reklama

Staraczki Weteranki...

zawsze jest jakieś wyjście z danej sytuacji. nawet jak już myślisz że to koniec... czasami może to być początek.. powodzenia zycze.

reklama
jestem jestem, bylam u jednej mamy, u drugiej i pokazywalismy plytke z usg :) płci nie pokazała/ał ale pieknie rosnie, ma 8 centymetrow i fika pieknie koziolki.. pukal mnie w brzuszek łapka a potem trzymal sie za głowke :) maly mysliciel :) pienky dzidzius.. normalnie taki noworodek juz hehe tylko maly ale w powiekszeniu wygladal jak noworodek :P NO I NAJWAZNIEJSZE ZDROWY!!!!!!! serducho wali 155 na min i wszystie pomiary w normie :) nastepne prenatalne za 6 tygodni.. a wizytke zwykla mam u mojej gin za 10 dni moze ona mi powie plec :)
dzieki za kciuki!!!! padam na twarz z wrazen dzis...
Palemko trzymam && ale na pewno jest wszystko ok ja na etapie 9 tyg tez juz przestawalam sie zle czuc

kahaka no mowil ze dzidzia nie chce pokazac ale mozna juz stwierdzic.. kolezance w 12 tyg powiedzial, a innej w 13 tyg... na watku w sierpniowkach dziewczyna tez juz wie, to nie jest na 100% oczywiscie bo nawet przy porodzie moze sie okazac cos innego ale mozna zobaczyc jak dzidzia zechce pokazac :P
Kinga piekna melodia.. dostalam plytke i tam slychac ja wali serducho :) bede zapetlac chyba :P

Hej! Witam się wieczorowo:-)
Ja tak się przywitałam i przedstawiłam tutaj kilka dni temu, ale niestety nie miałam czasu więcej napisać. Za dużo zajęć na głowie, za mało czasu, żeby spokojnie przy kompie posiedzieć. Postaram się częściej udzielać.
Wspominałam na początku o badaniach, na które się wybierałam, no i teraz czekam sobie grzecznie na wyniki.(po raz kolejny prl i progesteron, robiłam ostatnio we wrzesniu 2010).
Jutro mąż wyrusza badać swoją armię. Może wreszcie się dowiemy dlaczego ciągle nam nie wychodzi.
Miłego wieczoru życzę:-)

Błonka, moja gin w 14 tyg mnie wyśmiała, jak pytałam o płeć, bo wg niej na tym etapie narządy wyglądają podobnie u dziewczynek i chłopców ;-)ale jak się dowiesz, to super.
danao, super, że mąż na badanka idzie, zawsze to krok do przodu :tak:

reklama
Hej
Bree dzięki za odpowiedź.Nie mam żadnych objawów niedoczynnosci.Moja waga stała od paru lat, tzn 56 kg :)Zrobiłam sobie TSH tak z ciekawosci, zobaczę co mi powie ginka, wczesniej zrobie ft3 i ft4, jeżeli zleci wizyte u endo to pójde i będę sie leczyć.Z drugiej strony dziewczyny mówią,że po zajsciu w ciaze TSH spada pod wpływem hormonu HCG.
Pozostaje cierpliwie czekac na wizyte u ginki i bez paniki.

No spada, jak BHCG przyrasta. Ale jest to spadek rzekomy. Dlatego w ciąży nie bada się THS tylko kontroluje FT4. Spadek THS nie jest tu spowodowany poprawą funkcjonowania tarczycy tylko współdziałaniem stymulującym BHCG. Sam obraz TSH może dać rzekomo dobry wynik, podczas gdy niedoczynność w ciąży jest znacznie pogłębiona.

Bree [/B]- fajnie, że się dobrze macie z dzidzią! Planujesz juz jakieś zakupy??? Pochwal się!
Nie jeszcze nic nie kupuję, absolutnie nic. Czekam aż poznam płeć, choć przyznam, ze jestem już napalona jak nie wiem na zakupy. Moja koleżanka jest w 8 mcu i jak oglądam jej zakupy to aż zazdroszczę.

Hej,
Bree, super wiadomości z usg! A powiedz, masz przeczucia co do płci?
Tak, mam wrażenie że to chłopiec. Choć marzę o dziewczynce to jednaj nie czuję w ogóle żeby to miała być córeczka. Synek też fajny ;-)

palemko, &&&&&&&&&&&. Brak objawów o niczym nie świadczy, ja też miałam takie przerwy i się denerwowałam. Na pewno wszystko jest dobrze.
agnieszka, ale bym zjadła taki obiadek, mniam.
carola, przykre to :(
Kinga, hej :)

Jeju dziewczyny, czuję się jak słoń.

Daj spokój słoniątko, zgrabna jak przed ciążą, brzuszek śliczny foremny... No teraz to walnęłaś!! :-)

Palemko mam nadzieję ze wszystko u Ciebie ok. U mnie też, tak jak u Kahaki około 9 tygodnia piersi z przestały boleć i wpadłam w panikę ale jest ok więc mam nadzieję ze i u Ciebie tak będzie.

Błonka, suuuuper :) Ale puknij się w czoło, że Ci gin płeć powie haha :-D

Dziewczyny, gadam właśnie z LILITH. Pozdrawia Was i gratuluje zafasolkowanym :tak:

A gdzie z nią gadałaś? Co u niej? Szkoda że się nie odzywa. Kopnij ją ode mnie w zadek i powiedz że mogłaby się czasem odezwać. Pisałam do niej na gg ale bez echa.

Błonka gratki. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry