reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Szczypi ja slyszalam ze dziecko ma przybierac z taka zasada ktora Ty napisalas:tak:Dziuba ponoc na poczatku jest wiecej wody w mleczku a pozniej bardziej syty ten pokaram wiec pewnie Martysia duzo pije a niekoniecznie je:tak:nagada sie do Ciebie i misiow to tak jest:laugh2:masakra to jak Bubus moj bedzie mial pol roku to bedzie wazyl 7500:sorry2:

reklama
W ciągu pierwszych 6 miesięcy dziecko podwaja, a do końca 12 miesiąca niemowlę potraja urodzeniową masę ciała i przyrasta około 25 cm, co stanowi 50% wzrostu w momencie urodzenia.
To z: MediWeb.pl w trosce o Twoje Zdrowie

Bo juz zwatpilam we wlasne slowa :tak: I nie chodzilo mi o to,ze 9kg to duzo i grube dziecko...Tylko wedle tego przelicznika moja Zuzka powinna wazyc niecale 10kg jak bedzie miala roczek!Wiec jest to roznica!Swoja droga dzielna z ciebie kobieta Dziuba,ze ja nosilas w brzuszku :-D Jak juz wspominalam-kawal baby :laugh2:

Moja Julia urodziła się z wagą 4650 a mając rok ważyła 9,5 kg i wcale nie była ani za chuda ani niedożywiona. Po prostu normalna.
Dzieci, które się urodziły większe chyba wolniej przybierają na wadze. Jakoś sobie nie wyobrażam, by w wieku 1 roku ważyła 3x 4650 czyli .. 14 kg...

ja w sumie tez te dzieci które znam co się rodziły ponad 4kilo to jak miały rok rzadko przekraczały 10kg, więc może i mojej małej waga przystopuje... ale zgodnie z tym ze dzieci przybierają ok.800g na miesiąc to jak ona miała wagę wyjściową 4460g, to +800-850g na miesiąc powinna teraz mieć 6860-7010g, więc nie jest tak źle, mieści się w swoim przedziale :laugh2:

Jak mają 6 miesięcy i powinny podwoić swoją wagę to Oliwier powinien ważyć prawie 4, 5 kg .a ona już teraz waży 4kg więc ja będzie miał poł roku to będzie ważyc więcej......no ale Oliwier to inny przypadek:tak:

.....u niej 5min max i najedzona drze się ze już nie chce...

Mój Jakubek to samo. 5 minut i już jest najedzony. I wtedy się rozgląda i mnie zaczepia :happy: zaczyna gadać i się śmiać:-D A ile Martynka waży teraz? Kubuś od najniższej swojej wagi przytył 2420g co dzielone na jego wiek daje 800g miesięcznie więc myślę, że sie najada :sorry2::sorry2:

już teraz nasze dzieci są na tyle duże że nie mają kolek

dziuba, jak ja bym chciala, żeby w naszym przypadku to też było prawdą.... Kubuś miewa jeszcze koleczki, ale trzeba przyznać, że o wiele rzadziej...hurra !!:rofl2::rofl2:

A co to taka cisza na forum ?? Ja mam teraz chwilę wolnego, bo Julia ogląda bajkę a Kubuś odsypia po kąpieli. Zaraz po bajce zmykam ćwiczyć rączkę z Juleczką, a potem muszę dać jej kolację , umyć i położyć, więc na tyle dziś wolnego czasu :/ Ale doczytam Was wieczorkiem .... :)

reklama
Bylismy, dzisiaj nie było niczego oprocz skierowania na USG brzuszka i posiew z kału + kał ogolnie. Na wszelki wypadek, gdyby sie to okazało alergią pokarmową na białko krowie, dostalismy recepte na Nutramigen a ja na scisłą diete jak mam karmic małego z cyca.
USG brzusia zrobilismy na miesjcu i wyszło wsjo wpariadki. Jeszcze jak nie wychodują bakteryje to znaczy, ze alergia. Oczywiście, jezeli nie przejdzie mu to w 3 dni to do lekarza. Oby przeszło..............

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry