reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia śle milion fluidow, z tym że ją dziewczynkowe

Aniołek imiona ładne, u mnie w rodzinie już występują. U nas chyba będzie Maja ... z maja. Ale jeszcze myślimy, bo to też bardzo popularne imię. dla chłopca nie mam, bo czuje że to kobietka hehe

Carla też jestem tak plodna jak Ty, w przyszłości musimy pomyśleć o dobrej antykoncepcji, fajne prezenty wybrałas, co di karmienia piersią popieram Twojego męża, ją teraz chce conajmniej 1,5.roku

Byliśmy u teściów na weekend z dobra nowina. Cieszą sie oczywiście. Nie chce mi sie jutro wstawac do pracy, ale jutro zamierzam oznajmić szefowi, że zgodnie z jego propozycja idę w październiku na L4!

reklama
Cześć :) Aniołek - z tego co pamiętam szósty cykl . Podoba mi się i Kubuś i Julka :)

Carla - fajne rzeczy , szczęka mi opadła jak zobaczyłam ten ekspres :) nawet nie wiedziałam,że coś takiego jest :), jeszcze trochę a moje dziecko samo mogłoby sobie mleko zrobić :)

Dorcia - fajny ten robot , na pewno ułatwia gotowanie ,ale cena w PLN rzeczywiście powala .

Wasilia - Maja z maja :) fajnie . W szoku jestem że szef wyszedł z taką propozycją ...

Hej laski.

Powoli wracam do świata żywych. W środę był pogrzeb a potem z M. jeszcze jechaliśmy do Berlina odwieźć wujków na samolot. Jestem wykończona... Doczytam może jutro, buziaki !

Carla fajne , praktyczne rzeczy powybierałaś. E ja tam się założe że i dłużej będziesz karmić :) ja od tygodnia mam abstynencję na piwko, wino , czekam na test :)
Aniołek bardzo ładne imiona, ja tak zrezygnowałam z imienia Kamilka bo kuzynka ma i to była głupota, więc wybierajcie jakie wam się tylko podoba
Dorcia nie tania ta maszyna, najbardziej mi się podoba opcja sterylizatora, resztę bez problemu robi się w mikrofali ale ja też bym chciała min rok karmić
Wasila Majeczka też ślicznie :) i faktycznie dziwne to że to szef zaproponował L4
Muffi witamy spowrotem

Aniołek ja wybierając imiona patrzyłam na stronę https://www.msw.gov.pl/pl/dowody-i-...sciej-nadawane-imiona-w-latach-2002-2012.html
Ważne żeby Wam imiona pasowały, ja jestem jednak z tych, co wolą imiona nie będące na topie :) 90 % znajomych, co ma małe córeczki dało im na imię Oliwia. Imię ładne, ale kurcze, ile można ;)
Dorcia może i fajne urządzenie, ale cena powalająca. Jak coś jest dla dzieci, to z automatu jest droższe- bezsens :/
Wasila ja też czułam dziewczynki za pierwszym i drugim razem, niestety moje przeczucia co do drugiego dziecka nie sprawdziły się...
Co do karmienia to ja się śmieję, bo chcę i będę karmić piersią jak najdłużej, tylko rozwala mnie że mąż mi mówi ile czasu mam to robić. Gorzej jak młody będzie taki jak Nela, wtedy szybko przejdę na butelkę, bo nie będę karmić po kilkanaście razy w nocy, o nieee!! Przez to bardzo źle wspominam okres niemowlęcy Nelki, po 15 z domu już nie wychodziłam bo siedziałam z cyckiem na wierzchu a ona ciągle ssała, koszmar.
Przykre że szef woli żebyś na l4 poszła... Pewnie chodzi o to, że dostałaś umowę na czas nieokreślony i "ostrzegał" żebyś w ciążę nie zachodziła :/
Amelia bajer fajny, ja myślałam że sam dozuje ilość mm, a to samemu trzeba wsypać, więc co to za biznes?? Mając wprawę zrobienie butli za pomocą czajnika jest tak samo proste :)
Muffi no to ciężkie dni za Tobą, oby teraz było lepiej...
ianka nie chciałam szaleć z tymi prezentami, trochę to naciągane, bo wszystko dla młodego mamy, ale takich ładnych pieluch czy suszarki pewnie bym sama nie kupiła :) Teściowie bardzo nam pomagają, ale chcieli coś kupić więc zamówiłam co pokazałam.
U mnie za sterylizator robił garnuszek :) Teraz pewnie dam sobie z tym spokój, jedynie przed pierwszym użyciem wyparzę i tyle :)

Nela poszła do przedszkola, rano miauczała że chce już iść :) Hehe chyba się stęskniła. A ja mam luzik, idę zrobić sobie kawkę :)
U mnie noce do kitu, wstaję po 6 razy na siku, a zanim zasnę potrafię sikać 3 razy! Masakra jakaś, na dodatek w nocy spojenie łonowe mnie okropnie boli, a dziś w nocy płakałam prawie z bólu. Nie wiem co to bolało, coś tam na dole, bałam się że to już...

Carla - ehehh ale sobie imiona wybrałam, z pierwszych miejsc tej listy :) ale póki co takie są moje Typy, ani Julki ani Kuby w mojej rodzinie nie ma :)
Wasila - Majka też ładne imię, ale brat tak dał córci, więc odpada, no i też raczej należy do tych popularnych, szef woli Cię wysłać na L4 bo przynajmniej nie on będzie płacił tylko ZUS.. nieźle sobie to wymyślił.
ja gotuję zupę jarzynową, zapach rozniósł się po pokoju i już mi się jej odechciało.... masakra....
miłego popołudnia.
Muffi - Witaj :)

Hej dziewczyny,

dawno mnie nie bylo, synus mi chorowal i caly poprzedni tydzien siedzialam z nim w domu, dzizes tylko mama baw sie ze mna, mama to, mama tamto, na szczescie wyzdrowial i dzis pomaszerowal do przedszkola a ja do roboty, stwierdzam ze w pracy odpoczywam porownujac to do siedzenia w domu z chorym, marudnym dzieckiem:szok:

Aniolek- bardzo ladne imiona :tak: podeslij troche zupki jarzynowej, chetnie wszamie :-)

Muffi- wyrazy wspolczucia z powodu smierci babci

Wasila- jakos nie moge pojac toku rozumowania twojego szefa, no ale skoro tak sie ma sytuacja to przynajmniej odpoczniesz na L4 i stresowac sie praca nie bedziesz musiala

Carla- wspolczuje tego permanentnego parcia na mocz, ale juz niedlugo bedziesz tulic swojego brzdaca :tak:

ogolnie znow czuje, ze w tym cyklu lipa, wszelkie objawy pmsu juz do mnie zawitaly... ehh nie wiem co my zle robimy, ze nie moge zafasolkowac, daje sobie czas do konca roku jak sie nie uda to zaczynam pielgrzymki po lekarzach

Pozdrowienia 4 all:-)

Cześć

Ja dzisiaj nieco bez humoru. Wczoraj byliśmy na rodzinnej imprezce i była tam tez moja kuzynka z trzymiesięcznym dzieckiem.Naprawdę cieszę sie ,ze go ma bo tez trochę przeszła ale było mi smutno.W ogóle wszystkie dzieci się przy nas skupiły ( ja to zawsze wszystkie dzieci przyciągałam). Mój chyba widział ,ze mi nieco smutno jak patrzę na tego małego bo mi powiedział:"Tez sobie takie zrobimy a nawet lepsze". No oby.

Aniołek -tez mi się podoba imię Julia ale niestety ta popularność mnie odstrasza.

Wasila-A Ty chcesz córeczkę czy wszystko jedno? Dobrze,ze idziesz na L4,przynajmniej będziesz miała mniej stresu.

Dorcia -widziałam Cię na forum o planowaniu płci dziecka.To w co celujesz? Chcesz mieć chłopczyka do pary czy drugą córeczkę? Ja tam trochę poczytałam i wyszło mi,ze mamy dużą szansę na córeczkę bo nasza dieta jest taka więcej dziewczynkowa.

Carla-jakie fajne rzeczy wybrałaś. Ja nawet nie wiedziałam ,ze coś takiego jest.

Ianka-imię Kamila było na mojej liście ale ,niestety, Mojemu kiedyś podpadła jedna Kamila (w podstawówce jeszcze) i chyba nic z tego.

Karola -bardzo ładny masz wykresik.Niech się pnie do góry.

Gabryska-jeszcze nic straconego.Może to nie PMS a ciąża.Trzymam kciuki.

Amelia -A Ty na jakim etapie jesteś?Już kciuczyć za Ciebie?

Gabryska no kurcze babooo gdzieś Ty się podziewała ??? Dobrze że brzdąc już ma się dobrze !!!
Babooo musi się w końcu udać ...no musi !!! Ja też już głupieję ...robimy wszystko a tu doopa ... nie wiem co robimy nie tak ???

Wasila
dokładnie jak Aniołek pisze...szef sobie to dobrze przemyślał...nie on będzie płacił tylko ZUS ...ehhh...szkoda nerwów !!!

Carla fajnie jak dziecko lubi przedszkole...moja Młoda też lubiła chodzić !!!
Nie ma problemów z "rykami" porannymi !!!
Nie do wiary...niecały miesiąc i Tomcio będzie po drugiej stronie brzucholka !!! Niesamowite !!! Cud narodzin !!!

reklama
Ianka - to kiedy testujesz??

Carla - jak karmiłam to też siedziałam cały czas praktycznie w domu , raz że mała wisiała a dwa to nie potrafiłam zapanować nad napływem , równo co 3 h leciało ze mnie i wszystko mokre miałam jak jej nie przystawiłam :/ wiem , dziwna jestem :/, co do ekspresu to myślałam że sam wszystko robi :) , mi wystarczył zwykły termos , kupiłam nawet podgrzewacz ale pare razy tylko urzyłam

Gabryska , Dorcia - mnie też nachodzą ostatnio myśli że coś robimy nie tak :( , sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć

Fuma - Kochanego masz męża :) , ja jestem na etapie @ , niestety

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry