reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No to chyba zapomniałam napisać, że w szpitalu była ze mną na sali dziewczyna z niewyleczonymi zębami, przez co miała stan zapalny organizmu. Podawali jej antybiotyki i była obawa, że dziecko urodzi się z zapaleniem płuc. A mój stary pracował z gościem, ktorego babka urodziła jakoś w 26 tc, poród przedwczesny przez stan zapalny od zepsutych zębów, dziewczynka umarła. No, to szorować do stomatologów!!!
Fuma Foch no to musicie szukać innego lokum ;) A ta wasza telepatia... Mmm słodko... Mój mąż jest czuły jak druciak, więc ja o takich sytuacjach mogę pomarzyć.
Wasila nad tyciem nie zapanujesz :) Ja tyję systematycznie, do końca ciąży jeszcze z 5 kg pewnie mi przybędzie :(
Aniołek pamiętaj żeby siusiu do badania oddawać prawidłowo- myjesz się, osuszasz ręcznikiem papierowym, pierwszą "porcję" moczu puszczasz, do pojemnika pobierasz z tego środkowego strumienia, i końcówkę siku tez puszczasz :) Wtedy jak nie ma bakterii w moczu to wynik będzie prawidłowy, ja o tym nie wiedziałam i w poprzedniej ciąży sikałam od razu i bakterie wychodziły. Teraz lekarz mnie wyczulił i jest dobrze :)
Vinga Nela do 3 lat spała pod małą kołdrą, 120x90, jak zmieniliśmy jej łóżko to dostala kołdrę 140x200 cm. Dla Tomka moja mama kupiła większy rozmiar, 135x100. Czegoś pomiędzy nie znajdziesz raczej, więc albo kup taką jak ja mam dla młodego, albo musisz kupić już taką "dorosłą", z tym że do łózeczka ona nie wejdzie...
Ja nie mam ręki do lumpeksów :( Ostatnio kupiłam sobie sukienkę w lumpku, ale nową, jest to moja motywacja żeby na urodziny Neli się w nią wbić :)
Muffi żadnej sepsy nie masz, ale mam nadzieję że napiszesz za jakiś czas o wizycie u stomatologa :)
Ja miałam aparat taki na noc, i stały też mialam.
Ten na noc nic mi nie dał, bo nie pilnowałam żeby go zakładać i jak kiedyś mi wypadł, to go zdeptałam. Stały nosiłam długo, bo z 2,5 roku. Niestety zęby trochę się wykrzywiły, zwłaszcza te dolne, ale to przez 8 które wyszły.
Chętnie bym sobie jeszcze założyła, ale kasa za ten interes jest nieziemska...
ianka kręcone włosy mogą być problemowe. Ja mam proste, ale kiedyś byłam ścięta jak chłop, bo fryzjerka nie słuchała co jej mowiłam, i cięła od tyłu, a jak obcięła mi włosy przy twarzy to dopiero skumałam, że będę miała z 5 cm włosów!!!!! Miałam doła jak stąd do Księżyca.
Amelia ja nie mam mocy żeby tak dbać o włosy, myję i nakładać odżywkę co 2 dni i tyle...
Dorcia łooo matko, ale hardcore z włosami!! Mój mąż też się fajnie bawi z Nelą, ja nie mam pomysłów na takie wygłupy.

reklama
nooo Carla umiesz skutecznie zmotywować :D ja też sie wybiore do dentysty,mam nadzieję jeszcze w tym miesiącu.
Amelia-sliczne z Was dziewczyny!:) to zdjecia z ostatniego wyjazdu nad morze?
Dorcia-szalałaś z fryzurami nie ma co :P moim najodważniejszym posunieciem bylo pofarbowanie włosów na rudo :D więc przy Tobie wypadam słabo:)
A teraz po ścięciu wracam do takiej długosci jaką miałam na zdjeciu które wrzuciłam na grupe przed chwila.

Dorcia - szkoda że nie masz fotek , chętnie bym Cię zobaczyła w tym irokezie :))

Aniołek - może spróbuje to 1000 kcal bo waga stoi jak zaklęta , co z tego że ćwiczę regularnie jak dieta nie ta..., muszę odkurzyć swoją wagę kuchenna .

Ianka - mój też jest wredny pod tym względem ,przynosi czekoladę i pyta się czy chce więc mówię że nie ! zjada tabliczkę na moich oczach a później bezczelnie się pyta o co mam focha przecież dawał mi to nie chciałam :) Mówię mu że jak nie pomaga to by przynajmniej nie przeszkadzał , dlatego łatwiej mi pilnować się w tygodniu jak go nie ma ..

Samosia -super wyglądasz :) nie wiem jakie masz teraz włoski ale olejek rycynowy podobno przyciemnia więc jak masz blond to może coś innego spróbuj. Zdjęcia z ostatniego wyjazdu .

Carla - no motywator niezły !
Muffi - trochę Cie rozumiem , iść wyrwać świadomie zdrowego zęba to co innego jak iść wyrwać zęba który boli.

Ja dziewczyny obdzwoniłam wszystkich okolicznych stomatologów...i terminy masakra. Na poniedziałek mam tego "mojego" ale chyba pójdę gdzieś indziej !!! Wczoraj przeanalizowałam stan mojego uzębienia i wyszło że gość łata zęby a ja nadal mam dziury...coś tu nie teges !!! Chyba czas na zmianę !!! Się zastanowić muszę !!!

Amelia a nie dodałam że irokez...wymodelowany przez kumplelę...został później zafarbowany barwnikiem do tkanin !!! Ja do końca szkoły średniej chodziłam w glanach , słuchałam metalu i wszystko miałam w d....Przeszło mi jak poszłam na studia :baffled:
Poszukam wieczorem jakiś zdjątek...zrobię zdjęcie zdjęciu i wstawię na grupę ...jak coś znajdę !!!
A i "pochwalę się " że mam w lewym uchu 6 dziurek ,przekłuty jęzor i nos ( nieudane próby założenia kolczyka) i pempek...nigdzie kolczyków nie noszę , ale dziury zostały !!! Tak to jest jak się mamy nie słucha !!!

Z Młodą jadę jutro do ortodontki do Krk-fajna babeczka...mamy aparat za darmo...jak na razie !!! Ciekawe czy wymieni jej na inny czy tylko "kontrolę" zrobi ???

Tymczasem zmykam do Młodego bo cos za cicho tam jest !!! Ostatnio jak było cicho to pociął mi firankę w Młodej pokoju...mam nadzieję że tym razem nic nie wymyślił ???

P.S. Są jakieś wyprz w Krk ???

Ostatnia edycja:
dziewczyny wpadłam powiedziec, ze miałam IUI w sierpniu i udało się :)
jestem w 5t4d w ciązy. cieszę się i troszkę martwię.
pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za starania

Carla -to już chyba wystarczająco postraszyłaś z tymi zębami, chyba zapiszę się na kontrolę szybciej niż planowałam, zwłaszcza, że mam słabe uzębienie:) takie geny po mamusi:)
Samosia - śliczne masz włosy, fajna długość, same Ci się tak falują, Moje też są falowane, ale w życiu ich tak nie ułoże jak Ty, więc męcze je prostownicą bo wolę się w prostych.
Amelia - Nie wiem jak wygląda Twoje teraźniejsze odżywianie i ile mniej więcej kalorii zjadasz dziennie, bo jeżeli 1000 kcal będzie dla Ciebie zbyt drastyczne to spróbuj 1200-1500 kcal, najważniejsze to zmienić jedzenie na zdrowsze i mniej tłuste, ja jadłam dużo warzyw, ryb i mięsa na parze, do tego kasza i ryż :) no i wiadomo słodycze i alkohol przy diecie odpadają, spróbuj jak masz chęci :) Powodzenia:) u mnie w rodzinie mama z tatą też się zmotywowali, a dodatkowo robią gigantyczne dystanse na rowerze, i sporo zrzucili z wagi:) więc jesteśmy dowodem na to że dla chcącego nic trudnego :) a człowiek od razu szczęśliwszy:)
Dorcia - wow.... niezły gagatek z Ciebie był :) ja to się ciesze, że się jakoś uchowałam i nie dałam się okolczykować ani wytatuować :) a wtedy co druga koleżanka 5 dziurek w uszach i kolczyk w pępku:)
Lotos - Gratulację i powodzenia:)

Ostatnia edycja:
Dorcia no nieźle szalałaś z tymi włosami !!! Ja mam przekłuty język ;]

Ianka czy mi się wydaje, czy ty nie wrzuciłaś żadnej swojej fotki na grupie? Co to ma byc? :)

Aniołek ja chciałabym tak 7kg schudnąć. Hmmm może się skuszę na tą dietę… A co do włosów to też mam kręcone, ale podobnie jak ty nie umiem ich tak łądnie ułożyć, więc używam prostownicy ;]

Lotos gratulacje i nie martw się wszystko będzie ok !!!

Carla mogłaś o tych zębach wcześniej napisać :) zobacz jak niezdecydowane się już zapisują do stomatologów :)
Amelia to Twój chociaż zje tą czekoladę, mój otworzyzje 2 sztuki a reszta leży przed nosem... !! wrr kiedyś mu położe tak piwo przed nosem gdy nie będzie mógł się napić! A tak w ogóle to z czego ty się chcesz odchudzać ?
Dorcia to tej pory w glanach chodzę :) z tego nie wyrosłam , w sumie z muzyki też nie .Zawsze chciałam mieć i dredy i kolczyk w brwii ale to już muszę poczekać aż moja niunia zrobi to na co ja nie miałam odwagi hehe (ja jej dam!!!:-D) Moja niunia jak tak ostatnio siedziała cicho w łóżeczku po drzemce to dopadła pampersa z kupą ! ( oj zapomniałam zabrać i zostawiłam w zasięgu jej ręki)
lotos81 gratuluję i bezstresowych 9 miesięcy
Aniołek ten blog jest super, co prawdą planuję tyć niedługo ale to wszsytko można jeść, i jak piszesz nie trzeba się głodować, tylko nastawić się psychicznie
Muffi wydaję Ci się, schowana tam jestem miedzy wami :) jedna fotka jest :-D
dziewczyny wszystkie śliczne jesteście, te zdjęcia z wakacjii super modelki wy jedne!

Ostatnia edycja:
Klamka zapadła...wizyta we środę o 9 ( muszę zdążyć na 12 do Młodego) dentysta polecony przez trzy koleżanki...opinie w necie też dobre !!! Bać się nie boję ale jak mi powie cenę to mam nadzieję że nie zemdleję ???

Ianka to metalówa jesteś ...lubię metal , rock...to nadal mi pozostało. Kolczyków żadnych nie noszę ...uszy nie zarosły , ale nos ,język i pempek już dawno tylko blizny zostały... Kto oglądał X-factor ??? Gieniek Loska go wygrał...pamiętacie ??? Się pochwalę że znam Gienka osobiście ( czasy glanów) i cieszę się że nareszcie ktoś zauważył jego talent i że życie mu się ułożyło ( a lekko gość nie miał)
Mówisz że pampek najlepszą zabawką ??? Hehehehe !!! Dobre !!! Ale że jej nie śmierdziało ???

Lotos GRATULACJE !!! Nudnej i zdrowej ciąży !!!!!!!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry