reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Nadusi spoznione-przepraszam za zwloke :sorry2: i Natalce wszystkiego naj,naj,najlepszego!!!!

Moja malizna zaczela cos ostatnio marudzic przy zasypianiu.Raz wzielismy ja do pokoju,gdzie siedzielismy.Powirowala troszke i w koncu zasnela.Nastepnego dnia wzielam ja na rece i za chwileczke doslownie juz spala.Pozniej to samo(jeszcze udaje bezczelnie jak tate do niej wysylam,ze jest glodna)-wzielam na rece zeby dojadla i co?nie jadla tylko przytulona zasnela."OOO NIEEEE!!!!" mysle sobie.Wiec zasiadlam wczoraj jak marudzila kolo lozeczka i opowiedzialam jej bajeczke.I chwile pozniej juz byla baaardzo spokojna i wyciszona(chociaz poczatkowo nadal marudzila) i jak skonczylam to sobie poszlam a ona znow sama zasnela! :tak: Moja corcia juz taka duuuuza,ze nalezy jej zakupic pierwsza(wlasna bo ma kilka po mamusi jeszcze :happy:) ksiazeczke z bajkami.I tata bedzie jej codziennie czytal wieczorem!

Albi jak obejzalam to zdjecie to szok :szok: Ja bym dzwonila na pogotowie sie pytac jednak.Jasne,ze bez paniki jesli Dawidek byl spokojny ale jednak bym zadzwonila zapytac co to moze byc!Koniecznie sie odzywaj dzis co sie dzieje!

Mili trzymam kciuki za to kieszkanko!Nie wyobrazam sobie zeby mi ktos tak dziecko z pokoju podkradal!Mnie tesciowa wczoraj zbesztala,ze mala ma zimne raczki!I juz to mnie zdenerwowalo(a tesciowka jest swietna kobita tak poza tym) bo ciagle ja przykrywa po szyje!A ona i tak ma zimne raczki :tak: zupelnie jak matka...

reklama
Za to w następny weekend po ślubie zapraszamy wszystkich młodych, znajomych, kuzynów i kuzynki i przyjaciół na wielką imprezę, chcemy wynająć jakąś wielka lożę w jakimś klubie blizej nam jeszcze nie określonym i się bawimy i imprexzujemy do upadlego całą noc albo i dłuzej, jeśli nie wszyscy zdążą się przez noc upić! :laugh2: i mam nadzieję że przyjdziesz razem z Łukim (hmm, Nadusia musi poczekać jeszcze parę lat) pobawić się z nami :laugh2:

Moze po 20-50 zeta, nie szalejcie z napiwkami, albo bede ci pilnowac martyni jak sie bedziecie bawic:tak:

pani powiedziała że i tak za dużo przybrała... dla niej ciągle jest za dużo!! :wściekła/y:
bzdura !!!!Nadi urodzila sie 2850 teraz 6100 wiec podwoila z nawiazka, Martysia urodzila sie ponad 4600 wiec jak teraz wazy 6900 to przybiera ok, moja dala zadu z jedzonkiem:-D

Wuj bombki strzelił, nie będę już laską :/
)...

jasne, paszteciara teraz jestes!!!!:laugh2:
Ok ale z krwią. Sorki ale pokaze wam co własnie "wypierdzial"
Zobacz załącznik 73693

masakra, Albi dawaj znac co jest grane bo umieram z przerazenia!

Albi, dopiero dziś przeczytałam, ale mam nadzieję że wszystko ok, pomyślałam jeszcze że może to Twoja dieta spowodowała taką kupkę:dry:
Mili, ja też trzymam kciuki, niech się skończą kłopoty mieszkaniowe!:tak:

Co z Albi?Sie niepokoje bo to kiepsko wygladalo...przeciez nawet u doroslego czlowieka jak jest kal podbarwiony krwia to juz znaczy,ze nie dzieje sie nic dobrego.I trzeba badania wszystkie robic.A tu taki maluszek!Moze rzeczywiscie ma to jakis zwiazek z zabkowaniem?Ja to bym chyba zawalu dostala jakbym zobaczyla taka kupke...

Salik ja juz od jakiegos czasu mam problemy przy wychodzeniu z domu w jaka kurteczke ubrac mala.Zdecydowanie bardziej boje sie ja przegrzewac niz tego,ze zmarznie.Moja kolezanka mieszka w "szklarni"(chyba ze 35C tam jest-masakra) i to jej dziecku jeszcze nic dobrego nie przynioslo.Maly wystarczy,ze wyjdzie z domu i juz jest przeziebiony.W tej chwili mimo duzej aktrywnosci ruchowej musi go ubierac w kurtke puchowa i jest dobrze.Od 2 miesiecy nie bral antybiotykow...

Dlatego tak mnie denerwuje jak moja tesciowka patrzy na mnie zlym wzrokiem i nakrywa ja po uszy,ze dziecko prawie nic nie widzi.A ja za chwilke i tak ja musze rozpinac...No ale trudno.Przeciez nie spotykamy jej az tak czesto na dworze wiec jakos to przezyje.Jesli sie to nasili-mezus bedzie musial powaznie porozmawiac z mama....

Agnie wstyd sie przyznac ale u mnie to mezus lepiej zna sie na kosmetykach niz ja sama :-D Pracowal jeszcze za czasow szkolnych w hurtowni z kosmetykami i to dlatego.Ja nie bardzo sie znam.I wychodzi tu moja ewidentna niechec do zakupow i tego typu sensacji.A tak nawiasem mowiac to rzeczywiscie niezly pasztet z ciebie....No chyba sie wydurniasz!:-)

Albi dolaczam sie do dziewczyn!to straszne -oby to nie bylo nic powaznego 3 mam kciuki!
Mili badz dobrej mysli -super jakbyscie byli juz na swoim!!!zazdroszcze tez bym juz chciala;-)
Dziuba oszolomisz wszystkich swoim razacym pieknem w ten dzien:-)
Szczypawka moja tesciowa tez panikuje jak kuba ma zimne raczki a ja w kolko ze u dzieci to normalne!i nie pozwalam jej go przegrzewac i sie slucha:-ptak samo jak spi kolo lozeczka powinno byc ok 18 stopni on ma troche wiecej ale spi w pajacyku i bodziaku all bawelniane cienkie i lekki kocyk do brzuszka go przykrywam a ona raz mi go jeszcze recznikiem przykryla wiec ja opieprzylam ze ma tego nie robic bo jest mu za cieplo i sie rozkopuje!a poz atym jak jest chlodniej dziecku sie lepiej spi:tak:nie myslcie tylko ze mu zimno tylko optymalnie zawsze sprawdzam czy karczek ma cieply i plecki;-)
Natalciu,Maxiku buzi od cioci Basi i Kubusia:-D
Szczypawka szkoda ze nie potrafie tak jak Ty usypiac dzidzie:sorry2:kuba od razu by plakal jakos mi nie wychodzi takie usypianie..moze jak bedzie starszy latwij bedzie bo i bajke sie przeczyta:sorry2:Katarzynko zdjecie cudne tylko buziaka mu dac hehe:-D
my dzis spalismy calkiem fajnie tylko pozno nam sie usnelo bo Ł wrocil z pracy i tak sie stesknil ze mnie obudzil na przytulanko hehe ale my nie ryzykujemy jak nasza swieta trojca:-p:-p:-p

No wiec rano Dawidek zrobił ładną kupę ale teraz znowu pierdnął i znowu żelik z krwia. FUCK. Dzisiaj do lekarza na szczepienia i ja wezme jedną pieluszke ze soba, żeby pokazac o co chodzi.
Mnie sie wydaje, ze to alergia pokarmowa. Ja dwa dni pod rząd jadłam spagetti z sosem pomidorowym.

Albi ja właśnie miala sie Cierbie pytac czy coś jadłaś takiego co go mogło uczulić albo być na tyle niezdrowe dla malego... może faktycznie to spaghetti, już teraz nasze dzieci są na tyle duże że nie mają kolek to teraz w inny sposób oznajmiają że coś im nie pasuje z naszej diety...? trzymam kciuki zeby było ok, daj znać co powiedział lekarz

Natalciu, wszystkiego najcudowniejszego!!

reklama
Anja to nie jest tak z przybieraniem na wadze jak ty piszesz. Własciwa waga urodzeniowa dziecka to 3000-3500 kg. Takie są wyznaczniki i od takich wag powinno sie liczyć tycie. To ,że Martynka sie urodziła ponad 4kg nie znaczy, ze powinna wazyc 3 razy wiecej ona po prostu powinna przytyc nieco mniej a Twoja córcia wiecej i Nadia waży własnie idealnie bo w 3 miesiacu dzieci powinny ważyc 6000 kg a Marti tez za gruba nie jest, wiec spokojnie.
Moja mama ost rozmawiała ze znajomą i ona mowi z dumą, ze jej wnuczek ma 6 miesiecy i wazy 12 kg. Moja mama sie jej pyta z czego ona jest dumna, skoro mały wazy duzo za duzo, kolezanka sie sprzeczała, ze gdzie tam ble ble ble. Corka poszła do lekarza z małym to lekarz ją zje bał jak psa, że tak upasła dziecko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry