• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

zjola
nasienie dawcy nie jest drogie... wiec mozna sobie zafundowac takowe...
co do slabego nasienia - mozna wyselekcjonowac dobre plemniki ze slabszego nasienia ale pytanie jest ile tego nasienia macie teraz i jaka morfologia. bo jesli np jest duzo 300mln to nawet niedociagnieca typu uszkodzenie glowki itd da sie ominac bo z takiej duzej ilosci zwykle cos sie da zrobic. jesli zas jest mala ilosc i zla morfologia to trzeba dawce... bo insemki musisz miec kilka milionow dobrego nasienia (juz po odwirowaniu)

inseminacja dawcy jest taka sama jak inseminacja nasieniem M - proces jest identyczny i nic nie ma wspolnego z IVF

olivka

a o jakiej ty tajemnicy mowisz przy ivf?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

Ja jak zwykle z doskoku. Mam pytanko. Czy inseminacja nasieniem dawcy jest tak bardzo kosztowna i wymagająca tylu zabiegów, co in vitro? I jeszcze jedno: czy orientujecie się, czy ze słabego nasienia można wyselekcjonować jakieś lepsze plemniki i też je inseminować. Mój M ma problem z wojskiem. Zastanawiam się nad jakimiś alternatywnymi rozwiązaniami.
Pozdrawiam
można wyselekcjonować lepsze plemniki podczas preparatyki, a jeśli w całym ejakulacie będzie 10mln to możecie podejść do iui,
niestety nie wiem jak jest z nasieniem dawcy

kora7 dziękuje. Koleżanka była w INvicie, u dr Skrzypek. Od razu chcieli IUI, za pierwszym razem udana. Jak byliśmy tam pierwszy raz, to zrobiłam szereg badan, za 270zł, prócz AMH bo robiłam je niedawno u mnie. I pytał mnie doktorek czego oczekujemy. Wtedy jeszcze chcisliśmy naturalnie, zapisał mi Femare, która kosztuje 400zł.... Nie wykupiłam, dlatego poszłam jeszcze do tego mojego.

O Gamecie też słsyzałam dobre rzeczy, inna koleżanka miała tam in vitro i tez poleca. Tak naprawde w tych klinikach w ogóle są anst.awieni na in vitro. Troche to wkurza, ale cóż... My narazie in vitro mamy daleko w planach, jeśli w ogóle. IUI to co innego.

A Ty w Invicie długo sie elczyłaś? Jakieś pozytywne skutki?

Witam Was Piękne Panie :-) Nie zaglądałam tu już parę dni, właśnie czytałam wszystko o czym rozmawiałyście, i przyznam, że trochę się pogubiłam...No cóż..
Amalfi misiak hello kitty i kocyk bomba!!!! :-)
witaj dziuraWskarpecie i mamo mikołaja , Mamo naprawdę bardzo długo czekałaś, u mnie nie minął jeszcze nawet rok, a już jestem zrezygnowana, nie chcę czekać już dłużej, tymbardziej podziwiam Ciebie że to wytrzymałaś i się nie załamałaś, ale jak już po takim czasie pojawiło się dziecko to napewno była radość jakiej nigdy wcześniej nie przeżyłaś :) a i masz dwójeczkę, gratuluję :)
mmm rozumiem Twoje zdenerwowanie, mnie by chyba szlag trafił, w takiej sytuacji facet musi być tak samo zaangażowany jak kobieta, a nie pozwalać sobie na zapomnienie, nie wolno !!:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wielkie dzięki babeczki. U M ilość nasienia jest całkiem dobra, tylko po 24 godzinach się nie ruszają łobuzy, no i jest podejrzenie o błędy genetyczne, więc chyba najpierw zrobimy kariotyp. Moje dwie ciąże obumarły a przy drugiej był jeszcze zaśniad groniasty częściowy.

kora7 dziękuje. Koleżanka była w INvicie, u dr Skrzypek. Od razu chcieli IUI, za pierwszym razem udana. Jak byliśmy tam pierwszy raz, to zrobiłam szereg badan, za 270zł, prócz AMH bo robiłam je niedawno u mnie. I pytał mnie doktorek czego oczekujemy. Wtedy jeszcze chcisliśmy naturalnie, zapisał mi Femare, która kosztuje 400zł.... Nie wykupiłam, dlatego poszłam jeszcze do tego mojego.

O Gamecie też słsyzałam dobre rzeczy, inna koleżanka miała tam in vitro i tez poleca. Tak naprawde w tych klinikach w ogóle są anst.awieni na in vitro. Troche to wkurza, ale cóż... My narazie in vitro mamy daleko w planach, jeśli w ogóle. IUI to co innego.

A Ty w Invicie długo sie elczyłaś? Jakieś pozytywne skutki?

ja się leczę w gamecie w kielcach i też planujemy iui lub inf zależy na co armia pozwoli

boże ale mnie podbrzusze zabolało :(

Witam się
dm41.gif
, nie było mnie przez łikendziora ;)

Poproszę o skrót szybciutki ????

esmeralda - nie stresuj się , to dopiero 10 cykl, starania do roku to norma wśród par - tak mówią statystyki , napewno juz nie długo doczekasz sie maluszka :)

a to dla WAS !!!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& - los fluidos :)

reklama
hej laski:)
witam sie po dłuższej nieobecności- streszcze co u mnie, próbowalam napisać z telefonu ale sie nie udało, wiec tak:
w czwartek rano ok10 była IUI wszystko poszło ok, poprosiłam o wyniki poprzedniej preparatyki dr powiedziała że nasienie jest rewelacja (:laugh2:). zaraz po IUI pojechaliśmy sobie na przedłużony weekend na Suwalszczyzne- mmm polecam, ja byłam pierwszy raz z m w tamtych stronach- zakochaliśmy sie w tej dziczy (m mówi że po nastepnej iui też pojedziemy no to czekam na nią z niecierpliwością haaaahhhahhah). Trochę podziałaliśmy naturalsikowo po IUI :)
a teraz najlepsze od piątku do wczoraj byłao tak zimno i wietrznie że wróciłam przeziębiona, gardło boli, katar, kaszel temp lekko podwyższona i łamie w kościach. Mam zwolnienie do piątku i antybiotyk który niby można nawet w ciąży ale sie zastanawiam czy brać czy nie...jak myślicie???
test 22.06 staram sie o tym narazie zapomnieć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry