reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam wszystkich
uf, my już po szczepieniu, pierwszym:-(, ale poszło nieźle, jedynie zapłakał Kacperek podczas ukłucia a tak to jeszcze się pożalił na odchodnego i uśmiechnął do pielęgniarki mały flirciarz hihihi
sczepiliśmy infanrixem 5 w 1 czyli 2 ukłucia w rączkę i nóżkę:-(

pielęgniarka kazała robić okłady ale jemu nic sie jeszcze nie dzieje:tak::tak:

dziękujemy wszystkim za komplementy, rzeczywiście z mojego syneczka jest chłopisko po miesiącu przybrał kilogram czyli waży juz 7:szok::szok::szok::szok: juz wiem od czego mnie ręce bolą;-):-D:-D:-D:-D w klacie 43:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a główka 40

Esti dzięki za pocieszenie, ze do mnie podobny ale wszyscy znajomi mówią nawet na Kacperka mały Krzyś, to po mężu. ale ja wiem jedno nosek i policzki ma po mnie a resztę po mężu i ta na 100.
nie wiem jak mam być zadowolona z ochraniaczy feretti bo one sobie tylko wiszą nic z nimi nie robię, po prostu są:sorry2:( no oczywiście czasami piorę i prasuję:tak:)

Pumi wyglądałaś rewelacyjnie i laska bez dwóch zdań, :tak::tak::tak: a impra widać udana i wszyscy uśmiechnięci a Domini mała królewna na balu:tak::tak::tak:

u mnie chrzciny juz zaklepane na 3 maja w długi likend chrzestni już zaproszeni jeszcze tylko moi rodzice, ale mogę się założyć , że ojciec nie przyjdzie:dry: bo nawet do tej pory wnuka nie widział i wcale się tym nie przejmuje:dry::dry::crazy:

Agnie jak ci dobrze , sama bym na studia wróciła, a do pracy to mi się w ogóle nie chce , biorąc pod uwagę, ze nie mam nikogo bliskiego coby mi sie synkiem zajął, nawet juz rozważam przejście na wychowawczy a potem na zasiłek. potem jakaś prace chyba znajdę jak Kacperka dam do przedszkola tylko, ze to całe 3 długie lata:baffled:

reklama
Kacpi też lubi tv ale zasłaniam mu lub go przekręcam, żeby sobie wzroku przypadkiem nie zepsuł
a najbardziej lubi jemiołę, normalnie głowa mu się urywa:tak::tak::tak:

a już się bałam , ze znowu go ie zaszczepię bo w pon zrobił mi kilka kup z glutem tzn śluzem a jak mu dałam smektę to zrobił jednego wielkiego gluta i to z wielką trudnością ale wczoraj na wieczór i dzisiaj zrobił juz normalna kupkę. pow3iedziałam doktorce a ona na to , że to pewnie niestrawność, dzieki boku:sorry2:
właśnie Mili ja bym sie zamykała i otwierała jakbym szła do łazienki:-D:-D

Mnie sie konczy macierzynski i przechodze na zasilek.Mysle,ze pojde do pracy jak mala skonczy 18miesiecy.Chce poprosic o pomoc nasza wspaniala sasiadke,mame mojej przyjaciolki.Swieta kobieta!Nic jej nigdy nie wyprowadza z rownowagi a moje dziecko jak wlasna wnuczke traktuje bo jej juz jej wlasna corka zakomunikowala,ze z jej strony nie ma co liczyc na wnuki.I zeby sie lepiej moim dzieckiem cieszyla :laugh2: Mam nadzieje,ze mnie sie to uda.Oczywiscie bede jej placic!Nie zamierzam jej wykorzystywac!

Od pazdziernika studia zaczynam.Dotad sie tulalam,robilam studium jakies glupie i durne,pracowalam...No i wreszcie doszlam do etapu,w ktorym marza mi sie studia i wiem nareszcie co chce w zyciu robic i jak to wszystko pogodzic ze soba.Moze troche pozno ale lepiej pozno niz wcale,prawda? :-D

Sylka dzielny malec!Moja malizna tez tylko przy klociu placze.A tak poza tym to sie usmiecha.Przynajmniej do pediatry bo pielegniarka u nas wyglada z lekka potwornie...Sama sie jej troche boje :laugh2: Ale tatus zawsze mala mocno trzym,a(ja sie boje igiel baaardzo) i Zuzik sie szybko po wlociach uspokaja.No i jest przeciez EMLA-cudowny wynalazek.W kazdym razie szczepienia znosimy dobrze tylko corcia potrzebuje pozniej duzo snu i bliskosci maminej :tak:

Pumi faktycznie wyglada na to,ze az skrzydel dostalas dzieki wizycie rodziny z Polski!Bardzo sie ciesze,ze wam sie udala uroczystosc!Oby u nas tez sie wszystko udalo...

Na razie lista gosci rosnie.. :szok: A my nie mamy juz jak tego powstrzymac.Moja mama zaprasza gosci i nas o tym INFORMUJE po prostu.Szlag mnie trafia ale co ja moge poradzic?Powiedziala,ze ona zaplaci za wszystkich i za nas tez...I co?Na tym koniec problemow?!Przeciez to nie o to chodzi!My naprawde chcielismy SKROMNY slub i chrzciny.Dla chrzestnych,swiadkow,rodzicow i dziadkow.I mnie by wystarczylo....

własnie szczypi przyjechaliśmy, całą drogę spał w domu oszamał cyca:-D:-D i teraz znowu spi:baffled:
pewnie przez to szcepienie

a dzisiaj spał w łóżeczku bo normalnie spał z nami
i rano mnie cos budzi o 6 , myślałam ,że on płacze bo głodny bo normalnie codziennie je 6 a on oczy otwarte my z mężulem śpimy a on gada do maskotek :-D:-D:-D:-D:-Di to tak głośno, ze w pierwszej chwili myślałm, że jest głodny. dobrze , ze z nami nie spał bo by mnie znowu:dry: obudził
ale ja tak uwielbiam kiedy on spi obok mnie i mogel sie do niego przytulić i ten zapach, ach...........

ale normalnie jestem nie do życia bo co sie ruszy to ja już otwieram oko a że śpię blisko niego to normalnie co godzinę dostaję po nosie i znowu nie śpię a w dzień jestem dętka:rofl2:

Szczypi jak mamusia płaci to nie masz się co przejmować:no::no:
a najważniejsze co czujesz w środku i jak to przeżywasz, to są duchowe sprawy nie warto się innymi przejmować:tak::tak:

Szczypi- no to szykuje wielka gala - jak u nas. Duuuzo bylo zalatwiania zeby wszystko bylo na wysoki polysk ale nam sie udala impra- warto bylo.
Sylka- Kacperek odwazniak i dzielny chlopczyk.
Esti- zrobilam sobie wczoraj paznokcie z jedwabiu- slyszalas cos o tym-podobno zdrowsze dla paznokci niz akryl?
Katarzyna -Joanna- bierz psine i nie zastanawiaj sie- my w polsce z rodzicami wzielismy kiedys ze schroniska owczarka niemieckiego i piesio do tej pory jest nam za to wdzieczny- milosc w jego oczach jest nie do opisania- takie pieski sa kochane za to ze wyciagnelismy je z bagna. Tylko zrob mu porzadna kapiel!!!
My dzis z Dominiska idziemy na dluuuuugi spacer bo praktycznie od piatku nie bylysmy. Rodzice juz w polsce, tesc wczoraj wylecial, jeszcze tesciowa i szawgier do odprawienia w niedlugim czasie.
W maju idziemy na komunie- kupilam moje ksiezniczce cudna sukienke na ta impreze- potem zrobie fotke- jestem z siebie dumna hihihihi. Jeszcze jej korony brakuje hhehe

Załączniki

• 112.JPG
    112.JPG
    475,8 KB · Wyświetleń: 48
  • 120.JPG
    120.JPG
    323,3 KB · Wyświetleń: 47
  • 126.JPG
    126.JPG
    523,8 KB · Wyświetleń: 44
  • 132.JPG
    132.JPG
    380,8 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Nanina jakbym ja cos takiego zobaczyła to takie zjeby by baba ode mnie usłyszała:wściekła/y:.
Sylwia moj ma 41 w klatce i głowie a ty jak zwykle sie pojawiasz i bum kilka na raz postow. Uwielbiam cie za to.
Pumi obie z Księżniczką wyglądałyście cudnie.
Asia rana po cc goi sie do roku czasu. U jednej szybciej u innej wolniej. Ja w niektórych miejscach, po przecieciu mieśni, nie czuje podczas dotyku a najgorzej jak mnie rana swedzi, bo sie goi i chce sie podrapac i nie moge bo sie drapie i nieczuje tego:baffled:. Moje kolezanki są 7-8 miesiecy juz po cc a dalej je rana swedzi, bo sie ciągle goi, także spokojnie.
Kasia kochna jesteś, ze bierzesz takiego pieska, ja sama mam moją Monie, naszą psią corcie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry