reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

;-)Hej Babolki czwartkowo ;-)

... co u Was kochane ???

... my dziś miałyśmy bezsenną noc, tzn. ja miałam, bo ok 1 w nocy mała zaczęła mocno płakać a powodem tego był śluz w gardełku, z którym nie umiała sobie dać rady i w ogóle tak jakby miała mega katar w nosku :-( bosssshhhhhh ja normalnie dostałam rozwolnienia bo nie wiedziałam co się dzieje :no: na brzuszek i klepałam ją po pleckach aż w końcu odkaszlnęła ten śluz i w momencie zasnęła :szok: spanikowana jestem troszkę i na wszelki wypadek przyjedzie dziś położna i po południu zamówiłam wizytę pediatry :-( mam nadzieję że to jednorazowy incydent bo serio miałam dusze na ramieniu :zawstydzona/y::-( zresztą do teraz mi nie przeszło :zawstydzona/y:...

Pozdrawiamy
A moze zaczyna sie katarek albo to sapka czesto mylona z katarem daj znac co lekarz i polozna powiedzieli
jak nie zapomnę to naładuję aparat i rzucę jakąś fotę ;-) ale nie dziś, bo dziś mam dzień leniuszka :tak:
piękny opis masz na suwaczku :tak: trzymam dalej mocno kciuki i czekam na dobre wieści ;-)

ja bym się też wystraszyła :szok: tylko pewnie nie wiedziałabym co zrobić :rofl2: i jak tam po wizycie pediatry?? :happy: pewnie ok :happy:

Ale mi dziś dzień zleciał przy "garkach" :-p natchnienie kulinarne dostałam :-p na raz robiłam gularz na obiadek i wafelka z czekoladką na deser :-p warto było ;-)
to bede czekac na fotke a ciekawe jaki opis bedzie w niedziele :-)
:)

Hej babolki co tam u Was ????????????
Widzę że Zabka jeszcze w dwupaku .Jaki mały uparciuszek z Antosia Ze nie chce wyjść . Dobrze mu u Mamusi:)
Lopop a jak sytuacja u Ciebie?

A ja czekam czy jakieś efekty będą po starankach jeszcze tydzień i będzie wiadomo.ostatnio (w 22dc) jak rano wstałam to czułam sie jakby @ miała zaraz przyjść i cały czas pobolewają mnie jajniki,To pewnie @ daje znaki że sie pojawi:(

A co słychać u Toski,Agutki i reszty dziewczyn ,czy ktoś wie ? Bo tęskno za nimi:(
Trzymam kciuki za dwie kreski
witam sie i ja
u mnie dzien świstaka ;)
my dzis tez nie bardzo spalysmy..do 1 walczylysmy z karminiem,, a od 5 z zatwardzeniem :( chyba musze inne mleo kupic...odobno bebilon comfort jest na takie problemy :(

batonik moze za krótko trzymałas do odbicia?
ja malej dawalam bebiko i niemiala zadnych problemow i nigdy kolki niemiala a bebilon miala po szpitalu i byl ochydny..
Hej kobietki dalej w dwupaku dzis od 5 rano meczyly mnie bole ale chyba jelitowe po wczorajszych buraczkach w zalewie caly dzien mnie meczylo i strasznie nieregolarnie co 15 minut co godzine co 25 i tak roznie....jutro piatek i ide kupic olejek jak pajce po terminie pomogl to moze i mi pomoze bo troche sie boje wywolywania oxy i bardzo chce rodzic z mezem a na wywolywany porod to pewnie by nieprzyjechal tyle kilometrow...

reklama
:)

Hej babolki co tam u Was ????????????
Widzę że Zabka jeszcze w dwupaku .Jaki mały uparciuszek z Antosia Ze nie chce wyjść . Dobrze mu u Mamusi:)
Lopop a jak sytuacja u Ciebie?

A ja czekam czy jakieś efekty będą po starankach jeszcze tydzień i będzie wiadomo.ostatnio (w 22dc) jak rano wstałam to czułam sie jakby @ miała zaraz przyjść i cały czas pobolewają mnie jajniki,To pewnie @ daje znaki że sie pojawi:(

A co słychać u Toski,Agutki i reszty dziewczyn ,czy ktoś wie ? Bo tęskno za nimi:(
cześć zastanawiam się nad drugim IUI

dziewczyny tak 4km od miejsca gdzie pracuję wczoraj Rosjanin przejechał pracownika drogowego - dziury lepią chłopak miał 26 lat :( taki młody::(:(:( straszne

No to super że ponownie nad tym myślisz,ja jestem tego zdania że jak jest możliwośc to trzeba korzystać dopóki będą efekty.I z całego serducha życzę Ci fasoleczki :)

Straszne ,taki młody człowiek co dopiero życie zaczynał:(:(

A ja zaś sobie wkręcam :) od 3 dni ciągle mi sie płakać chce tak bez powodu,czemu mój mózg nie chce wyluzować??
Tak pragnę tego dzidziusia, dookoła same znajome w ciąży albo z maluszkami. I ciągle słyszę pytania kiedy drugie dziecko ?no bo przecież już czas .. Maja taka duża dziewczynka przydał by sie jej braciszek.....
A ja co mam i mówić że co staramy się i nie wychodzi i słuchac użaleń nad nami,więc mówię że jeszcze czas a serce aż z bólu boli :( :( NO I ZNOWU RYCZĘ:( :(

idę robić mężowi kolacje bo zaraz wróci z pracy:)

Papapapapa:)!!!!!

No to super że ponownie nad tym myślisz,ja jestem tego zdania że jak jest możliwośc to trzeba korzystać dopóki będą efekty.I z całego serducha życzę Ci fasoleczki :)

Straszne ,taki młody człowiek co dopiero życie zaczynał:(:(

A ja zaś sobie wkręcam :) od 3 dni ciągle mi sie płakać chce tak bez powodu,czemu mój mózg nie chce wyluzować??
Tak pragnę tego dzidziusia, dookoła same znajome w ciąży albo z maluszkami. I ciągle słyszę pytania kiedy drugie dziecko ?no bo przecież już czas .. Maja taka duża dziewczynka przydał by sie jej braciszek.....
A ja co mam i mówić że co staramy się i nie wychodzi i słuchac użaleń nad nami,więc mówię że jeszcze czas a serce aż z bólu boli :( :( NO I ZNOWU RYCZĘ:( :(

idę robić mężowi kolacje bo zaraz wróci z pracy:)

Papapapapa:)!!!!!

Ach Izus tulam Cię mocno wiem co czujesz mi mowili ze predzej babcia zostane ale mialam to gdzies nie wszyscy rozumieja i maja pojecie dlaczego . A Majusia bedzie miala rodzeństwo ja mocno trzymam &&&&&&&&&&&
I wiem ze łatwo sie mowi ale troszeczkę trzeba wyluzowac bo to jednak jakas blokada jest , ja mysalam ze dpuki prl taka wysoka to fasoleczki nie bedzie i przestalam tak intesywnie myslec, choc nie powiem ze nie mialam nadzei ,Piłam zólka ktore dostalam od naszej kochanej Lopop i nie wiedzialam czy pomogą (jestem ciekawa jakie byly pechole wtedy , bo monitoringi tez odpuscilam ) ale jak się @ spozniala to myslalm ze przez prl ze pewnie mega urosla A tu prosze niespodzianka . Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& kochana i łepek do góry

Lopciu to już zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!!!!

:-) No hej Babolki

... wszystko u nas OK, była położna i wieczorem dopiero pediatra i powiedział, że takie rzeczy się zdarzają bo czasem pokarm się cofa i trafia do oskrzeli :-( a potem ze śluzem jest wydalany, wyrzucałam sobie, że mała nie zawsze odbija ale podobno po mleku z cycusia nie zawsze musi się dziecku odbić :sorry2: osłuchowo zdrowa, żadnych szmerów i świstów (bo ja już oczywiście panikowałam że coś jej na oskrzelikach siedzi) ogólnie zdrowy Borsuczek :tak: prosiłam ją wczoraj ładnie żeby nie straszyła już tak mamusi :tak:;-) normalnie dziewczyny nie wiedziałam co robić , spanikowałam trochę :zawstydzona/y:... dziś już nocka troszkę lepsza, choć i tak czuwałam i spałam nie za dużo :zawstydzona/y:...

... Żabka albo wóz albo przewóz, działaj z olejkiem może będzie efekt, a raczej nie zaszkodzi no nie ?! ... choć wiesz jak jest z tymi terminami porodu :sorry2: a pamiętam, że Ty miałaś długie cykle hmm :dry:...
... Lopop z całych sił zaciskamy &&&&&& za pozytywne myślenie i IUI, a porcję fluidków już zgarnęłaś sporą także powinno podziałać ;-):tak:

... izus180584 ja pamiętam, że będąc w ciąży, choć jeszcze o tym nie wiedziałam, byłam strasznie rozdrażniona, nadpobudliwa, złościłam się na maxa bez powodu :tak: tak że w pracy mieli mnie już dość i mówili, że coś ze mną nie tak, tak więc życzę Ci żeby te Twoje objawy zwiastowały dwie piękne czerwoniutkie II

... Erbuś tylko patrzeć jak zleci te 90 dni i się nam rozpakujesz ;-):tak:

Pozdrawiam

heloł

erbuś ja pamiętam jak z batonikiem rozmawiałam i mówiłam że u mnie 100dni do porodu...a tu lada moment i mój Skarbulek będzie miał 100dni :-)

żabko trzymamy cały czas kciukasy żeby wszystko pięknie poszło.

batonik zdarzają się takie przypadki...nie denerwuj się. I dziwi mnie stwierdzenie kobietki że nie ma konieczności dziecka odbekiwać...ja bym tego w życie nie wprowadzała. Bo właśnie później żygotkami może się kończyć. To powietrze musi wylecieć...i albo wyleci szybko, albo właśnie później będzie leżakować w żołądku i jak zechce wyjść to z jedzeniem.
No i jak dziecko nie odbeka to później musi wypierdkować...a to bardziej męczące i może doprowadzić do bólu brzuszka.

lopciu myślę że słuszne jest myślenie o kolejnym IUI...szczęściu niekiedy trzeba pomagać. Będziemy trzymać kciukaski jak się zdecydujesz.

Batonik jeszcze jedno...po jedzeniu jak małą kładziesz to najpierw na lewym boczku. Podobno dzidziusia brzuszek jest tak zbudowany że lepiej po jedzonku na lewym kłaść.

Wpadłam poczytać i się przywitać

U nas dzionek jak co dzien cieplutko bo na +7 C boosssskooo takze spacerowalo sie bardzo przyjemnie choc teraz widze ze deszczyk pada .
Macie racje dziewczynki zleci te 90 dni no juz 80 parę :) juz zaczynam tesknic za tymi brzuszkowymi kopniaczkami

Miłego dnia
Caluje mocnooooooo !!!!!!

reklama

trzymam kciuki -mocno :tak: a dziewczynki coś się nie odzywają :-(

Ps jeszcze 90 dni :szok: a pamiętam jak Batonik pisał ze 80 dni przed nimi a tu proszę tuli swojego Borsuczka :)

ten czas leci strasznie szybko :sorry2: choć u mnie ostatnio jakoś wolno idzie :-p

to bede czekac na fotke a ciekawe jaki opis bedzie w niedziele :-)
Hej kobietki dalej w dwupaku dzis od 5 rano meczyly mnie bole ale chyba jelitowe po wczorajszych buraczkach w zalewie caly dzien mnie meczylo i strasznie nieregolarnie co 15 minut co godzine co 25 i tak roznie....jutro piatek i ide kupic olejek jak pajce po terminie pomogl to moze i mi pomoze bo troche sie boje wywolywania oxy i bardzo chce rodzic z mezem a na wywolywany porod to pewnie by nieprzyjechal tyle kilometrow...

jak męczyły to może w końcu coś ruszy :tak:

cześć zastanawiam się nad drugim IUI
dziewczyny tak 4km od miejsca gdzie pracuję wczoraj Rosjanin przejechał pracownika drogowego - dziury lepią chłopak miał 26 lat :( taki młody::(:(:( straszne

jak masz taką możliwość to może warto spróbować ;-)
biedny chłopak, a raczej rodzina... :-( bo rodzinka została z tym smutkiem... :-(

:-( nie smuć się :tak: 3 latka ma twoja córcia -więc wszystko przed tobą :tak: uda się napewno, a córcia będzie już do maleństwa zaglądać i pomagać (bo w tym wieku to już małe gosposie są) ;-)

... wszystko u nas OK, była położna i wieczorem dopiero pediatra i powiedział, że takie rzeczy się zdarzają bo czasem pokarm się cofa i trafia do oskrzeli :-( a potem ze śluzem jest wydalany, wyrzucałam sobie, że mała nie zawsze odbija ale podobno po mleku z cycusia nie zawsze musi się dziecku odbić :sorry2: osłuchowo zdrowa, żadnych szmerów i świstów (bo ja już oczywiście panikowałam że coś jej na oskrzelikach siedzi) ogólnie zdrowy Borsuczek :tak: prosiłam ją wczoraj ładnie żeby nie straszyła już tak mamusi :tak:;-) normalnie dziewczyny nie wiedziałam co robić , spanikowałam trochę :zawstydzona/y:... dziś już nocka troszkę lepsza, choć i tak czuwałam i spałam nie za dużo :zawstydzona/y:...

wiedziałam, że musi być ok :tak: ale tak to jest jak się człowieczek nie zna :sorry2: i tak dzielna jesteś, że mimo strachu wiedziałaś instynktownie co robić :tak:

Batonik jeszcze jedno...po jedzeniu jak małą kładziesz to najpierw na lewym boczku. Podobno dzidziusia brzuszek jest tak zbudowany że lepiej po jedzonku na lewym kłaść.

:-D to tak jak kobietka w ciąży :-D na lewym boczku najwygodniej ;-)

Mam już wyniki morfologi, moczu i glukozy = wszystkie w normie :-D Nieliczne bakterie w moczu wyszły, ale może leki nie będą potrzebne :tak: Za to będę już więcej pić, żeby je "wypłukać" ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry