Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Poszłam do toalety siku i nagle coś chlusnęło, dosyć mocno, paczam a tam krew...niby dzisiaj miałam dostać @ ale co ze mnie wylazło???? Brzmiało jakby wpadło do toalety coś dosyć dużego, skrzep raczej to nie był...a krew jasnoróżowa, gęsta... sorry za szczegóły ale jestem lekko zakręcona...
Carol - czego to ludzie z głodu nie wymyślą .
A tak nawiasem mówiąc, to podczas @ złuszcza się endometrium, które przecież ma parę ładnych milimetrów grubości. Może akurat jakiś większy kawałek wypadł?
Krwawienie miesięczne jest pierwszym etapem cyklu miesiączkowego. Jest spowodowane złuszczaniem się nabrzmiałej i rozrośniętej w ostatniej fazie cyklu (fazie lutealnej), błony śluzowej macicy (endometrium). Płyn wydostający się w tym okresie z pochwy składa się w dużej mierze z krwi i tkanki błony śluzowej.