reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla dołączam się do życzeń:)
mi się kończy macierzyński w czerwcu, (tutaj trwa on rok-na szczęście) ale potem sama nie wiem czy będę miała jeszcze pracę :( a myśląc o kolejnym dziecku byłoby fajnie mieć dodatkowy dochód.
niemartwsie widzisz nie znam tych zespołów, aż poszperam na youtube:-)
Moja córcia jest sierpniowa i super by było w przyszłości mieć dziecko wiosenno-letnie, z moją zaraz zaczęłyśmy wychodzić na spacery , w listopadzie jeszcze spała po 2 godziny na polu, oprócz jednodniowej gorączki 38 odpukać nie chorowała (nie liczę gorączki przy szczepieniu) . No ale narazie pasuje być w ciąży a do tego jeszcze trochę ... ehh a już bym chciała

reklama
carla- jak Ci się uda do maja to powinni Ci przedłużyć umowę do dnia porodu, tak mi się wydaje.To mnie pocieszyłaś.. Majka ma właśnie ostatnio takie jazdy że ja nie wiem co robić , jak jej się coś nie podoba albo nie dostanie czegoś co chce to histeria :baffled:
nika- udanego seansu :)daj znać czy się Wam podobało
Muffi- roczny macierzyński jest już od tego roku , dobrze by było się gdzieś zahaczyć , wiadomo dzieci mają swoje potrzeby, które kosztują.Jeśli firma zatrudnia mniej niż 20 osób wtedy pensję na l4 i później macierzyński wypłaca zus. Jeśli chodzi o kontrole to się zdarzają, do mojej kuzynki przyszły panie jak była w 9 miesiącu nie wiem po co, bo chyba nie po to by sprawdzić czy może pracować.

Dziewczyny help! Wiecie może co mogę brać na ból gardła i jest dozwolone dla karmiących? Po prostu umieram! Czuję jakbym miała spuchnięte gardło, słowa nie mogę powiedzieć :( Płukanie solą jeszcze bardziej podrażnia, normalnie oszaleję.

Maja jak była mała też nie chorowała, ale jak przypomnę sobie to ubieranie dziecka na spacery ( bo wychodziłyśmy codziennie) i zbieganie z 4 piętra (bo tak wczesniej mieszkaliśmy) żeby wyciągnąć wózek, a później wbieganie na górę po małą, która prawie ubrana w łóżeczku leżała to była masakra. Teraz będziemy na parterze mieszkać więc pewnie zupełnie inaczej by było, ale wtedy z tym moim rozdarciuchem masakra była. Dlatego właśnie chciałabym wiosenne dziecko.
W ogóle zazdroszczę Wam tego oczekiwania na ciążę, bo ja dalej mam wątpliwości czy drugie to dobry pomysł. Niby chcę ale za chwilę się zastanawiam, czy aby na pewno i tak mam w kółko. Właściwie to zaczęłam się teraz zastanawiać, czy aby do wątku naszego pasuję.
Niemartwsię to super, że już się możecie wprowadzać. Dużo zdrówka dla ciebie i synusia.
Muffi moim zdaniem kontrolują. Moją znajomą zatrudnił teść na początku ciąży później się sprawa rypła, jakoś doszli do tego i oddawała całą kasę zusowi nawet nie wiem czy jakiejś kary nie zapłaciła ale wiem, że masakrę mieli.

niemartwsie- Tantum Verde albo jakieś homeopaty, syrop prawoślazowy , zamiast soli możesz płukać szałwią ,są też cukierki do ssania z szałwią właśnie.Mleko z miodem , sok malinowy ...i tyle wiem:)

Hej dziewczyny :)

My wstałyśmy. Maja ogląda Dorę a ja mam chwilkę na kompa. Później sprzątanie i gotowanie, muszę jakoś dzień wolny wykorzystać :-).

Milego dnia

A ja już od godziny w pracy - i jak zwykle mam lenia - ale jeszcze tylko jutro trzeba wstać i w weekend.
Śnieg w końcu przestał sypać i gdzieś się słonko przedziera:) Jeszcze kilka dni i po mrozie:)
A ja dzisiaj wieczorkiem na fitness:) ale wcześniej musze odebrac auto od mechanika:) bo mi odmawiał posłuszeństwa i nie chciał palić na wiekszych mrozach ale przyczyna została odnaleziona :) tak wiec bede mogła oddać meżowi samochód i nie bede musiała już go wozić do pracy i z niej odbierać:)
Życzę miłego dzionka :)

Amelia - dzięki! Kupiłam szałwię i cukierki szałwiowe. W nocy prawie w ogóle nie spałam, tak strasznie mnie bolało gardło. Rano poleciałam do lekarza i dostałam antybiotyk bezpieczny dla karmiących. Mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo nadal boli.
Poza tym byłam przed chwilą u dentystki i jakoś udało jej się, mimo mojego kaszlu, skończyć mi zęba i nareszcie mam wszyściutkie zdrowe :)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

reklama
ehhh dentysta to i mnie czeka. Byłam w grudniu zrobić ale tylko jednego zęba, panicznie się boje a że karmię tak mi znieczulenia nie dała więc odłożyłam to na czas gdy przestanę karmić, czyli pewnie jak będziemy w kwietniu w Polsce. Więc byle do wiosny. A moje dziecko w nosie ma poranną drzemkę , leży na kocu wywija nogami rękami pluje ile sił w ustach ma heh. Miłego dnia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry