reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ianka nie jesteś sama:) Ja mam to samo...Najbardziej uczulona jestem na krzywdę dziecka:(

niemartwsie oby było tak jak mówisz:)

reklama
Niemartwsie ja nie szczepiłam przeciw ospie, mimo że mogliśmy za darmo bo dziecko żłobkowe. Szczepienie na choroby które można wyleczyć jest bez sensu, na prawdę... I to bzdura że przebieg jest łagodniejszy, nie daj sobie wmówić takich głupot. Prawdą jest jedynie to, że szczepienie nie gwarantuje że się nie zachoruje.

Amelia, też zastanawiam się czy to nie migrena.
niemartwsie, mały ospę przeszedł bardzo lekko, miał zaledwie kilka krosteczek które szybko przyschły. Ja chorowałam już na ospę więc z mleczkiem dostawał moje przeciwciała i leciutko to wszystko poszło :) jedyne co to przez kilka dni bardzo senny był.
Tesiak, tak '89 to mój rocznik :) również nie rozumiem takich matek które palą...
ianka, ja teraz też taka płacząca się stałam, a właśnie szczególnie gdy widzę jakieś chore dzieciątko.
ehh mały śpi wreszcie, może da mamie wypić kawusię ;)

vinga tylko się cieszyć że córcia tak dobrze poradziła sobie z ospą:)
Mój wiek to kolejny rzecz która nie podoba się mojemu teściowi. Wg nie go za szybko wyszłam za mąż...Aha i w złym momencie urodziłam synka. Nie zapytałam się ich o zdanie a okazało się że siostra męża termin ślubu ustaliła na 3 tyg po moim porodzie. Dla świętego spokoju mąż poszedł na ślub i...wesele sam. Eh...

Tesiak- to miałaś urlop:/ ja podczas swojego miałam takie parcie na pęcherz, że co 5 min do wc biegałam no ale z dwojga złego wolę z tego powodu .Leżałam w szpitalu z dziewczyną w 4 miesiącu i wcale się się nie kryła z tym że pali , pytałam czy się nie boi że dziecku coś będzie to powiedziała że w pierwszej ciąży cały czas paliła i dziecko zdrowe , a lekarz jej powiedział że jak ma się stresować tym rzucaniem to niech pali:szok:, no głupota jak nic!
Ianka - ja też jestem bardziej wrażliwa na krzywdę dziecka , swego czasu na youtube krążył filmik jak matka z Indii kopie swoje paromiesięczne dziecko , normalnie oglądałam i ryczałam.
Niemartwsie - byłam wczoraj u lekarza bo chciałam zaszczepić mała i pytałam też o ospę właśnie czy szczepić czy nie i powiedziała że to w sumie nie jest straszna choroba i zazwyczaj ma łagodny przebieg i lepiej ją przejść w wieku dziecięcym, ja chyba nie będę szczepić.

Cześć

Właśnie porzuciłam projekt odchudzania:)
I zaraz sobie zjem coś kalorycznego a co się będę ograniczać:laugh2:.

Miałam wcześniej plan zrzucić tak ze 2, 3 kilo ale Mój wczoraj zapytał a po co? Powiedział mi ,ze jestem w sam raz a nawet jak mi przyjdzie do głowy utyć to tez mu się będę podobała. I słusznie stwierdził ,ze po co się będę odchudzać przed ciążą. No to się nie odchudzam:-D.

I jutro zjem sobie pączka a nawet dwa.

Amelia tylko że często faktycznie na pierwszy rzut oka dziecko matki-palaczki wyglada na zdrowe a skutki widać dopiero później...:/ Moja bratowa paliła w ciąży...szkoda gadać:no:
Też oglądałam ten filmik....długo nie mogłam się pozbierać:-(

Fuma_Foch smacznego ;)

Ostatnia edycja:
Amelia tylko że często faktycznie na pierwszy rzut oka dziecko matki-palaczki wyglada na zdrowe a skutki widać dopiero później...:/

Podobnie jak dzieci matki alkoholiczki.Sama kiedyś twierdziłam ,ze kobiety pijące jak smoki rodzą bez problemu zdrowe dzieci a inne chuchają i dmuchają a nawet ciąży nie mogą donosić.A potem się przekonałam ,ze nie całkiem.Rok przepracowałam w szkole specjalnej i tam duża liczba dzieci ,które uczyłam to były właśnie takie dzieci. Niby zdrowe bo rzadko chorowały ale miały wielkie problemy z nauką.
Nie mam tu na myśli dzieci z chorobami genetycznymi bo z takimi miałam mało do czynienia. Ja uczyłam dzieci z lekkim upośledzeniem.

Kobiety są bardzo nieodpowiedzialne paląc czy pijąc w ciąży. Ja bym nie mogła znieść myśli, że przez moje widzi mi się mogę zrobić mojemu dziecku krzywdę. A co do palenia w ciąży to wszystko widać gdy rodzi się dziecko, bo ponoć wody płodowe maja inny kolor i można to ocenić.

reklama
Na mojej ulicy, kilka domów dalej mieszka rodzina...mam nadzieję że już byłych alkoholików. Mają dwóch synów i córkę. Wszyscy troję chodzą do podstawówki. Do dnia dzisiejszego mają problemy nie tylko z nauką ale i ze zdrowiem. A ta dziewczynka jest tak mała i chudziutka że wygląda najwyżej na 5 lat...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry