• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

martilla
po prostu trzeba cały czas tłumaczyć że siku się robi tutaj a nie w majtki. mój chrześniak kiedy załapał o co chodzi i nie sikał w majtki to myśleliśmy że już pójdzie z górki niestety potem coś chyba się mu zapomniało i znowu zaczął często sikać w majtki. oczywiście nie wrócili do pieluch teraz ma 3,5 roku i już woła. Trzeba być cierpliwym i tyle. Często się pytaj czy dziecko chce siusiać. Życzę powodzenia i wytrwałości :-)

reklama
Hej kobietki :)
Witam po niewielkiej przerwie spowodowanej lenistwem :-p
Widzę że ruch tu był niewielki,ale i tak miło poczytać.
Witam Olkę i Majkę :-)
Nic specjalnego się przez ten weekend nei wydarzyło,więc nie będę się rozpisywać.

hey laseczki...
ja jestem u rodzicow SWOICH:) z małym:)) caly tydziren. zaraz jedziemy na zakupy:)
Welonka: co do ulewania to my jestesmy na mleku enfamil i moj maly nie ulewa.nie ma kolek...zaparc...ani biegubnek. jak mialism\y na probe melko bebilon to byly kolki i ulewania. ehh to byl nasz blad bo chcielismy na tańszym mleku jechac ale nasz maly nie tolerowal tego.
a wlasnie gdzie ewelka?zaraz do niej pisze:) odezwie sie pozniej....

ewelka jeszcze sie nie rozpakowala. od piatku nie ma neta w domu dlatego sie nie oddzywa. malenstow sie nie spiszey na swiat:? skad ja to znam:P hehhehe kazala Was pozdrowic:) i napisze jak tylko bedzie sie cos dziac:) lece ....bede pozniej:)
ps. a moj maly to grubas:(

no ewleka jutro ma chyba termin z tego co pamietam?? ale zauwazylam ze wieszkosc kobitek ktore rozily z naszegp forum to wszytkie byly po terminie takze pewnie jeszcze poczeka....;-)a ja sniadanko zjadlam i sie zanudzam troszki...kurcze wiecie co juz chcialabym miec to moje dzieciatko przy sobie a gdzie tu do konca stycznia..:szok:
ale daje mi ostatnio popalic tak mnie podkopuje ze szok....ruchliwy jest ze niewiem:-D i czuje go glownie po prawej stronie rzadziej po lewej...po prawej chyba rączki ma i tak pewnie macha...:-)

cioteczki piszcie jakie macie wózki dla swoich dzieciaczkow....bo siedze na allegro i tak poszukuje ale niewiem co wybrac....podoba mi sie pare ale najpierw bede musiala je sobie w sklepach poogladac.....:-)

Witam :)
Mam na imię Ania i mam pytanko czy któraś z Was jest może z Poznania (najlepiej stare miasto ale niekoniecznie) :)
Ogólnie jestem tutaj nowa i mam nadzięję, że przyjmiecie mnie do swojego zgranego grona:)pozdrawiam

hej hej
no to my po lekarzu...
kupki po Nutra ( jakimkolwiek) mogą być zielone bo ona jeszcze mało je czego innego i nie mam sie martwić...niektóre dzieci tak robią na zielono...
mam odstawić soczki i herbatki hippa bo one słodkie i hamują apetyt na co innego...i to dać dopiero wtedy jak się przyzwyczai do zupek itd...
mam nie mieszać z mlekiem i walczyć z łyżeczką...
no to walczymy a co... hehe
taaa..
dziś marchewka z ziemniaczkiem...zjadła nie całe pół słoiczka...ale żeby jej smakowało to nie powiem:-p 6,5 m-ca a my od podstaw znowu:wściekła/y: no nic może załapie.....

jutro idę ze sobą na rtg stóp bo mnie bolą jak cholera (od 4-5 miesięcy już..chodzę jak "kaczka")i powiedziałam o tym dr przy okazji...wiec zakazła prześwietlić i przyjść..prawdopodobnie przeciążylam stawy ale kazała zrobić to zrobię...
ciekawe co mi pomoże jak to rzeczywiście przeciążeniowe...córki nie będę nosić czy wózka na górę???haha nie możliwe....

Kredzia
witamy!!!!!!:-):-):-)

Agacjone
hahaha...ja nie rodziłam po terminie.... syna na tydzien przed urodizłam a córkę na 1 dzień przed terminem...nie ma na to reguły...
hehe wózek z mojego doświadczenia...lekki,zwrotny....przede wszystkim...najlepiej kupuj na miejscu, zawsze mozesz nim poruszać i zobaczyć czy ci pasuje...a na allegro nie "wszystko złoto co się świeci"

martilla
hehe z pieluchami i sikaniem to jak z jedzeniem i wszystkim innym u dzieci..jedne łapią raz dwa o co chodzi a inne nie...i jak napisała Karolina trzeba cierpliwości..
syn miał 2 lata i sikał na nocnik...ale i jadł wszystko z łyżeczki będąc na etapie córki..ciekawe jak z nią i sikaneim będzie...każde inne dzidzi...cierpliwości..i powodzenia!!!

pozdrawiam wszystkie Was kochane!!!!!!!zakukam w wolnej chwili..tylko nie wiem kiedy ją będę miała:baffled:
jak wpadam do domu to tylko sprzatanie gotowanie..potem zerówka zakupy..tu sie małą zająć..i tak w kółko.....

no miłego dnia !!!
papa:happy2:

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Ależ jestem zła:wściekła/y::wściekła/y:!!!
Zaplanowałam że załatwię dzisiaj kilka spraw, hmmm nie za bardzo mi to wyszło.
Okazało się że w moim samochodzie który stał dłuższy czas przed domem, nie działają wycieraczki :baffled::baffled:, a to sprawka sąsiada który nakładał tynk na ścianę i chyba leciały te fafroki na moje auto i zapchało mechanizm wycieraczek:angry:.
Normalnie dziecko już w samochodzie, zaczyna marudzić a ja wacham się, bo mgła jak sam sku..syn, nie wiem czy nie zacznie padać, ale cóż na chybił trafił pojechałam do elektryka, ten coś poruszał, postukał i zazdziałało:szok:, wziął piątaka na piwo i pojechałam dalej.
Tym razem na przegląd auta, tam czekałam 30 min ażeby się dowiedzieć że facet skończy oglądać auto za 1 h:wściekła/y:. No więc pojechałam do ZUSU, złożyłam wniosek o zaświadczenie do MOPSU i pojechałam do TESCO. Tam mała poryczała więc musiałam się zawijać i nici z zakupów.
Pojechałam znowu na przegląd, sprawdzał znowu auto 30 min, no i w końcu wjechałam. I zaczeło się..... Do wymiany żarówki w kierunkowskazach bo mu się kolor nie podoba, wycieraczka z tyłu do wymiany, kabel od klaksona mi się wyczepił, no i trzeba podwiesić tłumik bo może się urwać, a chyba gdzieś zachaczyłam mocniej i dlatego:wściekła/y:.
No wieć nici z podbicia dowodu.
Pojechałam do mechanika, akurat stał przed domem, więc hyc szybko chciałam zaparkować auto i stanełam na przystanku autobusowym tuż koło przejścia dla pieszych i do tego na chodniku, ja wychodzę a tam policja :szok::zawstydzona/y:, dobrze że dali mi ostrzeżenie bo mandatu nigdy nie dostałam, ale chyba dzisiaj bym się przez to załamała totalnie.
Mechanik i tak przyjmie mnie za 1,5 tygodnia i jestem bez auta, MASAKRA ogółem.:crazy:
A to chyba wszytsko dlatego że zapomniałam panela do radia i się wróciłam, to przynosi pecha.

reklama
Witaj Kredzia, czuj się jak u siebie.

ANEKHA
no to mały tadzio niejadzio, Hanka szama aż jej się ręce trzęsą, obiadki, deserki wszytsko łyżeczką, po całym słoiczku na raz :szok:.
Ale zielone kupki u nas też są, podobno to normalne, przy wprowadzaniu nowego menu.
Agacjone
ja już się przekonałam, napaliłam się na Implasta Volanta bo jest 3 funkcyjny. Fakt faktem przydaje się jak mam wpiąć fotelik na stelaż, to jest rewelacja, gondola też super i duża, bo jeszcze jeździmy, mimo że moje dziecko jest długie, ale spacerówka:baffled:, i tak będziemy musieli zainwestować w nową, bo ten klocek ciężki, wolę szybko składaną parasolkę. No nic w tej spacerówce przemęczymy się zimę, będzie akurat bo ma duże pompowane koła i lepiej po błocie, śniegu czy deszczu będzie się prowadzić (ma amortyzatory) a lepszą spacerówkę na wiosnę kupimy,.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry