reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurffffa wstałam chyba lewą nogą !!!
Wszystko leci mi z rąk, na nic nie mam ochoty, źle wysłałam paczkę z ciuchami i w ogóle do dooopy wszystko !!! A brzuch mi ginek wczoraj tak bardzo ugniótł że mnie boli jak cholera dzisiaj !!!
Zaraz idę do Młodego...będę z nim do 15...jak ja to wytrzymam !!! Siły potrzebuję , siły !!! Dam radę, dzielna jestem...dam radę !!!

Aniołek
ja mam taką prośbę ślij nam często te fluidy !!! Vinga , Carla , Tesiak , Wasila ...tyle Was ciężarówek tu jest a fluidów żadnych....Fluidowo ma tu być !!! !!! !!!
Ślijcie ~~~~~~~~~~~~~~ ile wlezie !!! Tylko tak żebyśmy mogły się nimi podzielić !!! PLISSSSSSSSSSSSSS !!!!!!!!!!!!!

reklama
kurcze Dorcia mam nadzieje,ze reszta dnia bedzie spokojna i,że młody nie da Ci za bardzo w kość!
Amelia wrzucaj zdjecia,bedziemy podziwiac:):) a ten olejek rycnowy to sam nakładasz czy z czyms mieszasz bo mi sie go strasznie ciezko naklada :(
Vinga remont idzie powoli ale w tym miesiacu będziey juz kłaść panele i nareszcie zacznie to wygladac porzadnie:) a jak u Was? jest już decyzja z banku??

Dorcia ciii, spokojnie... Tobie chyba wakacje są potrzebne kobieto, bo naładowana jesteś strasznie! A może jakaś randka z mężem? Od razu byś się wyluzowała... Za dużo masz na głowie i musisz odpocząć!
Fajnie że ginek w porządku, a mąż dojrzeje do decyzji o zbadaniu nasienia.
Aniołek jeju Ty masz już 11 tc, kiedy następna wizyta? Bo może już płeć poznacie :) A figurę faktycznie masz sliczną.
ianka no widzisz, nie chwal dziecka bo rogi pokaże ;) Ja zawsze mowiłam ze Nela niegrzeczna i mnie nie zawodziła :)
kurczak super że z fasolką ok :)
Vinga a Ty coś kupujesz? Bo chyba wyprawkę masz całą po synku?
gabryśka działaj działaj, tylko nie zajedź męża ;)
Muffi Ty chyba powinnaś pomyśleć o przeprowadzce np. do Italii :) Tam słońca byś miała do woli :) Ale na poważnie to mi wystarczy zachmurzone niebo i już mam doła, dziś na szczęście słonko świeci, ale wczoraj było tragicznie.
Venna będzie dobrze :) Mdłości są do zniesienia, u mnie dość szybko minęły i wymiotów nie było, z córą nie było ani mdłości ani wymiotów, więc może Ciebie to nie spotka.
Amelia noo Ty masz piękne włosy... Miałam takie ponad rok temu i mi odwaliło, ścięłam na boba :) Teraz znów zapuszczam, ale pomysłu na jakąś fryzurę brak.
Samosia w domu biel górować będzie pewnie, czekam niecierpliwie na efekty!

Wczoraj w szkole rodzenia przewijalismy lalki :) Ale śmiechy byly. No i był temat zębów- to cholernie ważne żeby mieć wyleczone i nawet w ciąży już leczyć! Teraz laska u nas w szpitalu w 32 tc leży, wody jej się sączą, nie wiadomo o co chodzi, a ona się przyznała że pół zęba zgnitego jej wyleciało. Nawet był przypadek sepsy u matki od zgniłych zębów, kobieta umarła.

Hejka,
My byliśmy nad jeziorkiem chwilkę posiedzieć, bo od jutra podobno załamanie pogody, zjadłam rosołek, mąż sprząta kuchnie a ja odpoczywam :) i tak sobie myślę, że fajnego mam męża :) od miesiąca skacze koło mnie z jedzeniem, ja w kuchni palcem nie kiwnęłam od tego czasu... :)
Carla - Ale jaja z tą kobietę, nie wiedziałam, że od zęba można się sepsą zarazić, ja puki co wszystko mam poleczone tzn tak jeszcze było 5 mcy temu, ale pod koniec roku wybiorę się na kontrolę,
No leci ten czas, kolejną wizytę mam 25 września, czekam z niecierpliwością jak zobaczę moją kruszynkę, najbardziej się boje czy wyniki mi wyjdą dobre, mocz pewnie będzie tragiczny, zawsze miałam masę bakterii itp.
Vinga - Ja jeszczę nie robię żadnych zakupów, myślę, że tak po 20 tygodniu zacznę stopniowo kupować wyprawkę ciuszki itp, pewnie większośc będzie z second handu ale można tam naprawdę fajne rzeczy kupić za śmieszne pieniądze.
Dorcia - Ślę mnóstwo fluidów ciążowych, i nie denerwuj się tak bo coś mi się wydaję, że ten brak II kreseczek u Ciebie spowodowany jest nerwami, ....
miłego popołudnia, ja czekam na mamcię :)

Laseczki jak się Wam poskarżyłam tak zły humor minął bezpowrotnie...mam nadzieję !!!
Młody był wyjątkowo grzeczny, przesiedzieliśmy cały czas na dworze :-D Gdyby nie fakt że złamałam połówkę zęba (trójki) to byłoby idealne popołudnie. Mówiłam Wam kiedyś że mnie ząb boli...miałam maleńką dziureczkę...taką że ledwo wykałaczka wchodziła...a tu pyk i dziura taka że hej...na pół zęba !!! Właśnie dzwoniłam do dentysty i mam dopiero na poniedziałek wizytę...jakoś chyba wytrzymam ???

Aniołek łapię fluidki...łapię !!! Jej kochana już niedługo minie pierwszy trymestr...ale zleciało !!!

Carla nooo co jak co ale lalki to ja nigdy nie przewijałam :baffled::baffled::baffled: Chyba będę musiała spróbować na laleczkach Młodej :-D Wiesz mnie ogólnie tak nosi czasami...mam raz dobry humor a raz "bez kija nie podchodź" !!!
Ze mną dziesięć lat temu na oddziale leżała babeczka której jakieś bakterie od zepsutych zębów zaatakowały łożysko...biedna leżała 3 miesiące w szpitalu na podtrzymaniu !!! Z Młodą miałam wyleczone wszystkie zęby jeszcze przed porodem. Teraz mam zamiar zrobić sobie porządek na ile mi finanse pozwolą.

Aniołek to też męża kuchnia więc niech robi :) Mój właśnie posprzątał kuchnię na błysk, obiad mi pod nos podał i nie marudził hehe :) Wynikami się nie przejmuj, ja na lajcie do tego podchodzę bo wiem, że bakterie w moczu czy anemia to normalka, chociaż ja wyniki w tej ciąży mam super. Noo, poza wynikiem posiewu z szyjki który mi w szpitalu zrobili- wyszła mi mega grzybica, a nawet nie miałam żadnych objawów czy dolegliwości. Mam nadzieję że lekarz wyśle mnie na powtorkę wymazu i że wynik będzie dobry.
Z zębami nie ma żartów, podwyższone leukocyty mogą być spowodowane stanem zapalnym od zębów.
Dorcia moja mama dzień przed wyjazdem do Włoch wyciągała sobie kawalek kurczaka między 1 a 2, i nagle jej 2 wypadła- koronka zrobiona kilka dni wcześniej!!! Dobrze że miała klej, ale cały urlop z dyskomfortem i strachem, żeby koronki nie zgubiła. Jak wróci to ide z nią do lekarki, bo to jakaś partaczka- licówka mojej mamie po 4 miesiącach wypadła a ta kazała sobie zapłacić 150 zł, bo nowych materiałów użyła! A moja mama jej zapłaciła! Teraz pójdzie ze mną i ja już jej powiem co o tym myślę!
Wytrzymasz do poniedziałku, od razu zobaczysz ile masz ubytków i ile Ci zajmie robienie zębów. Ja dziś na dwór nie wyszłam, zaraz tylko pojedziemy na zakupy. Fajnie że młody dał żyć i że humor już lepszy :)

Helou

ja tez dzisiaj nie mialam humoru ale juz mi przeszlo.Glownie za sprawa wizyty u naszego potencjalnego dewelopera.Chcielismy sie spytac czy i kiedy planuja budowe nowych blokow.Na grupie napisalam czego sie dowiedzielismy.Przez to sie oboje zaczelismy chichrac jak glupi i gosc dziwnie na nas patrzyl.

Na weselu bylo fajnie,nawet nie najgorzej sie czulam.A po slubie mnie spotkalo mile zdarzenie-tak sie rozczulilam tym slubem i przysiega itd. i pomyslalam "jak ja tego Mojego kocham" i chcialam mu to powiedziec.Odwrocilam sie do niego i usmiechnelam a on tez sie usmiechnal i mowi :"kocham cie'.Normalnie telepatia:-D.

DORCIA-bedzie ok,nowy doktorek i nowe sily.Teraz do dziela.

CARLA-teraz mi podsunelas fajny pomysl-musze sprawdzic czy Moj by tak umial dziecko przewinac.Jeszcze sie u moich rodzicow w piwnicy zachowala jedna moja lalka.

Ostatnia edycja:
Dorcia śle ciązowe fluidy special for you!!!! -> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> -> -> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> -> -> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> ->-> -> -> --> -> ->-> -> -> --> -> ->-> -> -> --> -> ->-> -> -> --> -> ->-> -> ->

Pozostałym staraczkom również slę. No własnie, kto się obecnie stara o dzidzię oprócz Dorci? Bo chyba zostały już same ciężarówki i niezdecydowane:-)mam nadzieję, że się nie obrazicie:)
Jsli chodzi o badanie nasienia kiedyś rozmawiałam o tym z moim mężem i zapytałam czy dał by się zbadać. Powiedział,że nie ma problemu. Pytałam przy okazji sytacji znajomych- mąż koleżanki tez miał z tym problem. W końcu mój maż go przekonał, zbadali nasienie i za miesiąc oznajmili ze spodziewają się dziecka.

Ianka - ja karmiłam 14 miesięcy i od razu po odstawieniu małej od piersi przesypia noce. Budzi się jdynie po to, żeby przywędrować do nas do łożka.

Muffi - tez nie lubię jesieni. Kocham tylko tę polską złota i ciepłą a ta trwa krótko. Ratunkiem na depresję bedziemy my:)

Carla- ale mnie wystraszyłaś jesli chodzi o zeby, teraz czeka mnie kontrola, ja o zeby dbam i raczej wielkiich ubytków ostatnimi czasy nie mialam. Ale pojecia nie miałam ze niewyleczone zęby mają taki wpływ na ciąże!!!!Jutro umawiam się na wizytę.

Fuma- daj znac jak mąz sobie poradził z lalką.

Pochwalę się- moj mąż pierwzy raz zmieniał pieluszkę małej w szpitalu dzień po porodzie i tego samego dnia ją ubierał po kąpieli. Ależ byłam dumna. Mąż babki, z która leżałam na sali nawet nie podał jej dziecka do karmienia, bo bał się ze krzywdę zrobi.

Aniołek tez kompletowałam wyprawkę dopiero po 20 tc. i sporo rzeczy miałam uzywanych. Gdybym teraz miała druga dziewczynkę to jestem praktycznie gotowa- tylko pieluszki kupić mogę rodzić hehe. Na kiedy masz termin?

U mnie mdłości na szczęscie jednodniowe, dzis lepiej. Mam mega apetyt, jem co 3 godziny. Kurcze jak tak dalej pójdzie to w tej ciązy zamiast 12kg przytyje 32:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Fuma - odpisałam na grupie :), mi z moim A też czasem zdażają sie takie sytuacje że w danym momencie mówimy to samo :) hehe nie raz jest kupa śmiechu z tego.
carla - no to w takim razie, nie martwię się póki co, będą wyniki to się zobaczy czy będzie powód do zmartwień. mam nadzieje, że na wizycie zrobi mi chociaż lekarz cytologię, bo do tej pory mi nie robił.
Wasila - ja może też co nie co dostanę od kuzynki albo bratowej, ale to się jeszcze okaże, Termin porodu mam na 8 kwiecień, była przed chwilą mama i mówi, że strasznie schudłam :) no ale co zrobić, jeszcze chwilka i zacznę tyć :)

Tesiak - Czekam na relację jak było na warsztatach bo to chyba dzisiaj??

miłego wieczorku.

reklama
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~przesłane!!!!! :-D
Samosia czekamy, nadal czekamy na decyzję. mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie. u nas też pewnie powoli remont będzie postępował, sami chcemy wyremontować, a że mężasty intensywnie pracuje to zostają tylko weekendy na robotę w mieszkaniu
Carla - trochę kupuję, praktycznie niczego mi nie brakuje ale jakoś nie potrafię sobie odmówić jakiś drobiazgów dla maleństwa :zawstydzona/y: z nowego to muszę chustę kupić do noszenia, bo marzy mi się chustowanie Gabrysia :) ale więcej jest do kupienia dla Nataniela niż dla Bąbla ;)
właśnie, jaką kołdrę kupić dla roczniaka?? tak żeby posłużyła mu na trochę dłuższy czas. teraz miał tą najmniejszą 120x70 i już widzę, że jest za mała. nie wiem czy ta deko większa będzie ok, a dalsze rozmiary to już takie "dorosłe" są.
Boże Carla, to okropne co piszesz o tych zębach, chyba aż się przejdę do dentysty :szok:
Aniołek ja też wszystko kupuję używane w lumpeksach ;) firmówki za grosze dosłownie, więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Strasznie szkoda mi by było kasy na nowe ciuchy dla małego
Fuma zaraz lecę na grupę

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry