reklama

Staraczki Weteranki...

Już kiedyś o to pytałam na wątku wyspowym, ale to jakiś dłuższy czas temu było.. wtedy żadna dziewczyna nie miała podobnych reakcji. Sama już nie wiem od czego to i czy odstawiać czy dziś brać.

Myślę, ze to zależy od tego jak uporczywe są dla Ciebie te dolegliwości. Jak się masz mocno męczyć to lepiej odstaw. Może Ci nie służy. Może twój organizm źle reaguje na niego. Ale jeśli czujesz tylko dyskomfort i powiedzmy na ból głowy wystarczy tabletka paracetamolu, to ja bym pobrała jeszcze kilka dni. Może to zbieg okoliczności z tym bólem głowy skoro piszesz że bez Cast też Ci się zdarza.

A powiedz jeszcze jak go bierzesz? O jakiej porze? Bo mi zalecono rano na czczo (choć czasem brałam już po śniadaniu jak zapomniałam przed)
Ponoć rano najlepiej działa, bo rano po przebudzeniu jest strzał prl i Cast ma to złagodzić.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie w ten piekny słoneczny dzień :)
zaraz Was nadrobię ale mam pytanie na jakie badanie powinien moj iść :
Badanie nasienia podstawowe
Badanie rozszerzone
Badanie nasienia MAR test anty IgG i IgA

chyba na początek to rozszerzone byloby dobre?

Biorę rano, po kawce dopiero ale przed śniadaniem, nie licząc dnia dzisiejszego. Najdziwniejsze, że ból głowy pojawił się dopiero późnym popołudniem, tak jak zazwyczaj przy zwykłych bólach, ale był dość silny.. nie jak moja typowa migrenówka od której mam właśnie mdłości.. był inny tyle, że również nie bardzo pozwalał funkcjonować ;/
Od kilku dni u nas dziwaczna pogoda jest, więc równie dobrze może pobolewać mnie [ jak teraz tylko lekko ] z powodu zmian ciśnienia.. choć mdłości jeszcze nie ustąpiły do końca :D
Nie wiem więc, czy to zbieg okoliczności czy jednak skutek uboczny.. no i czy możliwe, by ten skutek utrzymywał się nadal skoro wciąż kolejnej dawki nie wzięłam..

W jakich dawkach Ty masz swój? Ja mam jakiś UK : 400 MG. Biorę 1 tabletkę. Na opakowaniu piszę by brać aż 2 i to dwa razy dziennie :D I by brać z jedzeniem..

Witam
Witam się przy śniadanku :)

Zastanawiam się, czy któraś z was miała silne bóle głowy lub nudności/ wymioty na castagnusie?
U mnie drugie podejscie do niego i drugi raz taka sama sytuacja. Bóle głowy i tak mam nazbyt często bez niego, więc jeśli to przez niego to odstawiam..

Brałam kiedyś i wszystko było OK

A ja tylko na kilka sekund
obiadek już dogorywa, dzisiaj skrzydełka w sosie śmietanowym z dodatkiem papryki i marchewki + ryż + ogórki, niestety zapomniałam kupić groszku ale zje się i bez tego

Byłam dziś na pobraniu krwi, wyniki będą na wizycie u endo, czyli 25.05

Miłego dnia:-)

Na tym wątku to większość z nas marzy o jakimkolwiek porodzie..

Znalazłam mój stary post haha cytuję:

Castagnusa nie radziłabym brać, gdy z hormonami i prolaktyną jest wszystko dobrze.

A sama robię teraz co innego ;p

kochane dostałam skierowanie do poradni genetycznej...rozpoznanie-niepłodność wtórna..
dostałam i ja i Tom..
cel porady-badania genetyczne...

cieszyc sie czy płakać?????????

któraś robiła badania genetyczne ???

pok serio tak plamisz??? Zaraz po @ hmm, zapytam mojej ginki co ona na to. Mnie w Polsce ginka powiedziala ze plamienia moga byc objawem nadzerki, badz chlamydii np, w drugiej polowie cyklu plamienia to prolaktyna lub progesteron

nadzerke mam wyleczona 5 lat temu, chlamydii nie mam, a to po @ wiec nie dotyczy tego, co moze byc przyczyna plamien w II fazie cyklu, bo po @ to I faza.
moze zle sie wyrazilam. Najpierw mam ok 5-6 dni normalna @ a potem slabnie i slabnie i przez jeszcze 4 dni po troszku wylazi i sa to raczej plamienia (brazowy sluz) niz normalna @. po prostu powoli mi wycieka :)

Witajcie w ten piekny słoneczny dzień :)
zaraz Was nadrobię ale mam pytanie na jakie badanie powinien moj iść :
Badanie nasienia podstawowe
Badanie rozszerzone
Badanie nasienia MAR test anty IgG i IgA

chyba na początek to rozszerzone byloby dobre?

najlepiej za jednym zamachem zrobic rozszerzone, MAR i anty IgG i IgA

Drogie Panie potrzebuję waszej pomocy. Piszę pracę licencjacką na temat stosunku kobiet ciężarnych wobec porodu domowego. W tym celu stworzyłam ankietę do której przesyłam linka:
Ankieta - Analiza wiedzy i postaw kobiet ciężarnych wobec porodów domowych
Bardzo serdecznie proszę o pomoc w wypełnieniu tej ankiety:)

watki staraczkowe co do zasady maja mala lub zadna populacje ciezarnych kobiet... a szczegolnie watek staraczek wteranek.

mama - cieszyc sie! trzeba szukac wroga!

ide po skierowanie do gina na badania, czy na takie wystarczy:
1. ogólna morfologia
2.T3
T4
FSH
LH
E2
TSH
PRL
P4
3. na przeciwciała Toxoplazmoza, cytomegalia, chlamydia, rózyczka, ospa
czy cos jeszcze dzis mam 4dc a jutro 5( jutro bym to zrobiła)
czy jest jeszcze cos?
jeszcze monitoring

Mamus ja mysle ze dobrze nie wszystko sprawdzą
Lilith co do castagnusa ja mialam nudnosci i bole glowy dlatego przerwalam
Pok a co to jest ten MAR I Ig(przeciwciała??? ) dlaczego robi sie Mar?
Niunia na sam a myśl o takim obiadku cieknie mi slinka :)

Ostatnia edycja:
reklama
mama pewnie ze sie cieszyc zawsze to bedziesz wiedziec na czym stoisz i czym to leczyc

dzis mam termin @
robilam test z rana i dalej to samo druga blada
cycki bola jajniki tez
musze zadzwonic do mojego gina bo nie wiem ile ta lutke mam jeszcze brac
moj M nie bardzo wierzy
mowi ze ta druga ta jeszcze nic pewnego
ja tam wiem ze sie udalo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry