reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Tosiu a przeszły Ci już te bóle?
Co do Hani,to musisz być twarda.Wiem to z autopsji,bo Iza też tak sprawdzała,na ile może sobie pozwolić.Mam już za sobą etap,kiedy mięknie mi serce jak wymusza coś płaczem lub krzykiem.Nie możesz pozwolić,żeby to dziecko rządziło Tobą i ustalało granice.Tak jak również nie możesz pozwolić sobie przy niej na płacz z bezsilności albo na wybuch nerwów (choć z tym do dziś walczę).Bo wtedy będzie widziała,że może Cię złamać.To nie jest łatwe ani przyjemne.Ale tak trzeba.Być twardym i nie pozwalać na fanaberie.Opanowanie i stanowczość to najlepsze wyjście z sytuacji.Popłacze i jej przejdzie,a zobaczy że z mamą wcale nie jest tak łatwo.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć laseczki:-)
Widzę,że każda ma jakieś dolegliwości zdrowotne:-( Zdrówka Wam życzę i pociechom także.My wczoraj byliśmy na ostatnim szczepieniu i mały już wczoraj dostał gorączki,przespał nockę i z rana znów gorączka.Do tej pory nic mi nie było po szczepieniach a teraz o.No ale co poradzić.3majcie się zdrowo

mi Filip tez juz zaczyna wymuszac krzykiem, rykiem, rzucaniem sie na podłoge...itp. ps. właśnie pomalował ścianę pisakiem;/) niestety ja czasami nerwowo nie mogę i się łamie albo krzykne na niego. czasami mam wrazenie ze moje dziecko ma mnie centralnie w d..pie bo zero reakcji na moje nerwy itp. ehh

laseczki mam pytanko: jakie farby do malowania ścian polecacie? nie drogie, wydajne i takie co dobrze kryją? chce sie w koncu wziąść za pokoj Filipa...a nie chce zeby to nas drogo wyszlo. znacie jakies stronki z inspiracjami na pokoj dziecka?? bede wdzieczna!

hej
ja w pracy kawke zrobilam bo usypiam:-)
my narazie zdrowi, odpukac Kuba od 3 tyg zycia nam niechoruje, oby jak najdluzej...a takto to łobuzuje jak niewiem...wymuszac tez zaczyna i krzyk,płacz ale nie ulegam..poplacze i przeastanie...dziadki to ulegaja ale ja tam twarda jestem...jak to sie moiw ktos jest od wychowania a ktos od rozpieszczania:-D:-D

ilonqA
ja juz patrze na necie wystroje pokojów, salonow...bo moze sie wprowadzimy w przyszlym roku...wiem ze z duluxa sa farby dobre moze nie najtansze ale dobre....tu u tesciow to jak malowalismy to kupilismy wiadro bialej o dolewalismy barwnikiu....oby jak najtaniej wyszlo...ale u siebie to juz bedziemy kupowaqc mysle duluxa albo inna ale juz kolor....mi sie np.podoba pokoj jak zroila Hannah w te paski...mozesz jakis kolor jeden zarzucic...na 2 przeciwlegle sciany i np. na 2 pozostale tapete....albo sciana w jednym kolorze...i naprzyklad mozesz kupic na allegro sa roznej wqielksci nalepki na sciane.....i moze sa w ksztalcie samochodow czy cos z chlopiecej branży,,,:-)

o prosze np cos takiego

naklejki na sciane scienne DRZEWA ORNAMENTY 150cm (970455305) - Aukcje internetowe Allegro

naprawde jest duzo fajnyc spraw...jak gdzies ogladalam wystrój pokoju dla dziecka..tylko to bylo dla dziewczynki...to miala rozowe sciany a na jednej scianie miala na bialo zrobionyu zamek...tez fajnie to wygladalo...jak gdzies cos zobacze to dam znac..bo w pracy ciagle siedze i ogladam wystroj chalupek

Tosiu a przeszły Ci już te bóle?

No właśnie nie przeszły więc poszłam do lekarza po pracy i okazało się, że mam zapalenie jelita grubego :baffled: Od dziś znów mam biegunkę i muszę stosować dietę (ciastka ryżowe i suchary). No i dał mi L4 do pt, co akurat jest pozytywną stroną całej sytuacji ;-)

Ja rano miałam iść do lekarza "zakaźnika" i wyobraźcie sobie, że zadzwonili z przychodni, że p.doktor zadzwoniła, że jej nie będzie :wściekła/y: Ostatnio też tak franca zrobiła. Więc zadzwoniłam do pracy czy mogę przyjść jednak, bo szkoda mi dnia wolnego. Ehh super traktują człowieka lekarze :-(

Ilonqa
Ja nie pomogę, bo po prostu pojechałam do sklepu i kupiłam :sorry2:

Cześc wszystkim.

Dzisiaj z rana pojechałam z Filipem do lekarza. Dała nam skierowanie na badania i do laryngologa sprawdzić uszy. No i wyszła zapalenie uszu. W badaniach tez wyszła infekcja. Laryngolog powiedział że często tak jest że leczy się gardło, niby wszystko ok i nagle uszy wychodzą. Dostaliśmy jeszcze 10 zastrzyków. Więc do poniedziałku jeździmy 2 razy na zastrzyk. Tak mi szkoda mojego brząca bo juz jak wchodzimy do przychodni to płacze strasznie. Ale trzeba. No i ja też przeziębiona na maksa. Nos mam strasznie zapchany, że oddycjhać nie mogę. Ale jakoś przejdzie.

cześć laski !
ja też się melduję po świątecznie !
widzę,że same choróbska a więc zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia !

u mnie nic nowego, dostałam w końcu @ ale jakaś taka skromna... tak czy siak porzucam wszelkie pomiary, obserwacje i polowanie na owu,niech się dzieje wola nieba !:-) pozdrawiam wszystkie !

hej kochane
rowniez witam poswiatecznie :-) Za oknem slonce swieci wiec dzis na spacerki pojdziemy..wczoraj tez bylismy bo ladna pogoda byla wiec dzis tez skorzystamy z urokow slonca :-pW sobote tesciowa przyjezdza ze szwagrem bo Wiki nie widzieli od poczatku grudnia :-phehe se pewnie pomyslicie ze ograniczam kontakty z babcia ale nie poprostu dzieli na 120 km a nas nie stac na ujezdzanie raz w miesiacu...szwagier zdal prawko i moj maz poszuka mu tu auto bo szwagier to szukac nie umie zawsze go naciagna na jakies gowno bo wczesniej smigal bez prawka :-pi kupowal baki :-p:-pwiec teraz oni do nas beda mogli przyjezdzac hehe ta sama droga :-D
Martilla to do dziela kochana :-)
bella no ale sie uczepily was te chorobska....a kysz a kysz.... zdrowka zycze :tak:
ilonka tak nieraz czytam jak dziewczyny do ciebie pisza to fajnie nik przekrecaja :-p:-p:-pale ja kiedys przez to "q" tez nie wiedzialam czy masz w imieniu czy za imieniem :-p

reklama
ilonka tak nieraz czytam jak dziewczyny do ciebie pisza to fajnie nik przekrecaja :-p:-p:-pale ja kiedys przez to "q" tez nie wiedzialam czy masz w imieniu czy za imieniem :-p

AAAAAAAA hahahahahaha ja się dopiero teraz zorientowałam :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam w ten jakże pięknie zapowiadający się czwartkowy dzionek :-D Zaraz biorę się za sprzątania korzystając z L4 :-D Mąż oczywiście wynalazł sobie milion zajęć żeby z domu wybyć więc włączyłam sobie pierwszą płytę Rihanny, która b.optymistycznie mnie nastraja i zabieram się za robotę :laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry