reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Venna ciesz się Kochana, ciesz się, to najpiękniejsze co mogło Cię spotkać:tak: Teraz tylko oby było zdrowe!:tak: Bo to najważniejsze:tak: Gratuluję!

Dorcia dziś 25 dzień cyklu. Cykle mam 26 dniowe, więc jeszcze jutro a w środę się okaże czy się udało czy nie, ale trochę obawiam się, że się nie udało. Sucho u mnie dziś jak na saharze a wczoraj zalewało mnie obiecująco śluzem. Prawdę pisząc nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na śluz i nie wiem jaki miałam w 1 i 2 ciąży, więc jeszcze się sugeruję temp. i szyjką. One zdecydowanie więcej mówią niż jakiś śluz, bo z nim to czytałam różnie bywa.

reklama
Dorcia - zaimponowałaś mi tym żurkiem , naprawdę :) , ja lubię z ziemniaczkami , kiełbasę zawsze wyławiam :) . Najtrudniejszy język do opanowania to chyba ten dziecięcy ?

Aniołek - łacina to mój pierwszy język ...niestety :zawstydzona/y:

Vegas - Majka ma 21 miesięcy , brzusio rzeczywiście zgrabniutki , ja miałam dwa razy taki :) , o co chodzi z tą szyjką bo ja ciemna w tym temacie jestem ....

Fuma - ja rosyjskiego uczyłam się sześć lat , teraz już nic nie panimaju :)

Venna - Gratulacje :) , reakcja jak najbardziej normalna :) , miałam dokładnie tak samo , za kilka dni dotrze do Ciebie że zostaniesz mamusią :) , zaglądaj do nas często :)

Ostatnia edycja:
Venna to GRATULACJE !!!
Teraz my pójdziemy za Twoim przykładem i posypią się II !!!
A powiedz mi bo nie ukrywam że nie pamiętam...macie już dzieci ???
Nic się nie denerwuj kochana...pomału umów się do ginekologa. Może zrób betę ?
I ciesz się ...kochana ciesz !!!
GRATULACJE RAZ JESZCZE !!!

Vegas ...no to tempka śliczna... trzymam &&& żeby nie zleciała w dół i zakończyła się II !!!!!!!!!!!!!!!

Amelia dla mnie żurek tylko z ziemniaczkami ,a mój M zajada z bułeczką !!! Młoda też bardzo lubi...u nas w ogóle zupowo zawsze jest !!!
Co do języka niemowląt to znajome się śmieją że ja zaklinaczka dzieci jestem..bo zawsze umiałam trafnie znaleźć problem płaczu dziecka...niejednokrotnie miałam telefon wieczorem z pytaniem-co robić ??? Niby taka doświadczona matka ze mnie...hmmm ciekawe !!!

Ostatnia edycja:
Amelia szyjka w ciąży powinna być wysoko i zamknięta. Na okres opada, otwiera się i jest miękka.
Dorcia tempka przed okresem zazwyczaj jest śliczna, sęk w tym aby w dniu terminu @ nie spadła;-)

Dziewczyny pochwalcie się. Macie jakieś zwierzątka? Ja mam 9 myszy /miałam 10, ale tatuś myszek pofrunął sobie do mysiego nieba już/, 2 papugi, ryby w akwarium 120L i psa beagla. Mogę się pochwalić moim psiakiem, ma rok i 2 miesiące. Wabi się Lucky.
DSCN8423_600x800.jpg

Załączniki

• DSCN8423_600x800.jpg
    DSCN8423_600x800.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 34
Vegas Ty masz Lucky'ego a ja mam Happy'ego...tyle że kota !!! Śliczny jest !!!
Ja mam jeszcze dwie suczki...kundelki. Swego czasu mieszkały u Nas również szynszyle, króliki i chomiki...ale został tylko kot !!!

Mnie tempka zawsze spada dzień przed @...zawsze !!!

Dorcia mi się marzy mieć kota i królika jeszcze, ale u mnie to byłby w wypadku kota istny łańcuch pokarmowy mając jeszcze myszy, papugi;-) Więc odpada. Może kiedyś. Ja też miałam chomika, ok 2 lata temu. No ale do chomika to już nie wrócę, za dnia tylko spał, w nocy wariował, to nie dla mnie;-) Miałam dogi niemieckie, ale niestety już ich nie mam. Dony nie mamy od kwietnia tego roku a Bisia /jej syna/ nie mamy 1.5 roku. Cudowne pieski z nich były. A jakie wielkie:-)

1 zdj. Dona
2 i 3 zdj. Bisiek i moja córeczka :-)
DSCN7586.jpgDSCN8544.jpgDSCN5998.jpg

Ja to w ogóle bardzo jestem za zwierzątkami i mogłabym mieć ich sporo:tak: Uwielbiam!

Załączniki

• DSCN7586.jpg
    DSCN7586.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCN8544.jpg
    DSCN8544.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCN5998.jpg
    DSCN5998.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Vegas - dziękuję Kochana! Wiem, że trzeba się cieszyć.. po prostu przeraża mnie myśl o ciąży. Baaardzo chciałabym, żeby mój maluch był na świecie, ale sam proces dojścia do tego, jakoś niespotykanie mnie paraliżuje.

Dorcia, Tobie również dziękuję Kochana, mam nadzieję, że będziesz następna. To będzie nasze pierwsze dziecko. Jestem z mężem już 9 lat, 2,5 po ślubie, mamy we dwójkę pracę, jakoś tam zarabiamy, więc sam moment nie jest zły. Mam 25 lat, więc jest tak jakby idealnie. Taaaak długo coś stało nam na przeszkodzie, 3 bezoowocne cykle, zaczynałam się bać. Jak się okazuje niesłusznie, teraz czas bać się innych rzeczy. Dorcia, jak wspominasz swoją ciążę?

Venna moment pewnie, że super:tak: 3 cykle bezowocne to malutko, i bardzo dobrze, że tak szybko udało Wam się:tak: My o córeczkę staraliśmy się 7 cykli, dla mnie to były wieki! A teraz staramy się już 6y cykl i okaże się czy owocny czy nie. Już chyba jestem przyzwyczajona, że na to Marzenie trzeba trochę poczekać;-) O tyle mi łatwiej, że już mam Pannicę 4 latkę, która jest dla mnie całym światem:tak: A Wam gratuluję bo sami się przekonacie, że nie ma niczego piękniejszego od posiadania Maleństwa:tak:

Vegas a mam kilka dziur i jednego zęba muszę wyrwać a boję się jak cholera !!! Piękne fotki !!! JAki zgrabny brzuszek i maleństwo śliczne ;) Aaaaaa no i piesek słodki !!!

Tesiak !!! Jak tam po usg ???

Fuma goń tą @@@@@ !!!

Venna moje gratulacje !! Pisz częściej ;]

reklama
Venna ja na dwie krechy czekam już 9 miesięcy...i ciekawa jestem jak długo przyjdzie mi jeszcze poczekać !!??? Naprawdę cieszę się Twoim szczęściem !!! Musisz się oswoić z myślą że będziesz mamuśką !!!
Ja ciążę wspominam dobrze...mimo że do porodu ważyłam ponad 100 kg, rodziłam w upały. Cała ciąża to taka magiczna sprawa...nie mogłam się nią nacieszyć bo już trzeba było rodzić ... a poród ... najwspanialsze uczucie zobaczyć tego małego , różowego, pomarszczonego ludka...łzy,niepokój i zajebiste szczęście !!!
Może zostaniesz z nami ???

Vegas
piękne psiska !!! Jakie wielkie...nie miałam nigdy możliwości poprzytulać się do tak dużego psa !!! A na pewno było co tulić !!! My mamy za małe mieszkanie na duże zwierzaki...ale mojemu M marzy się golden albo labek

Wczoraj zaliczyłam "zgon" ...zasnęłam na fotelu !!! Nie umyta , nie przebrana !!! Rano zaczęłam od prysznica bo obudziłam się o 4 nad ranem i stwierdziłam że nie ma sensu już się przebierać i poszłam spać !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry