reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Hej Mamuski i ciężaróweczki :)

Jak tk jak Anekha tylko sie przywitać przyszlam :)

No widziałam córcie Ewelki boska jest, no i rozmiarów również boskich :) Niech zdrowo rosnie :)

Później was nadrobie to troszke napisze :)

reklama
Witajcie :)
oj ewelka pewnie zadowolona lezy z córcią na rączkach:tak:Fajnie:-D
Ja dziś na 16.30 do ginekologa..na wizytę....robiłam badania i jeszcze ich nie ma kurcze a dzis ginekolog....ale jaja co ja babce powiem....hmmm....:-(
Oj mialam ciśnienie mierzyć i nie mierzyłam...boże co sie ze mną dzieje az wstyd sie przyznac....kurde zawsze miałam wszystko na super zrobione a teraz nici......to chybe przez te mdłości...hehe nawet obiadów nie gotuje tylko męzulek chodzi sobie na obiadki w pracy.....oj biedny.....ale mam nadzieje ze juz niedługo...:baffled:MAm nadzieje ze u mojej dzidzi wszysko ok:) dzis sie zaczął 11 tydzien.... nio zobaczymy..napisze wieczorkiem co i jak...

Pozdrawiam wszystkie kobietki:)

A wy dziewczyny serio razem nie rodzcie bo zawału mozna ostac z wrażen jak to napisała anekha:)
Anekha Twoa córcia jest piękniusia:) buziak

Karolina
ja mam kochana ten sam bol tylko ciezszy wozek.....3cie pietro co prawda..zakupow kupa,mala...wozek..szok..ze ja jeszcze w ogole chodze?
na 2 razy biegam bo na raz mi za ciezko...cholera..spacerówki narazie nie uzywam bo choć lekka i fajna to nie ma przekładanej rączki ni małej wieje w oczka i ropieją..wiec wróciłam do starego:baffled:i dziś jak szłam po wózek to mała wrzesczała w łózeczku jakby ją ze skóry obdzierali bo mnie steaciłaz oczy na te 3 minuty...szok....no ale w każdym razie kochana,co nas nei zabije to nas wzmocni:-D

Iwoneczka
pozdróweczka!!!!!!!!
:-):-):-)

Marcy
gdzie te tygodnie lecą?dopiero miałaś 5ty tydzień:-p

zmykam,miłego popołudnia:happy:

Co tu dzisiaj tak spokojnie ? Ja już całymi dniami myślę tylko o porodzie i dzidzi... ciągną mi się te dni okropnie. Dziewczyny od którego tygodnia ciąża jest uznawana za donoszoną ? Bo na necie czytałam na jakimś forum o tym i opinie były tam różne. Najczęściej padały dwie odpowiedzi : od 36 tygodnia i od 37 tygodnia... to w końcu od którego ? I nie wiecie może jak to jest z dziećmi urodzonymi np. w 36 lub 37 tygodniu ? Jest już wszystko ok ? Czy może być potrzeba np. karmienia przez sondę itd. itp. Jakoś tak myślę o tym co powinnam robić jak np. w 36 tygodniu zaczęły by mnie brać skurcze? Powinnam jak najszybciej iść do szpitala żeby nie doszło do porodu czy spokojnie może się już dzidzia urodzić ?

olka
ciaza za donoszona w pelni uznawana jest w 38 tyg ale mnie dr zawsze powtarzala...byle do 33 tyg.... potem wczesniak tyle co polezy w inkubatorze ale juz ma wszystko na miejscu i zazwyczaj po okresie inkubacyjnym sa to zupelnie normslne zdrowe dzieciaczki...szybko doganiaja umiejetnoscami dzieci donoszone itp...co do karmienia sonda to sie nie wypowiem...bo nie wiem..oba dzieciaczki urodzilam terminowo.
a ty sie nie nasdtawiaj na wczesniejszy porod:rofl2:zobaczysz ze w terminie urodzisz bobasa:-):-):-)ale jak sie zacznie to sie zacznie i co zrobubisz?jhhihi..urodzisz...na tym etapie(36 tyg o ktorym pisalas)juz lekarze nie podtrzymuja ciazy tylko rodzic kaza.

Ostatnia edycja:
Co tu dzisiaj tak spokojnie ? Ja już całymi dniami myślę tylko o porodzie i dzidzi... ciągną mi się te dni okropnie. Dziewczyny od którego tygodnia ciąża jest uznawana za donoszoną ? Bo na necie czytałam na jakimś forum o tym i opinie były tam różne. Najczęściej padały dwie odpowiedzi : od 36 tygodnia i od 37 tygodnia... to w końcu od którego ? I nie wiecie może jak to jest z dziećmi urodzonymi np. w 36 lub 37 tygodniu ? Jest już wszystko ok ? Czy może być potrzeba np. karmienia przez sondę itd. itp. Jakoś tak myślę o tym co powinnam robić jak np. w 36 tygodniu zaczęły by mnie brać skurcze? Powinnam jak najszybciej iść do szpitala żeby nie doszło do porodu czy spokojnie może się już dzidzia urodzić ?
Ciąża donoszona to 37 tyd +1 dzień, czyli jak pisze ANEKHA rozpoczęty 38 tydzień.
Jeżeli chodzi o stan dziecka urodzonego w tym okresie to różnie bywa, jedno jest silne i w 35 tyg nie potrzebuje tlenu (płuca się rozwineły),a są dzieciaczki które w 37 tyg potrzebują wsparcia sztucznego. Chyba ta różnica wynika również z wieku ciązy tzn obliczeń +/- 2 tyg.
A ja szperłam troszkę w necie, chciałam zobaczyć jak wygląda poród, no bo oczywiście w krok sobie nie patrzyłam. No i to wygląda gorzej niż się wydaje na porodówce, dobrze że sama nie mogłam sobie zaglądać:-D:-D
Ale tu jest jeden ciekawy film jak dziecko się rodzi, tzn co i jak po kolei, jest animowany więc nie ma nic strasznego..
Induction | BabyCenter

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry