reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
niemartwsie-też zazdroszcze już bym wolała żeby mi sie w sklepie darła,poprostu bym z nią nie chodzila:tak:a tak to spacery nie możliwe za bardzo i fakt wszyscy się gapia jak na najgorszą matke na świecie ech mądrale:crazy:
koriander-Witam.Co do badań są tu dziewczyny po stratach pewnie chętnie coś podpowiedzą a najlepiej udaj się do swojego gin.:tak:

Witajcie!

Święta,święta i po świętach:)
My szykujemy się na jutrzejszą imprezę urodzinową Alana.Mimo iż urodziny ma 1go stycznia to wyprawiamy 29 grudnia.
Ogólnie wsio ok
yes2.gif
Objedzona tylko jestem na maksa i ruszać się nie mogę
dry.gif

A jak u was?

koriander- witaj:) poszłabym do lekarza i zapytała o badania
niemartwsie, PannaMyszka - jesteście zadowolone z Rydygiera? w sumie teraz bym miała najbliżej właśnie tam.
PannaMyszka- nie martw się, będzie dobrze , też mam czasem depresyjne dni ale to dlatego że mąż pracuje w innym mieście i czasem nie wyrabiam sama

Amelia ja leżałam tam na patologii ciąży 3 razy i potem już ostatnie 2 tygodnie przed porodem też.
Patologię wspominam bardzo dobrze, położne świetne, lekarze też.
Sam poród przebiegł w miarę sprawnie i szybko (6h25min) ale ja w 37 tc miałam wywoływany poród przez oksytocynę. Mały urodził się z oznakami wcześniactwa przyduszony (2 razy owinięty pępowiną razem z rączką) i leżeliśmy w sumie 2 tygodnie. Panie nie bardzo pomagały w przystawianiu do piersi mały miał silną żółtaczkę i nie chciał ciągnąć cyca. Ale badali go bardzo dobrze i szczegółowo.
Ja byłam zadowolona no poza tym że było przeładowanie i nie miały neonatolożki czasu dla mnie tyle ile bym chciała.....

Sama nie wiem czy kolejny raz będę chciała rodzić w Rydygierze. Poród wspominam bardzo źle, ale opieka poporodowa była bardzo dobra. Wybrałam ten szpital ze względu na możliwość wykupienia opieki położnej, którą poznałam w szkole rodzenia. Plusem było też to, że na życzenie podają zzo. Poród miałam wywoływany ze względu na cholestazę ciążową. Nie będę opisywać, co tam się działo, ale nie było to nic przyjemnego. W końcu i tak okazało się, że nie mam szans urodzić naturalnie i zrobili mi cc. Od tego momentu nie mam już większych zastrzeżeń. Na oddziale spędziliśmy 8 dni, bo synek miał żółtaczkę. Miałam jednoosobową salę, otrzymałam dużą pomoc przy karmieniu, personel był bardzo miły.
Wiem już, że następne dziecko koniecznie będę chciała rodzić przez cc. Będę musiała dokładnie przemyśleć wybór szpitala. Brałam pod uwagę jeszcze Żeromskiego. No ale nie ma co się spieszyć, jeszcze starań nie rozpoczęłam, a już się nad szpitalem zastanawiam :D

Dziewczynki szybkie pytanko: dziś poszłam z mężem zrobić badania.On morfologię a ja FT3. Czy to badanie Ft3 wystarczy żeby wykluczyć niedoczynność tarczycy czy musze zrobić dodatkowo FT4?

Witam:)
U mnie lenistwo.... mąż w pracy a ja odpoczywam troszkę ogarnęłam domek, pranie się pierze a ja się nudzę i tak do wieczora:) musiałam źle spać w nocy:) raz jak sie obudziłam to miałam tak scierpnięte obie ręce że masakra a teraz mam takie zakwasy, że ja nie wiem co w nocy robiłam:).... ale odkąd ie jem leków czuje że jestem bardziej spięta i może jakoś napinałam mięśnie przez sen... heh.... kto to wie...
Pam nie gadaj że już chcesz wózek kupować - ja czasem z nudów wejde sobie na allegro pooglądać akcesoria dla dzieci - ale do zakupów jeszcze daleko.
Życzę miłego weekendu.

reklama
Aniolek no przeciesz nie kupilam... taki impuls czasem mam ze bym kupila ale nie kupuje bo wiem ze za wczesnie... ja lubie miec zaplanowane co jak kiedy i ktore wiec nie naskakuj na mnie ze mam takie impulsy kupowania....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry