reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Jejku Sil a na czym polegają te skurcze przepowiadające>??? bo ja myślałam, że to jest to samo co te skurcze braxtona hicksa czy jakoś tak.....

reklama
Te Braxton coś tam to jak się brzuch stawia, czyli twardnieje, one nie bolą, a przepowiadające z reguły bolą, boli cały brzuch, sztywnieje i to trwa parę do parudziesięciu sekund. Tak mi ginek tłumaczył i się zgadza

zaczne od tych gorszych

W zeszłym tyg miałam Usg i Pan doktor powiedziała ze owszem z dzidzia wszystko jak najleprzym pozadku ale problem w tym ze dzidzia jeszcze nie jest obrucony.Poszłam z wynikami Usg do gin to ona takie :szok: ooo widze ze dzidzia nie jest jeszcze obrucony oj to czeba bedzie zrobic jeszcze jedno Usg na koniec grudnia i jak dalej sie nie dwruci to bedzie porod posladkowy chyba ze beda starac sie go recznie obrucic w szpitalu a słyszałam ze to nie jest przyjemne ani porod posladkowy ani obracanie dzidzie i tak mysle ze jak bede miała prawo wyboru to poprosze o cc jak by dzidzia sie nie obruciła.

Dzis byłam w biurze gdzie sa załatwiane maciezynskie itp to powiedziała babka ze maciezynskie 10 tyg mi sie przysługuje jak kazdemu ale te dłuzszy urlop rodzicielski ktory trwa 6 mc juz mi sie nie przysługuje bo w zeszłym roku nie przepracowałam całego roku i bede musiała po skonczeniu 10 tyg maciezynskiego pojsc do pracy a dzidzie dac do tesciow a ta moja tesciowa to hoho wyniaczy wszystkich.wiem ze od tego jest babcia ale ona nie zna zachamowan.Sym mojej szwagierki ma 7 lat a dla niej jest ciagle malutki i przy niej wszystko moze i boje sie ze z naszym synem bedzie robic tak samo a jak dorosnie `nasra` nam na głowe. Pocieszeniem jest to ze od wrzesnia mamy załatwiony złobek.

Miła wiadomosc to taka ze na 17 dni moja mamcia przyjedzie ze smakołykami z Polski

Fiona zawsze mi się wydawało, ze dziecko jak nie jest głową w dół jest wskazaniem do cc... Zawsze....ale widać u Ciebie inaczej.,. a szkoda bo się zestresujesz. Ale Dziecko ma jeszcze 2 tygodnie.

Fionka ja mam we wtorek wizytę i mam nadzieję, że mały już przygotowany do porodu... w każdym bądź razie myślałam, że jak nie jest obrócony to CC obowiązkowo... :eek:
A co do macierzyńskiego to te 10 tyg to strasznieeeee krótko!!!!!

Fionka ja mam we wtorek wizytę i mam nadzieję, że mały już przygotowany do porodu... w każdym bądź razie myślałam, że jak nie jest obrócony to CC obowiązkowo... :eek:
A co do macierzyńskiego to te 10 tyg to strasznieeeee krótko!!!!!

Pewnie ze ktotko a pomysl takiego maluszka nie całe 3 mc bede musiała zostawic u tesciow a ja tyrac do pracy i jeszcze w pracy bede musiała jakos czas skombinowac zeby odciagnac mleko ale na szczescie słyszałam ze przysługuje sie 30 min wiecej przerwy dla karmiacych mam.Boje sie tego porodu posladkowego, Gin powiedziała ze mam szerokie biodra to nie bedzie tak zle...Ale walła pocieszenie.

To wszystko tak mnie ostatnio stresuje ze nie ma co mam jeszczenadzieje ze sie odwruci:-(

tu w fr maciezynskie jest tak ze przed porodem zaczyna sie 6 tyg a po porodzie 10 tyg to razem 16tyg a w Pl ile jest maciezynskiego?

Ostatnia edycja:
Ale czemu to nie jest wskazaniem? Myślałam, że Francja to cywilizowany kraj... A szerokie biodra nic nie znaczą, liczy się miednica...

Ale czemu to nie jest wskazaniem? Myślałam, że Francja to cywilizowany kraj... A szerokie biodra nic nie znaczą, liczy się miednica...

Sil miało byc miednica.....ale co z tego jak i tak na porod posladkowy boli bardziej niz normalny.Cały czas mam jeszcze nadzieje ze sie odwruci albo ze zrobia mi cc bo powiedziała ze jest taka obcja ze dziecko moze byc duze i nie bede rodzic posladkowo

reklama
Do góry