zerowke zrobil w przedszkolu...gratki kg utraconych,a na jakiej diecie jestes??

mama, nowa podstawa programowa obowiązuje już od 2 lat i dzieci mają duuuużo mniej pracy niż wcześniej. Kiedyś tabliczka mnożenia była była w pierwszej klasie, obecnie moi drugoklasiści uczą się mnożyć do 30, a po świętach będzie do 50. Z tym liczeniem to prawda. A z którego roku jest Twoja córka?
Ewcia, dietę wykupiłam na vitalii i jestem z niej bardzo zadowolona, nawet męża wciągnęłam. Nazywa się Smacznie Dopasowana. Musiałam zrezygnować z moich ukochanych słodyczy, ale poza tym, jest ok. Jest bardzo dużo warzyw, owoców. Dziennie miałam na początku ok 1300 kcal, teraz ok 1100.

kahaka i codziennie przeliczasz,,ale jesz co chcesz,aby nie przekroczyc liczby kcal czy tylko owoce warzywa i lekkie jedzonko..
ja schudlam 2,5kg ostatnio,,bo jadlam lekko...miesko gotowane,salatki z warzyw..no ogolnie nie narzekalam...

Ewcia, nic nie przeliczam! Mam podane przepisy na wszystkie posiłki :-D Jeśli na coś nie mam ochoty, to mogę wymienić na posiłek o tej samej kaloryczności, a mam ich do wyboru baaaardzo dużo. Na śniadanie zwykle są jakieś kanapki+owoc, na obiad mięsko z warzywami, na przekąskę mam albo jogurt, albo owoc albo płatki itp, a na kolację znowu kanapki z owocem. Pieczywo jest tylko ciemne lub chrupkie.

reklama
mama, czyli idzie jako sześciolatek :-D jeśli jest bystra to spokojnie sobie poradzi. Zresztą za rok i tak wszystkie 6-latki będą w 1 klasie.
Ewcia, zaczęłam pod koniec marca. Można sobie ustawić tempo chudnięcia-ja mam najmniejsze - 0,7 kg na tydzień, ponoć najbezpieczniejsze, max. może być 1 kg/tydz. Efektu jojo trochę się boję, ale wyczytałam, że należy stopniowo wychodzić z diety - tzn. zwiększać ilość kalorii co 2 tygodnie o 150 kcal. Więc pewnie utrzymanie tej wagi będzie trudniejsze niż schudnięcie...;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry