Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Hejbylam na spacerku i kupilismy dla Agatki przewijak na lozeczko bo podklady mnie juz denerwowalyEwelka mowisz i maszide ogarnac mieszkanko i zrobic kopytka
Oj niestety mam kawalek:-(ja robilam kiedys takie kruche, pyszne, smietankowe ciasteczka i bardzo prosto sie robilotylko musialabym przepis poszukac bo dawno nie robilamale mam na pewno przepis na ekstra ciacho jakbys chciala
cześć laseczki :-)
dzięki za głosy ;-) zapraszam jutro
u nas ciągle pada-dobijająca pogoda byłam z małym w tej grupie przygotowującej do przedszkola...jest oczywiście najmłodszy i chwili nie usiedział.Pani powiedziała, że jest nadpobudliwy ruchowo i jak będzie starszy to trzeba będzie zrobić badania pod kątem ADHD :-( ciężko z nim będę miała...no ale powiedziała,że on ma taki temperament i się nie zmieni więc takie zajęcia w grupie dobrze mu zrobią.Tam nauczy się faktycznie samodzielności-bo w niczym rodzice nie mogą pomagać No niech chodzi,bo czymś mu trzeba czas wypełnić.W domu zjadł coś i od razu padł jak się położył no i teraz już dokazuje,ale godzinka spania jak dla niego przy tej jego energii to stanowczo za mało.No.To tyle.Miłego:-)
a moja mama ma przepis na pyszne ciasteczka na kleiku zdaje się ryżowym-więc zdrowe-jak Ilonka byłabyś chętna to mogę wziąć przepis ;-)
Ja tez bym sie nie przejmowala jakas baba ktora sobie wysnula wniosek ledwo znajac dzieckoa dziecko ktore ma temprament wcale nie jest jakies inne, moim zdaniem bardziej bystre, zywe itp.
Zapodaje przepis na ciasto
szkl cukru
4 jajka
1,5 szkl maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 budyn waniliowy/ smietankowy
0,5 szkl oleju
dowolne owoce ale pyszne z truskawkami, sliwkami
Zmiksowac cukier z jajkami, dodac reszte skladnikow, zmiksowacPiec 45 min w piekarniku nagrzanym na 180 st
Smacznego
ilonka
ja pracowalam z kumplem ktory mial adhd mielismy z niego ciagle polew...nie umiem ci opisac jego zachowania bo bylo wrecz smieszne...ciagle go pelno bylo,nie umial sie skupic na jednej rzeczy ciagle biegal a to za tym a to za tamtym i wracal do tego zajecia...ciagle przez niego mialam spoznienia jak bylo na czas a wspomne ze pracowalam w pizzerii jako kierowca a on byl na kuchni to mozesz sobie wyobrazic jakie jaja tam z nim byly z nozem latal wymachiwal normalnie smiech na salion jest nie do opisania a jak widzialam filmiki damiana kaczuchy to odrazu stwierdzilam ze on ma chyba adhd,taka osobe poprostu trzeba widziec jak sie zachowuje i nie znaczy ze takie dziecko musi byc rodzicow pijacych i palacych bo o tym koledze co ci pisalam to u niego nie sa pijacy i moze tam jedno z nich pali....zmykam bo sie hu.owo czuje
Ewelka-zdrówka kochana!!!:-) Ilonka-przepis wezmę od mojej mamy i Ci dam:-) no to tak jak piszesz-mój na miejscu nie usiedzi, ściany też mam już pomazane czasami mnie na niego krew zalewa,że nie usiedzi minuty :-( ja nie palę i nigdy nie paliłam,hehe-dziwna jestem;-) a będąc w ciąży też nie piłam-za to dawca nasienia mojego dziecka to człowiek mający na swoim koncie używki wszelkiego rodzaju :-( nie wiem czy to faktycznie ma związek. A babka, która tak powiedziała to pracuje z dziećmi od wielu lat, więc nie jedno widziała.Ona nie stwierdziła ADHD a jedynie to,że może mieć.Póki co mówi,że jest nadpobudliwy ruchowo. Ale tak jak Ewelka mówi-ona widziała małego w akcji i każdy kto go zna tak mówi-no nie wiem zobaczymy.Ciężko jest z nim nawet jak nie ma tego ADHD stwierdzonego Hehe-wyobrażasz sobie dzień spędzony z Twoim i z moim? buhahahha-dobre.dwa małe diabełki wcielone
o-i padł nie wiem kiedy-dopiero coś do mnie gadał po swojemu z łóżeczka
Przepis :
-puszka masy krówkowej
-op. wafli
wykonanie: posmarować, przełożyć i pokroić
Jak mam nie wiele czasu a ochotę na słodkie to 5 minut i wafelki są
Kaczucha spokojnie, może Damianek ma tyle energii w sobie, dużo dzieci ma teraz adhd, ale i też są ruchliwe dzieci, może mu to jeszcze minąć, na razie jest ciekawy świata i próbuje go poznać i ogarnąć, bądź dobrej myśli
hej dziewusie... wrocilam z urlopu.... i jestem \e tak powiem... hihih mam nadzieje ze za mną tesknilyscie ;-) u mnie wszystko ok... po weselu brata wykonczona bylam... odciski byly... hihi znak ze dobrze sie bawilam.... pogoda w pl byla w miare, ciesze sie ze nie za goraco... postaram sie was nadrobic jak najszybciej a co tam u was??
ilonka do Ostrowa mam 80km ja bardziej w strone kalisza mieszkam ;-)
kachaa wiesz bardzo mi przykro po tym co przeczytalam... smiem twierdzic ze masz depresje poporodowa co zdarza sie u wielu , naprawde wielu kobiet... depresja przedporodowa, poporodowa.... zawsze warto isc z tym do psychologa... tak porozmawiac.... poczujesz sie lepiej i mam nadzieje ze ci minie jak najszybciej zebys mogla sie zaczac cieszyc czasem spedzonym ze swoja malutka coreczka... i zebys nie zalowala ze ja masz