reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
o matko, ja jak małam rok to ważyłam zaledwie 8 :baffled: taka kruszynka mała bylam :)
a mnie się też pediatra pytała czy non stop mała siedzi mi przy cycu a ja mówię że nie, normalnie je co 3godz, a ona mówi ze powinna być rzy cycu ok.10-15min, a moja mała w życiu tyle nie siedziała, u niej 5min max i najedzona drze się ze już nie chce, więc nie wiem dlaczego ona się taka duża robi, a właściwie to nawet nie jest gruba tylko duża... a ja już wszystko robię zeby wydłużyć jej okresy między jedzeniem i teraz np. ostatni jadla o 9.30 i do tej pory śpi, chociaż już mieli ustami jak by jadła ale jeszcze sen jest silniejszy - ale ona śmiesznie wygląda jak tak robi!

reklama
oby to byla wina tego spaghetti Albi....:baffled:
Dziuba daj spokoj nic nie robisz zle wida ma dziecko takie tendencje nic nie zrobisz przeciez jesc musi a ze pije mleczko mamusi to jak najbardziej zdrowe i wskazane dlatego ja bym byla spokojna na Twoim miejscu pewnie niedlugo zacznie rosnac i bedzie taka laska ze szok:tak:
Kubus lezy spokojnie poki co w lozeczku i gada do misia hehe:-D
dzis dostalam zwrot podatku 573 zl :-)ale super!dostaniemy jeszcze z MOPR-u jednorazowa zapomoge nawet nie wiem ile wynosi ale skladalam podanie i sie udalo musimy tylko potrzebne dokumenty doniesc;-)zganiamy ile mozemy poki co pozytywnie!ale z nas bestie:-p:laugh2:

Jak dziecko powinno wazyc 6kg w 3 miesiacu zycia?Skad taka teoria?Ja czytalam i potwierdzila to nasza pediatra,ze dziecko w 6 miesiacu powinno podwoic wage urodzeniowa a do konca 1 roku potroic.Dziuba ale jesli karmisz piersia "na zadanie" to co mozesz zrobic?Moja malizna tez dostaje "na zadanie" i je tak krociutko-pare minutek,max 5 tak jak piszesz :tak: Przybiera zgodnie ze swoja siatka centylowa.Za to urosla nam ciut za duzo :-D Taka troche glizda dluga sie zrobila :-D

Kiedys wysłałam wam to ze przez pierwsze 3 miesiące życia dziecko powinno przybrać ok 800 - 850 g na miesiąc. Czyli 3500 + (800*3) = 5900

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry