reklama

Staraczki Weteranki...

Witam staraczki weteranki, chyba tez moge do Was dołaczyc gdyz staram sie juz ponad rok.
Do tej pory nie robiła żadnych badań, szlismy na żywioł, ale wreszcie przemogłam sie i zrobiłam.Wyszła mi podwyższona prolaktyna : 38 i niski progesteron w 23 dc : 2,90.Przy czym @ dostałam w 25 dc, więc nie wiem czy to mógł on spasc juz przed @ czy tez mam taki niski ??
Wiem ,że te dwa paramatry sa jednak do leczenia.Do ginki ide za niecały tydzień, wczesniej zrobie sobie jeszcze prolaktynę z obciążeniem.
Mam do Was natomiast pytanie o TSH, wyszło mi 3,30(norma z labolatorium to 0,40-4,90).Czy takie TSH wymaga leczenia, bo niektóre dziewczyny uwazają, że nalezy obniżyc je do 2,5.Ale ja sie zastanawiam , bo jak juz zaczne brac leki to juz do konca zycia będę brała.
Dzięki z góry za komentarze:tak:

reklama
Jeera Kochana nic sie nie stało wiesz to taki dziwny troche ból jajnika bo na tym etapie nigdy go nie było takie dziwne trudno mi okreslic bo moze zle powiedziłam ból hmmm sama nie wiem ale Kotuś sprawdze bo tylko to mi zostało heehe co do @ to ja mam zazwyczaj 3 dni krwawienia pozniej jakies lekkie plamienie i bólów jakich dużych nie mam bo po ciąży przeszły wystarczy nospa i juz przechodzi a co do skrzepow to raczej nie .....
witaj Malami :)
co do badań to ja juz wszystkie przeszłam
moje wyniki tylko pamietaj to sprawy indywidualne
to tak :
prolaktyna 184.4 (127-637) gin powiedzial ze ok
tsh 2.03 (0.27-4.20 ) ponoc ok ja Ci nie doradze co do tego czy masz obnizyc najlepiej gin Ci powie
estrogen niewiem jaki wynik bo został u ginki ale powiedziała ze wzorcowy robiony 22 dc
a co do progesterony to norma od 3 do 90 ja mialam 30 w 22 dc wiec powiedziala ze trzeba podwyzszac i lutke dostałam
a co do brania leków to jak sie wyleczysz jezeli cos nie tak jest to raczej nie powinnas do koca zycia brac
i życze szybkiego zafasolkowania&&&&&&&&&

Hej babki,
jeera, nie strasz Agnieszki torbielą.
agnieszka, testujesz jutro? Kup jakiś porządny test płytkowy, bo te paskowe są do d...
malami, TSH u staraczek powinno być niższe, w okolicach 1-1,5, więc zajmij się tym na początek. Progesteron łatwo podnieść. A prolaktyny jakie normy masz? Ja miałam prolaktynę ponad 50 przy normie do 20 i zbijałam Bromocornem.

Mnie od wczoraj bez przerwy coś kłuje-a to pęcherz, a to w pochwie coś - mała tak mamusię kocha, że kopami traktuje...

Witaj agnieszkaka2
Co do prolaktyny to miałam chyba w innych jednostak niz ty, bo u mnie norma była do 25.Zobaczę co wyjdzie po prolaktynie z obciażeniem,żałuje ze odrazu nie zrobiłam no ale trudno.
Słyszałam ,że niedoczynnosc tarczycy nie jest uleczalna i leki bierze sie juz zawsze.Też myślę,że ginka mnie pokieruje co dalej.Już sie nie moge doczekać wizyty i rozpoczęcia leczenia :) Mam nadzieje ,że zbicie prolaktyny pomoze i uda sie :).Ja jestem z tych stresujacych sie bardzo wszystkim, wiec ta prolaktyna moze byc od tego niestety.prolaktyna ponoc obniża progesteron , więc moze wszytko sie ładnie wyrówna.
A Ty jak długo walczysz o dzidzię??wiedzę że juz drugą:-)

hej Kahaka :*
oj do kitu sa bo mi jakies cienie wychodza wrrrrr jutro chyba nie najpredzej w piatek i pojde nawet do apteki po ten 25 bo jak ma wyjsc to wyjdzie:tak:
a u mnie 2.03 tsh i powiedziala ze ok ze w pozadku tez tak kiedys słyszalam ze trzeba mniej ale mi powiedziala ze ok to sie jej slucham;-)
a jakies dziwne normy tej prolaktyny mam:szok:

ja o dzidzie ponad rok

Hej babki,
jeera, nie strasz Agnieszki torbielą.
agnieszka, testujesz jutro? Kup jakiś porządny test płytkowy, bo te paskowe są do d...
malami, TSH u staraczek powinno być niższe, w okolicach 1-1,5, więc zajmij się tym na początek. Progesteron łatwo podnieść. A prolaktyny jakie normy masz? Ja miałam prolaktynę ponad 50 przy normie do 20 i zbijałam Bromocornem.

Mnie od wczoraj bez przerwy coś kłuje-a to pęcherz, a to w pochwie coś - mała tak mamusię kocha, że kopami traktuje...

Wiem ,że TSH powinno byc jak najniższe, ale czy koniecznie trzeba je zbijac przed ciaża, skoro jest w normie.Moze wystarczy kontrolowac??

reklama
najlepiej jak sie nie bede odzywac bo widze ostatnio chyba Ci moja osoba przeszkadza.

jeera, Nie wiem po czym to wnioskujesz, może jakieś konkrety? Nie przypominam sobie, żebym pisała coś, co mogłoby Cię urazić....Po prostu kłucie jajnika to nie od razu torbiel, może być równie dobrze na @ albo na ciążę...

malami, nie wiem dokładnie jak z tą tarczycą, bo ja nie miałam z nią problemów. Bree się zna, to może Ci podpowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry