reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
miałam iść spać ale nie poszłam. nie no idę zaraz. nie mogę się z bb rozstać ;) chłopy już śpią a ja po internecie buszuję :P

reklama
wrrrrr zeżarło mi posta :baffled::wściekła/y: i to dwa razy, więc ten trzeci to wersja okrojona

Dorcia ja wpisuję się pod 6. - @ planowana 03/08.

Vinga, Amelia - moja chłopina pojawi się również późno, koło 23, także łączę się w bólu. Jesteśmy po urlopie i jakoś tak tęskno mi za staruszkiem dzisiaj :)

Co do poznawania płci zawsze chciałam, żeby to była niespodzianka, coś na co czekasz, dodatkowe emocje przy porodzie ;) A różowe ubranka czy niebieskie można kupować przecież po porodzie ;) Bo oczywiście, że gdybym miała córkę to chciałabym ją ubierać w sukienki ;)

A co do HM to faktycznie boskie są tam ubranka mmmmmm ;)

Cześć Kurczak !!! Fajny nick !!! Słyszałam, że najlepiej współżyć co 2-3 dni. I sexić się 2 dni przed owu i w owu!

Oooo Fuma wróciłaś do świata żywych!!! To się napracowałaś!

Aniołek kurcze 19dc i jeszcze jajniki??? A może organizm robi podejścia do owulki. Bo w trakcie jednego cyklu organizm może nawet kilka razy robić podejście do owulki i jest to mylne dla staraczek, a potwierdzić owu może tylko wzrost temperatury (no i usg ofkorz). Także może owulka jeszcze będzie!

Dorcia ja jeszcze się nie staram!!! ;) :P

vinga - 5.
Dorcia - 32. Przy 1 ciązy nie robiłam bety, zdałam się na test, a potem lekarz. Teraz tak samo. Zresztą, musiałby mąż zostać w domu z dzieckiem tj zwalniać się z pracy, więc chętniej kupiłby mi kolejny test;) Poza tym nie znam się na becie, ona też tylko potwierdza prawda?
Muffi - to kiedy zamierzasz rozpocząć starania?
Co do jajników to ja ich nigdy nie czułam, więc nie wiem co wy tam kobiety czujecie ;) A może czułam ale nigdy nie posądziłam ich, że to one;)

Aga, beta i potwierdza i pokazuje czy przyrost hormonu jest prawidłowy (czyli czy ciąża się rozwija). ja w tej ciąży byłam zmuszona zrobić 2xbete. poszłam do lekarza właśnie w 5 tygodniu a lekarz po usg powiedział, że jak na jego oko to ja za kilka dni poronię - jak widać już 14 tydzień leci więc nie miał racji.
Muffi, co do emocji przy porodzie to uwierz mi , że i bez dodatkowej nieznajomości płci dziecka poród dostarcza bardzo dużo emocji :P ale co kto woli ;) ja tam bym nie wytrzymała - taka prawda heheh;-)

Hejka -
Wiedziałam, że tak będzie, że pójdę spać a Wy naskrobiecie nie wiadomo ile, przeczytałam 5/10 rano na śpiocha :) ale już nie pamiętam co która pisała. My mamy awarię systemu w pracy więc stoję z robotą, papierki leżą i czekają,
No właśnie dziewczyny w drugiej ciąży - nie macie traumy po pierwszym porodzie??

Aniołek, ja akurat dobrze wspominam poród, to na pewno zasługa mojego męża, że był ze mną i wspierał. gdybym miała jakąś traumę to na pewno tak wcześnie na drugie bobo bym się nie starała ;) ból jest, straszny, nie ma się co oszukiwać ale w tym momencie o sobie się nie myśli tylko o dziecku i gdy tylko "wyskoczy" o wszystkim się zapomina i ból mija ;)

Aga...jak pisała Vinga...beta zrobiona minimum dwukrotnie pokazuje jaki jest przyrost hcg...czyli czy ciąża rozwija się prawidłowo !!! Można również na jej podstawie określić wiek ciąży !!!
32 d.c. ja to bym już daaaaawno panikowała i betę robiła...JESTEŚ CIERPLIWA I WYTRZYMAŁA !!!

Muffi jejuś zapomniałam że Ty jeszcze się nie starasz !!! Przepraszam !!!
Ja również będę chciała w drugiej ciąży (jak Bóg da) znać płeć wcześniej...jak dzidzia pokaże oczywiście !!!

Aniołek traumy nie mam ale wiem czym to pachnie. Mój poród trwał 5 godzin i miałam znieczulenie zewnątrzoponowe...więc parłam bez bóli !!!
Są tego plusy i minusy...ja jak się uda i będę rodzić raz jeszcze też poproszę o znieczulonko !!!

reklama
Nasza "chwila prawdy"
1.Aga ?????
2.Aniołek 24.07
3.Dorcia 27.07
4.Amelia ?
5.Fuma ?
6.Kurczak ?

jak coś poknociłam ...edytujcie !!!

Muffi jeszcze raz przepraszam...

Ostatnia edycja:
Status