reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej dupencje...

gotuje dzis na obiad pomidorowke i zastanawiam sie czy moge ja dac Wiktorii...sprobuje jej dac mam nadziejeze jej nic po niej nie wylezie...

bella twoj Fifi jest rowno miesiac mlodszy od mojej Wiki tez jest z 21 :-)

reklama
HEJ dziewczynki:)
w koncu zdołałam usiąść przy kompie:)
KOCHANE OPOWIEM WSZYSTKO TROSZKĘ PÓŹNIEJ A TERAZ CHCIAŁAM PROSIĆ O WASZE OPINIE CO DO LAKTATORÓW.... JAKI JEST DOBRY??PROSZĘ O WASZE PROPOZYCJE.....CZEKAM I DZIEKUJĘ...
Ja miałam chyba z pięć laktatorów zwykłe i elektryczne i płakałam jak ściągałam mleko, a ściagałam co 3 godz. bo Zuzka była w szpitalu 2m-ce i woziłam swoje mleczko. Po 2 dniach bólu pani z poradni laktacyjnej poleciła mi laktator ręczny Avent isis. Rewelacja! polecam szczerze Można go kupić nawet w Carrefour. Nowy Laktator AVENT PHILIPS ISIS wys.od 10 zl (663218110) - Aukcje internetowe Allegro

Marcy - ja polecam Ci laktator MyBaby taki: My Baby Laktator Ręczny Safety Care (655508055) - Aukcje internetowe Allegro
Mnie się bardzo podobał, byłam z niego zadowolona... Co do kolek to z tego co wiem możesz dawać małemu herbatki Plantex, nie pamiętam jak to jest z kroplami typu Espumisan. Możesz synka kąpać w ciepłej wodzie, masować brzuszek (dużo oliwki rozgrzej w dłoniach i rób małemu kółka dookoła pępka w stronę wskazówek zegara), i noś małego na rękach w pozycji poziomej brzuszkiem do dołu (buzia dziecka kierowana do podłogi i brudka oparta na twoim zgięciu łokciowym, dłoń z boku brzuszka, druga ręka między nóżkami i podtrzymuje brzuszek), możesz też kłaść Wojtusia na brzuszku - będzie sobie sam masować brzuszek. Aha, podczas masażu brzuszka na początku będzie jeszcze większy krzyk, ale za chwilkę przejdzie. Przerabiałam kolki z Nicolą i musiałam kożystać z wszystkiego... Buziaki dla Ciebie i synka!!!

marcy- ja miałam laktator firmy Lovi i tez moge go śmiało polecić.
Laktator *** LOVI *** Senso + BUTELKA 250ml__ NEW! (659759792) - Aukcje internetowe Allegro
co do kolek my z tym mielismy problem tydzien ale polecam kropelki Sab Simplex sa BARDZO DOBRE! ponoc mozna juz je dostac w polsce. my zamawialismy z niemiec. zaden espumisan nie pomagał.ale to zalezy od dziecka.
Wracaj do sił kochana i czekamy z niecierpliwoscia na fotki małego księcia:))

teraz ma jakieś cholerne kolki a nie ma nawet dwuch tyg i nie mozna mu nic na to dac:( Prozę o rady jak coś wiecie:)
zdjęcie wsadze niedługo, ale bede musiała mężusia poprosić bo nie wiem jak:):):)

trzymajcie się i czekam na liste laktatorów, bo niestety mój synuś jest niecierpliwym małym zarłoczkiem i musze odciągac mleczko bo jak nie łapie cyca to sie strasznie wkurza....:( a ja nie mam serca go tak męczyc:(.....

Marcy
Mi pielęgniarka już w szpitalu podawała Hani Esmutikon więc można go podawać od urodzenia po kropelce. To jest na rozluźnienie jelitek.

Co do ssania piersi to kup sobie kapturki, ja miałam z Aventu tylko takie większe (bo są węższe i takie większe) będzie mu lepiej ssać może, bo odciąganie spowoduje w końcu zanik pokarmu. Laktator nie jest jak dziecko i nie ssie tak dobrze.

Oki kochane ja szykuję się lulu, buziaczki.

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj a dokładnie od wieczora w nie najlepszym humorze :-( Byłam dzisiaj u lekarza z Kewinkiem żeby sprawdzić co z jego asymetrią i niestety znów musimy zacząć rehabilitacje. Kewinek nie biega tak jak inne dzieci. Lewą ręką intensywnie rusza a prawą trzyma zgiętą sztywno w łokciu. Dodatkowo muszę mu zrobić masę badań pod względem krzywicy a potem badanie neurologiczne pod względem błędnika. Eh ryczeć mi się chce. Najbardzije mnie wkurza to że byłam już u 2 neurologów i obydwoje nie widzieli problemu a przecież ja cały czas mówiłam że to czy tamto mi się nie podoba a oni że wszystko w porządku. Teraz będzie nas czekać wizyty w Poznaniu. Są tam specjaliści w jakiejś klinice którzy na każdą najmniejszą nieprawidłowość zwracaja dużą uwagę. Dzisiaj też nie byłam u lekarza u mnie w Lesznie tylko rehabilitantka dała nam nr do babki z Kościana. Przeraża mnie też koszty jakie trzeba będzie wydać. Na rehabilitację będziemy musieli chodzić raz w tygodniu to koszt 40 zł dzisiejsza wizyty 70 i na pewno nie ostatnia. Badania gdzieś 70 zł potem neurlog w Poznaniu pewnie 100 zł albo i więcej. Do tego dochodzą dojazdy :no: tragednia.No nic wyżaliłam się i idę sobie. Pa
:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Ale w jednym się cieszę. Że ktoś w końcu powiedział że rzeczywiście jest nie tak a nie że znowu mam swoje widzimisie.

Ostatnia edycja:
Karolina - głowa do góry, będzie dobrze. Kewinek to silny chłopczyk, i poradzi sobie. Tylko nie rozumiem po o chcą robić badania pod względem Błędnika ? Z tego co wiem objawy zapalenia błędnika to między innymi: zawroty głowy, podrażnienie obwodowego narządu równowagi (piszesz że Kewinek Lewą ręką intensywnie rusza a prawą trzyma zgiętą sztywno w łokciu.), nudności, wymioty, światłowstręt (w ostrych stanach chyba), niedosłuch... może wystąpić też chyba oczopląs (ale to też już w jakimś poważnym uszkodzeniu błędnika). Nie wiem może ja mam takie odczucie, ale nic z tych objawów nie pasuje mi do Kewinka, on tylko inaczej biega. Nie traci równowagi, nie wymiotuje itd. No chyba że nie napisałaś o tym... Tak czy inaczej. Główka do góry. Będziemy trzymać kciuki za Kewinka. Informuj nas na bierząco (jak znajdziesz na to czas). Buziaczki

hej wszystkim:happy2::happy2::happy2:

u nas ok, tylko pogody brak...jak przywaliła burza w nocy to myslałam że mi okna wypadna..ale nawet dzieci się nie obudziły:-Di lało przeokrutnie...dziś szaro...:baffled:

Karolinka
poprzednia rehabilitacja pomogła to i ta pomoże..będzie dobrze, dzieciątko masz zdolne i silne wiec wspólnie dacie radę... Pozdrawiam!!!!

a taki filmik mi znajoma przesłała...ale się usmiałam..obejrzyjcie sobie obecne i przyszłe mamuśki:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WxUulGkLu4I"]YouTube - 4 Laughing Babies[/ame]

Pozdrawiam wszystkie!!!!:happy2::happy2::happy2:

reklama
Olka1988
Czytałam też o błędniku. Kewinek bardzo często się wywraca nawet jak idzie sobie powoli czy postoi. W ciągu dnia nawet do 30 czy więcej razy. I musimy zrobić badanie czy to przyczyna błędnika czy asymetrii.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry