• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

sorki dziewczyny ze nie piszę- mam dzisiaj ciężki poniedziałek w pracy- roboty od groma, wszyscy mnie wykorzystują i do tego mało płacą:eek: , przy tej pracy trzyma mnie głównie perspektywa pójścia na macierzyński i wychowawczy:) trzeba zajsc w ciążę w tym miesiącu bo sie wytrzymać już nie da!
Palma komu ja sie teraz wyżalę kiedy ty masz już fasolinke:-D
Zastanawiam sie jak to jest że przez tyle cykli sie nie udawało kiedy wszystkie badania u was dobre tak jak i u nas, czy istniał jakiś powód czy po prostu my takie mniej płodne od innych kobiet.

Kahaka robisz teścik w najbliższym czasie?
Mama gdzieś zniknęła...
mmmm ale ty pyszności robisz

Lilith masz jakiegoś sensownego lekarza dla m u siebie? koniecznie trzeba sie skonsultować, żeby nie przegapic dobrego momentu na zabieg, czasem nie ma co czekać na cud nie wiadomo do kiedy...tylko trzeba zadziałać

Ostatnia edycja:
reklama
Kahaka, chyba Ci nie pomogę bo nie wiem jak to zrobić... kiedyś mi się udało i nie pamiętam jak...

Tymonka - jak to komu bedziesz się żaliła?! Nam oczywiście!!!

Lilith - wiesz czytanie w internecie, powoduje tylko to, że się nakręcasz, odpuść sobie i poczekaj co powie lekarz. Nie załamuj się tylko zawsze miej nadzieję, że będzie dobrze!

oczywiście że wam się wyżalę w potzrebie kochane moje towarzyszki niedoli:)
chodziło mi o to że z Palemką miałam podobny problem (a raczej brak problemu) bo ja na ten mój sluz przez palce patrze- wielu lekarzy nie zleca tego badania bo mało wnosi do diagnostylki, wiadomo że go trzeba pokonać ale jak? iui albo ivf to w sumie czyby był wrogi czy nie taki by był schemat leczenia.

Tymonka a tego żelu to Ty próbowałaś w końcu czy nie??

Mmm dziękuję, wiem wiem :)

Wikulka, ja wiem jak to jest z czytaniem na necie.. później albo w jedną albo w drugą stronę człowiek się nakręca a ja chyba zbytnio przesadziłam w tą negatywną stronę. Co prawda ja i mój byśmy się upierali że to właśnie to i dobrze.. niech jest i to, bo jak mówiłam to będziemy wiedzieć na czym stoimy i zaczną mojemu robić badania jak należy i właśnie, co najważniejsze to mój powiedział, że tak tego nie zostawi nawet jak będzie miał wojnę z szefem to urlop weźmie by załatwić co trzeba. I tego mi było trzeba. Kopa pozytywnego od niego, że mnie nie zostawi samą z problemem a zaczeliśmy w końcu działania na powrót :)

Tymonka, dopiero zmieniliśmy lekarza. ZObaczymy jaki będzie. Ale też patrząc na czas starań, który możemy poprzeć wynikami sprzed 3 lat nie ma prawa odmówić odesłania do kliniki plus innych badań które mąż zażąda na miejscu [ skierowania ]. Dodatkowo mamy lekarza w szpitalu gdzie chodzimy, więc gdyby robili jakieś problemy to uderza tam dodatkowo ze skargą. Ma wizytę jak ja w lipcu. Jakoś zleci :)

Właśnie zjadłam pizze :D
A teraz czeka na mnie hmm takie ciasta ala placki ziemniaczane z cebulki :D

Witajcie,
My juz po wizycie.
W skrócie:
po badaniu palpacyjnym- żylaki powrózka jednego jądra
skierowanie na: hormony, posiew nasienia ureaplasma i mycoplasma i usg jader
na razie nic nie wiemy jak zrobi m. badania to mamy sie zglosic

a teraz ide podczytac co tam u Was i poodpowiadać..

jeera86
Idz do lekarza jak tylko bedziesz mogła bo tak to sobie gdybac mozemy, trzymam kciuki zeby to byla jednak owulka :)
LILITH
Kochana na razie poczekajcie do wizyty, lekarz zbada palpacyjnie i powinien tez skierowac na usg jak trzeba bedzie wtedy bedziesz wiedziala co i jak, na necie tez sie juz wczesniej naczytalam o tych zylakach i z jednje strony fajnie ale z tym leczeniem to loteria...
lekarz powiedzial ze to genetyczne i pojawia sie w wieku 13-14 lat,
a co do brania roznych specyfikowna poprawe nasienia to jednym pomaga innnym nie, powiedzial ze mial nawet takeigo pacjenta ktoremu wyniku spadly bardzo jak sie okazalo to bral multiwitamine i po glebszych badaniach okazalo sie ze byl uczulony na skladnik znajdujacy sie w otoczce tabletki... niezle?
takze kazdy z nas jest zmienny osobniczo jednemu cos pomaga a innemu nie...
jak dla mnie to wszystko loteria...
takze kochan glowa do gory nie martw sie na zapas najpierw lekarz i badanie
fakt tez czytalam ze te operacje to rowniez loteria ale na razie poki nie wiadomo co i jak to chwilke czeba odczekac

mojemu dzis lekarz palapacyjnie znalazl te zylaki na jednym jadrze , dopoki nie ma usg to ciesze sie ze na drugim nie ma i jedno przynajmniej sprawniejsze ;)
ale zawsze warto probowac tego co moze pomoc naturalnie a nie od razu operacja chyba ze po wszystkich badaniach i roznych dolegliwosciach ktore pacjent ma jest duze wskazanie...

mmm... pyszności zrobilas :) a co do opisu i wnioskow z tymi zylakami dzieki za info :)

kahaka cierpliwości :)) ale wiem ze sie fajnie mowi .... slyszalam wiele roznych rzeczy o testach wiec moze skus sie na betke

mama gdzie jestes nie patrz na ta tempke plis tulam mocno lekki kopniaczek w tyleczek wracaj szybko
buziak na poprawienie humorku :*

jesli komus nie odpisalam to sorki ale juz sie zamotalam....

witam wszystkie jeszcze raz :*

Ostatnia edycja:
babeczki wleciałam na chwilę ,zebyście o mnie nie zapomniały...:)

Betusia- dzięki za kopa :)
ale moja wena odeszła dzis nie przez tempkę ..tak jakoś...

mam nadzieje,ze jutro wlecę z nowa siła do Was :))
a tymczasem zmykam ,dzieci wykapane ,zaraz idą do spania..

do jutra i zacisakm za każda &&&&&!!

Betusia, nie zrobię betki, bo nie mam kiedy, w godzinach pracy laboratorium jestem w szkole. Zresztą pewnie jutro @ przyjdzie. Niech już przyłazi i mnie nie wkurza! :wściekła/y:

Kahaka a jak się czujesz na chwile obecną??

Betusia, ja wiem właśnie że to loteria .. ale naczytałam się już pozytywów na bocianie i też tak staram się myśleć. Zresztą jakby nie było to liczy się to, że coś w kwestii posiadania dzidziusia się dziać będzie. To ważne dla mojej psychiki bo już wystarczająco odpoczęła od ostatniego.
Dla mojego witaminki były super zawsze. Przykładowo jak zarzywał 3 tygodnie witaminy to z 12mln zrobiło mu się po tym czasie ponad 36mln i jak sperm migration wcześniej nie miał nic tak później aż 14,5mln a dla nas to był na prawdę szok.
BYle teraz doczekać do czerwca i wizyty, dziś dużo rozmawiamy i jestem dużo lepiej nastawiona niż wcześniej :)
Myśle, że będzie dobrze :)

A jak tam Twój po wizycie?? Pocieszony trochę? czy raczej wręcz przeciwnie??

reklama
LILITH, czuję się nijak...Na @ objawów brak, na ciążę tym bardziej. Żadnego bólu piersi, nic... Oczywiście łudzę się jeszcze, ale jutro pewnie będzie wielki rozczarowanie, bo to będzie 15 dfl, więc temperatura na bank spadnie. Ostatniego Dupka wzięłam w sobotę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry