reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
Oj niestety mam kawalek:-(ja robilam kiedys takie kruche, pyszne, smietankowe ciasteczka i bardzo prosto sie robilo:tak:tylko musialabym przepis poszukac bo dawno nie robilam:no:ale mam na pewno przepis na ekstra ciacho jakbys chciala:tak:

cześć laseczki :-)
dzięki za głosy ;-) zapraszam jutro :-p
u nas ciągle pada-dobijająca pogoda :no: byłam z małym w tej grupie przygotowującej do przedszkola...jest oczywiście najmłodszy i chwili nie usiedział.Pani powiedziała, że jest nadpobudliwy ruchowo i jak będzie starszy to trzeba będzie zrobić badania pod kątem ADHD :-( ciężko z nim będę miała...no ale powiedziała,że on ma taki temperament i się nie zmieni więc takie zajęcia w grupie dobrze mu zrobią.Tam nauczy się faktycznie samodzielności-bo w niczym rodzice nie mogą pomagać :-p No niech chodzi,bo czymś mu trzeba czas wypełnić.W domu zjadł coś i od razu padł jak się położył :-p no i teraz już dokazuje,ale godzinka spania jak dla niego przy tej jego energii to stanowczo za mało.No.To tyle.Miłego:-)
a moja mama ma przepis na pyszne ciasteczka na kleiku zdaje się ryżowym-więc zdrowe-jak Ilonka byłabyś chętna to mogę wziąć przepis ;-)

Ostatnia edycja:
Ja tez bym sie nie przejmowala jakas baba ktora sobie wysnula wniosek ledwo znajac dziecko:tak:a dziecko ktore ma temprament wcale nie jest jakies inne, moim zdaniem bardziej bystre, zywe itp.
Zapodaje przepis na ciasto:tak:
szkl cukru
4 jajka
1,5 szkl maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 budyn waniliowy/ smietankowy
0,5 szkl oleju
dowolne owoce ale pyszne z truskawkami, sliwkami:tak:
Zmiksowac cukier z jajkami, dodac reszte skladnikow, zmiksowac:tak:Piec 45 min w piekarniku nagrzanym na 180 st:tak:
Smacznego:tak:

ilonka
ja pracowalam z kumplem ktory mial adhd mielismy z niego ciagle polew...nie umiem ci opisac jego zachowania bo bylo wrecz smieszne...ciagle go pelno bylo,nie umial sie skupic na jednej rzeczy ciagle biegal a to za tym a to za tamtym i wracal do tego zajecia...ciagle przez niego mialam spoznienia jak bylo na czas a wspomne ze pracowalam w pizzerii jako kierowca a on byl na kuchni to mozesz sobie wyobrazic jakie jaja tam z nim byly z nozem latal wymachiwal normalnie smiech na sali:-Don jest nie do opisania :-pa jak widzialam filmiki damiana kaczuchy to odrazu stwierdzilam ze on ma chyba adhd,taka osobe poprostu trzeba widziec jak sie zachowuje i nie znaczy ze takie dziecko musi byc rodzicow pijacych i palacych bo o tym koledze co ci pisalam to u niego nie sa pijacy i moze tam jedno z nich pali....zmykam bo sie hu.owo czuje :zawstydzona/y:

Ewelka-zdrówka kochana!!!:-)
Ilonka-przepis wezmę od mojej mamy i Ci dam:-) no to tak jak piszesz-mój na miejscu nie usiedzi, ściany też mam już pomazane :-p czasami mnie na niego krew zalewa,że nie usiedzi minuty :-( ja nie palę i nigdy nie paliłam,hehe-dziwna jestem;-) a będąc w ciąży też nie piłam-za to dawca nasienia mojego dziecka to człowiek mający na swoim koncie używki wszelkiego rodzaju :-( nie wiem czy to faktycznie ma związek. A babka, która tak powiedziała to pracuje z dziećmi od wielu lat, więc nie jedno widziała.Ona nie stwierdziła ADHD a jedynie to,że może mieć.Póki co mówi,że jest nadpobudliwy ruchowo. Ale tak jak Ewelka mówi-ona widziała małego w akcji i każdy kto go zna tak mówi-no nie wiem zobaczymy.Ciężko jest z nim nawet jak nie ma tego ADHD stwierdzonego :zawstydzona/y: Hehe-wyobrażasz sobie dzień spędzony z Twoim i z moim? :-p buhahahha-dobre.dwa małe diabełki wcielone :-p
o-i padł nie wiem kiedy-dopiero coś do mnie gadał po swojemu z łóżeczka :-p

dzielić się przepisami :-p ja tez dam :-D wersja dla leni :-D

Przepis :
-puszka masy krówkowej
-op. wafli
wykonanie: posmarować, przełożyć i pokroić :-D

Jak mam nie wiele czasu a ochotę na słodkie to 5 minut i wafelki są :-D

Kaczucha spokojnie, może Damianek ma tyle energii w sobie, dużo dzieci ma teraz adhd, ale i też są ruchliwe dzieci, może mu to jeszcze minąć, na razie jest ciekawy świata i próbuje go poznać i ogarnąć, bądź dobrej myśli :-D

Ostatnia edycja:
hej dziewusie... wrocilam z urlopu.... i jestem :-p \e tak powiem... hihih
mam nadzieje ze za mną tesknilyscie ;-)
u mnie wszystko ok... po weselu brata wykonczona bylam... odciski byly... hihi
znak ze dobrze sie bawilam....:tak:
pogoda w pl byla w miare, ciesze sie ze nie za goraco...
postaram sie was nadrobic jak najszybciej :-D:sorry2:
a co tam u was??

reklama
nadrobilam :-)
Ka.M'ca a Ty skąd jestes? ja kiedyś bylam z okolic ostrowa wlkp.
ilonka do Ostrowa mam 80km:tak: ja bardziej w strone kalisza mieszkam ;-)

kachaa wiesz bardzo mi przykro po tym co przeczytalam...
smiem twierdzic ze masz depresje poporodowa co zdarza sie u wielu , naprawde wielu kobiet...
depresja przedporodowa, poporodowa....
zawsze warto isc z tym do psychologa... tak porozmawiac....
poczujesz sie lepiej i mam nadzieje ze ci minie jak najszybciej:tak:
zebys mogla sie zaczac cieszyc czasem spedzonym ze swoja malutka coreczka...
i zebys nie zalowala ze ja masz:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry