agacjone Kuba ma tylko 8msc, zgadzam sie z Andzia, ze jak nie masz juz sil to wyslij malego do żłobka. Ty odpoczniesz a i kobiety postaraja sie go wychowac zeby tobie bylo zlej, tez kontakt z innymi dziecmi dobrze mu zrobi i wplynie na jego zachowanie.
ja tez to przechodzilam i nadal przechodze...dla Filipa zaczyna sie okres buntu dwulatka(tak podejzewam), bo czasami nerwowo tez nie moge. u nas jest podobnie, wszystko wymusza krzykiem, rzuca sie kopie, rzuca wszystkim czym popadnie ze zlosci ze czegos nie moze. drze sie wszedzie...na ulicy w sklepie, jak czegos nie moze..teraz wyjscie z nim do galerii na zakupy to horror... w sobote bylismy w ikea to tak sie darl ze nie moze biegać(a mial zakaz bo weszlismy na dzial z szlkanymi rzeczami) ze wszyscy sie ogladali, bylo go wslychac w callej ikea. myslelam ze nerwowo wyjde z siebie, ze wstydu sie schowam...najgorsze jest to ze niczym nie idzie go zagadac i uspokoic. plucie jedzieniem dla zabawy wylewanie wszystkiego, pisanie po scianach i uciekanie z radocha to normalka. a mi juz sil brakuje.... tez jestem nerwowa, czuje sie bardzo bezsilna, mam wrazenie ze wlasne dziecko ma mnie w d..upie...ale wiem ze tak nie jest, trzeba to przezyc. agacjone nie mozesz sie zalamywac teraz i sie poddawac!!! bo nie chce Ci straszyc zle najgorsze przed Toba...a uwierz mi to jest znaczne wiekszy "problem" niz z brzdacem w wieku Kuby.
trzymaj sie!!!!
a ja dzis mialam znowu swojego podopiecznego 7msc Grzesia. byl ciezki dla mnie dzien, bo jak nie jeden plakal to drugi. Filip z zaazdrosci zabieral mu zabawki to ten w ryk...a jak mial mu oddac to rzucal gdzies przez salon. co maly mial zasnac to Filip krzyczal nad nim i go straszyl. masakra jakas...tlumaczenia ze tak nie wolno ze dzidzia chce spac, ze sie boi nic nie pomagaja...a wiem ze Filip zna znaczenie tych slow. ehh mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej. byle do piatku.
bella zdrowka dla Filipka!!! to ja tez sie pochwale co moje dziecko mówi.:
mama
tata/ tati
baba
dada- czyt dziadzia
hau pies
mu- krowa

koko- ptaki kury wszystko na dwoch girach.
fru- lata
miau - kot
dom
ato- auto
oko
pepek- pępek
megi- nasz pies
tam
co to? dzisiaj powiedzial pierwszy raz

to
ka/tak- tak
yy- nie