reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Przepraszam Albi :-D Cos mi sie ubzduralo z tym Gdanskiem...Wlasciwie to bylam pewna,ze z tamtad pochodzisz:tak:

a ja wyczytalam ze na grudnoiwkach dziewczyny wprowadzaja wiec ja tez, no a jak sie karmi piersia to trzeba dluzej poczekac,ja butla wiec jak skonczy 3 miesiace to wprowadze pomalutku

Ja to czasami myślę o karmieniu butlą, mogłabym jeść wszystko co mi się podoba, wróciłabym w końcu do normalnej formy... No ale po pierwsze to dla dziecka pokarm matki jest najlepszy, a ja nie narzekam na brak pokarmu, poza tym karmienie butelką wydaje mi się dosyć upierdliwe (to sterylizowanie, mieszanie, schładzanie)... Kurde :baffled: Pewnie i tak będę karmić cycem do końca wakacji, jak to wcześniej sobie planowałam...

WItam po świętach.
Katarku ciąg dalszy, byliśmy dziś na wszelki wypadek u pediatry - kazała oprócz kropli nasivin, dać wit c i wapno ale posłuchała i poza katarkiem nic się nie dzieje.
Dzisiaj też było badanie audiologiczne - też wszystko ok - hura! a ja się tak bałam, bo w szpitalu coś im nie wychodziło jedno uszko, ale to pewnie dlatego ze Tobi ma to uszko innego kształtu (ta w środku jakby mniejsza dziurka).
Mieszkania z rodzicami ani z teściami (właściwie to powinno się mówić "świekrami" bo teściów to mają faceci, a kobiety świekrów;-) sobue nie wyobrażam! Mamy mieszkanie z kredytem ale marzy się nam domek...:rofl2:
Dziuba, co Ci pomogło na rozstępy?

witam po swietach...troche sie obzarlam, ale tylko troche za duzo ciast:crazy:
ja sobie nie wyobrazam mieszkac ani z moja mama ani z tesciami(masakra), wtedy pewnie nie zdecydowalabym sie raczej na dziecko,ani na faceta co po 30 mieszka z'mamusia:-D:-D:-D:-D

domek jest kul, ale nie chcialabym mieszkac za miaste i dojezdzac do pracy, stac w korkach. na w-end to super a tak to tylko miasto:tak:

Ja tez nie wyobrazam sobie mieszkania teraz z ktoras z mam!Z moja mama nie mieszkam od lat.A teraz jakbysmy mieli zamieszkac z nia i jej malzonkiem to juz lepiej od razu w leb sobie palnac!Po co sie meczyc?A z tesciowka(chociaz kochana kobieta) tez nie da rady!Cenimy sobie niezaleznosc nasza.Prywatnosc.Jak mamy ochote to wylaczamy telefony,domofon i NIE MA NAS DLA NIKOGO!!!Nie ma tej perspektywy kiedy mieszka sie z kims...Mieszkanie jest moje wiec tez nie jest najgorzej :tak: No i w ogole jestesmy bardzo szczesliwa i kochajaca sie rodzinka :-D

Powiem wam,ze nigdy nie bylam niczego tak pewna jak tego,ze chce spedzic cale zycie z tym czlowiekiem....

Witam po śiętach........
My byliśmy dzisiaj w Poradnii Wcześniaków.....wszystko ok:-D:-D:-DOczywiście za słabo przybiera na wadze a tak to wszystko super truper. Była w szoku że jak go bierze za raczki to on siada,dziwiła się skąd taka chudzina ma tyle siły:dry:
A co do soczków to dzieci karmione piersią powinny dostawać od 6 miesiąca a dzieci karmione sztucznie od 5miesiąca.A soczki powinny być roziceńczone pół na pól bo za bardzo obciążają wątrobę i podawane naprzemiennie co drugi dzień z herbatką.Tak nam dzisiaj powiedziała neonatolog ale alergolog mówiła mi to samo.
Za miesiąc mogę zacząć Olisiowi zacząć wprowadzać już marchewkę, ziemniaczka, dynię i kleik ryżowy lub kukurydzianą kaszkę

reklama
A my od 5 lat mieszkamy sami..............nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami lub babcią.A mieszkaliśmy po ślubie miesiąc z teściami, bo robiliśmy remont generalny.nie było źle.....bo teściowie super ludzie.Ale nie ma jak na swoim:tak::tak::tak:
Mnie też sie marzy domek..........:-)

Do góry