reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Witam :)

nie wiem czy mnie pamiętac na cafe nick "myslaca".. u mnie wszytko ok zaczął się 17 tydzien i znowu badanka (cukrzyca wykluczona a tego sie bałam bo pije bardzo duzo)... przytyłam 3kg :blink: za 10 dni ide na 4D czyli podglądanko :happy2:
Mam do Was pytanie, czy to możliwe ze odczuwam ruchy dzidzi?? tak jakby hmm coś mnie "smerało" od środka.
A czy w 18 TC można już rozpoznać płeć?

Pozdrawiam buziole :)

P.S.
Szykujemy pokoik dzidzi tylko na razie plan, dopóki nie będziemy wiedzieć jaka płeć nie mozemy "zaszaleć"

reklama
agacjone!
ja odradzam wózek wszelkiego rodzaju atlantic, x-lander, coneco toledo! sa okropne...
atlatic ciężki!!! nie buja sie! strasznie twardy!ciezko sie podnosi np. przy podejchaniu pod kraweznik!mała gondola! jedyny plus to w miare taniiii!!
x-lander (sama mam) nie polece nikomu!!!! okropnieństow!!! za gowno zaplacilismy 1500zl! nie dala bym ani złotówki! po pierwsze! mała gondola! maly ma 2miesiace a zostalo juz niewiele miejsca! po drugie strasznie twardy!mimo pompowanych kol! kóleczka po 2miesiaca uzytkowania zaraz bedziemy reklamowac bo sie pierdola nie chca skręcać! mały kosz na zakupy...nieporeczny! ciezko cokolwiek w niego wsadzic bo utrudniaja roreczki pierdoly! gondola sie nie składa! wozek nie miescie sie prawie do zadnego bagaznika! w citroenie Xm nie miescie sie, w xantii tez nie! gondole musimy wozic na przednim siedzeniu bo w bagaznik wlazi tylko stelaz!wozek sie nie buja! gondola sie kiwa jakby miala sie urwac zaraz(niby to normaln-tak ma byc)
to samo coneco toledo...to identyczny wozek jak x-lander tylko polska wersja! to samo same minusy.
odradzam wozki trzy kolowe! rochliwsze dziecko moze wywrozic wozek! takie sa niestabilne.bylam swiadkiem! masakra!problem z podjezdzaniem pod krawezniki...najczesciej koleczka sa beznadziejne twarde itp.
zadne male kóleczka na przodzie nie sa dobre! ja jestem taka wsciekla na to ze szok.
wozek jaki moge polecic to najzwyklejszy wozek bez zadnych bajerow. bez kreconych kolek itp. moim zdanien najlepsze sa akie jakie miala Anekha dla małej! miekkie. duza gondola...mozna bujac zero problemow z podjazdem...sa w super kolorach... mieszcza sie do bagaznikow.... jedyny minus to ciezar...ale to kazdy wozek ciezki...
ja zaraz bede sprzedawac małego wozek! jesli chcesz to ci go sprzedam:p

karolcia niedlugo odesle ci ciuszki:) bardzo sie przydaly. mały juz wyrosl ze wszystkich:) heheh ale zdazyl niketore zalozyc:)
mam pytanko...czy bedziesz sparzedawac swoja suknie slubna?:p jesli tak to za ile i na jaki wzrost byla:p heheh mozliwe ze mialabym kupca"

ilonka konkretna wypoqiedz....widze ze tego typu odradzacie...znalazlam u siebie w miesci te atlanticy i jutro siue przejade...a jak nie to kupie ten najzwyklejszy i tyle skoro sa o niebo lepsze.....:-)

Witam miłe Panie ;-)
U nas dzionek minął dość męcząco,bo trochęroboty w domu miałam,a i tak jeszcze prasowanie czeka...Tak cały dzień odkładałam i odkładałam..No i teraz już mi się nie chce.
Widzę że trwa dyskusja na temat wózków.Otóż Izulka ma taki :

KUNERT EKSKLUZYWNE WÓZKI + KOŁA POMP. + GRATIS!! (468473866) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko w kolorze grafit-limonka.Może nie jest najlżejzy,ale solidny.Jak na razie nic nam się nie rozwaliło.Troszkę musimy go upychać w bagażniku,ale co tam.Jak gondolka zrobiła się za mała,to ją wyjęłam,miałam taki materacyk,więc go włożyłam na dno,a wózek jest tak zabudowany,że wyglądało,jakby gondola nadal w nim była.Mnie on odpowiada.Późną wiosną,kupimy pewnie już jakaś małą spacerówke,bo Iza już dość dobrze chodzić będzie,ale poki co,wózeczek spełnia swoją role znakomicie :-)

A co do porodu...To ja urodziłam Ize 16 dni przed terminem :-)

Ostatnia edycja:
agacjone no mowie ci takie wozki nie sa praktyczne. mowie ci z doswiadczenia. bo tak bardzo załuje ze mamy w tym stylu wozek ze sozk. jutro sobie zobacz dokladnie atlatica! nacisnij na raczke jak ciekzo go podniesc zeby przednimi koleczkami podjechac np. pod kraweznik., niestety nie sprawdzisz jak dzidzia podskakuje na dziurach...w dodatku jest cięzki! taki sztywniak.sama sie przekonasz. ale naprawde odradzam. moze wygladaja fajnie i "na czasie" ale nic wiecej. jejku ja tak zaluje bo moglam kupic najzwyklejszy. polowe tansze i o wiele bardziej wygodne dla dzidzi.i praktyczne dla nas! wcele drozszy nie oznacza lepszy teraz to wiemy:/

Ostatnia edycja:
reklama
hej :-)
ja juz wstalam o 7.15 mąż do pracy poszedl a ja juz na komputerek...ostatnio to bym piła tylko capucino czekoladowe ale mam nadzieje ze nie jest szkodliwa bo teraz ja uwielbiam....jeden serialik zaliczony z wczorajsza:-D
ilonkq to zapewne wroce do punktu wyjscia z tym wozkiem bo na poczatku mi sie te podobaly wlasnie te co andzia ma ale skoro tak mowicie to juz cos wiecie na ten temat, ale te wozki to juz kupie w skleoie bo tez trzeba go zobaczyc bo niektore sa strasznie ciezkie a niektore lekkie i na paskach a to wazne podobno:-)

Do góry