reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia muszę poszukać duńskich odpowiedników, pójdę jak mała wstanie do apteki, nie jest tragicznie jeszcze, to początek, ale zawsze miałam urosan, wrr a tu lipa. A zmywarka to będzie Twoją najlepszą przyjaciółką w kuchni, zobaczysz jaka to wygoda, w szczególności jak sie ludzi najedzie. Co do butów to nie bardzo pomogę, mam coś tam ccc ale letnie.
Carla uwielbiam buty salomona, zimowe mam innej firmy kosztowały z 400 zł ale już piątą zimę będę chodziła teraz. Co do kozaków to kiedyś pokazywali w tv różnicę między kozakami, jakie wybrać na zimę, i ostatecznie nie polecają niema żadnych, bo żadne nie utrzymują długo ciepła, moje kozaki przecieram z kurzu bardzo rzadko. Hmm czy zabierać córcię, jak nie leci jej bardzo z nosa to ja bym wzięła. Hehe ja też latałam po schodach , chodziłam parę kilosów dziennie a i tak urodziłam 10 dni po terminie :)

reklama
Muffi - widziałam takie cudo w primarku kiedyś , nie kupiłam bo wyszłabym na wyrodną matkę , co dziecię swe jak mopa traktuję :-)
Ianka -nie zazdroszczę , ja bym nie ryzykowała z tymi lekami .

Dorcia - super że zmywara już jest , daj znać jak pierwsze wrażenia .Aparaty są bezpłatne chyba do 12 roku życia ??, co do butów to w ccc to ja raczej lasocki kupuje , miałam kilka par z Clary ale szybko mi się zdarły , ale ja nie umiem chodzić i szybko niszcze buty .

Vinga - kurcze Majce jak kły wychodziły to nurofen nas tylko ratował bo żadne maści ulgi nie przynosiły

Carla - ja mam salomony 10 lat , jedyne buty którym nie dałam rady :) , muszę zakupić nowe bo po ciąży mam ciut większą stopę i mnie cisną . Ostatnio mąz kupił dicoflor w kroplach za 48 zł :szok: , ważność 28 dni po otwarciu , a ja potrzebowałam na 3 dni , można się wkurzyć . Wiadomo lepiej rodzi się dzieclo mniejsze niż większe ,tzn chyba :)

Carla moja Młoda miała ważyć koło 4 kg a urodziła się 3 kilogramowa...teraz są lepsze aparaty usg ale w sumie w trzecim trymestrze dzidziuś nabiera "ciałka". Powiem Ci że mnie ta 60-tka wydaje się taaaaka wielka...ale cóż...wolałam nic nie kręcić co by się M nie rozmyślił :baffled:

Ianka broń Boże nie namawiam Cię do łykania leków po terminie...nie to napisałam:no:.
Ja łykałam i żyję ...co tylko świadczy o mojej desperacji w trakcie bólu. Dziecku nigdy nie dałabym nic co jest "po terminie"

Amelia zmywara jest ...zapakowana...nie było czasu na podłączenie...może dzisiaj albo jutro będę miała okazję przetestować "cudo"
Młodej podobały się Lasockie nad kostkę ale na jeden sezon 300 zł to sporo a i fason był taki "za dorosły" Najwyżej będę przeklinać tą Clarę :-D

Salomony to już wyższa półka...ale jakość na pewno rewelacyjna. Ja zimówki mam CROCS...dostałam w prezencie i jestem zadowolona...Oliwia też ma CROCSY zimowe...ale bardzo zniszczone,dlatego kupiłam jej drugie. A i na sanki ma quechua i są extra...nie przemakają i są cieplusie ale niestety nie za ładne. Jeszcze czapę jej kupię i mam dziecko na zimę ubrane.
Młoda bawi się z Młodym a ja mam chwilę żeby poszperać w necie...

Dorcia nie zauważyłam żebyś mnie namawiałą :) wzięłam jedną (ten jeden raz) i resztę wyrzuciłam, żeby nie kusiło, nie wiem czy dostanę tu coś bez recepty. Potem pójdę, zimno mi ogólnie jest mam ochotę wskoczyć w pościele, mój wróci dziś ok 16 to spadam spać, no wcześniej rocuszki zrobię:)
Co do leków to zawsze wyrzucam przeterminowane, mam całą apteczkę w szufladzie, i tyle kasy idzie nie raz w kosz że szok, ale lepiej że w kosz niż żeby niunia chorowała. Odkąd byłam w ciąży nic przeterminowanego nawet nie zjadłam, sprzątając w szafkach reklamówkę wyrzucam, a mój wyciąga zupki chińskie "bo co im jest" he . I też otwarłam 2 tygodnie temu flegamine i na dniach pójdzie w kosz,te leki z krótką datą ważności powinny być dostępne w małych słoiczkach za pół ceny
Amelia moja mała by w 7 niebie była jakbym jej założyła taki strój i jeszcze pozwoliła wylać trochę wody hehe, pełnia szczęścia, ehhh ale i tak bym jej nie pozwoliła w tym chodzić

Dorcia - 300 zł za dziecięce buty ?? zwariowali , też bym nie dała na jeden sezon , ja nie mam nic na zime dla dziecka , z kombinezonu i kurtki mi wyrosła , butów też nie ma, także szykują się wielkie zakupy

Ianka - ostatnio piłam Pepsi przeterminowane o trzy miesiące :) nic mi nie było , w smaku takie same , zorientowałam się dopiero jak wypiłam :)

Ostatnia edycja:
Ianka szczerze to łykłam Furaginum po dacie i nic mi nie było...ale ja uważam że jeśli Ci zimno to nie daj Boże masz temperaturę i w takim wypadku tylko antybiotyk da radę...zapomniałam że Ty nie w Pl jesteś...ale rób coś z tym dziewczyno ...nie zaniedbaj tego bo będzie gorzej !!! Idź do lekarza !!!

W zeszłym miesiącu M bolało gardło...odruchowo dałam mu pastylki do ssania i dopiero niedawno jak chowałam resztę do szafki kapłam się że data to lipiec 2013 ...zadzwoniłam do apteki spanikowana że zostanę oskarżona o podtruwanie własnego męża...a Pan w aptece miał nezły ubaw tłumacząc mi że co najwyżej to "sraczką" zakończy się moje leczenie !!!
A najlepsze są niektóre antybiotyki do rozpuszczenia...zażywam dwa dni ...a reszta w kosz...a ostatni kosztował prawie 40 zł .... aż się ryczeć chce jak tyle kasy w kosz idzie !!!

Macie jakieś pomysły na jutrzejszy obiadek ???????????

Ostatnia edycja:
Cześć

Dziewczyny już drugi dzień się zabieram,żeby napisać .I zawsze ledwo się zaloguję to albo telefon dzwoni albo dzwonek do drzwi.Jeszcze były szef mnie poprosił,żebym mu coś zrobiła na umowę zlecenie więc nad tym tez siedzę.

Ianka- współczuję dolegliwości.Może starczy jak będziesz herbatkę z cytryna piła? A żurawinę masz? Też myślę,ze powinnaś iść do lekarza. Ja kiedyś zwlekałam i tak mnie zaczęło bolec ,że biegiem leciałam.

Moi bracia jak byli mali to kiedyś zjedli czekoladę przeterminowana o rok:szok: ( to był mój zając wielkanocny,najpierw mi go było szkoda zjeść a potem już mu się ważność skończyła). Ja się przeraziłam,że się rozchorują a im kompletnie nic nie było.

Dorcia ja jutro na obiadek robię kurczaka a la żabie udka i chyba frytki i surówkę. Mój to uwielbia.
Gratuluję zmywareczki.

Wasila -żyjesz? Mi tez możesz nasłać fluidków bo ja od następnego miesiąca wracam do starań.

Vinga-gratuluję kredytu.

Carla no to super, że wszystko już spakowane. Teraz czekać tylko aż się Tomuś zdecyduje wyjść ;))

Co do butów na zimę to ja mam jedne porządne oficerki Geoxa i śniegowce Lacoste… są zajebiste, nieprzemakające!

A na obiad dziś zrobiłam cały gar lecza, więc będzie na jutro jeszcze ;)

Muffi leczo....mniammmmm...ale bym zjadła !!!

Fuma hahaha aleś mi przypomniała...mój brat też zawsze zjadał przeterminowane i pochowane słodycze ze Świąt ... hahahaha żarłoki jedne !!!
Trzymam kciuki kochana mooocno !!! Ja też następny miesiąc szaleję ...wg wskazań lekarza nie przerywam staranek-dopóki znów cuda nie zaczną się dziać z moim organizmem :no::no:

reklama
Fuma żyje, ale ledwo! Nie mogę poradzić sobie ze zmęczeniem po południu i padam o 20stej z kolei rano walczę z mdłościami, na szczęście z tym drugim walkę wygrywam:) do tego boli mnie brzuch i krzyż,taka ta ciaza fajna! Śle fluidy, żebyś i Ty niedługo poczuła:D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry