reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Wlasnie czekalam az Anja powie cos zabawnego tu nic dzisiaj:baffled:
Asia- Sylka pierwszy raz szczepila z tego co pamietam bo Kacperek chorowal.
Basia - dzieki za fotki- Kubus slodki , ty lasencja a kosciol piekny.
Mili- chcialam cie pocieszyc- twoja Natalka przeplakala sesje a moja chrzest. Ksiadz ja musial przekrzykiwac- chyba nie chciala sie pozbyc diabelka z wlasnego cialka hihih.
A ha- wklejam fotki z soboty na ktorych widac moje dodatkowe 8 kilo ciazowego tluszczu- wclae nie jestem chuda. Niektorzy pytali czy ja na pewno wszystko co mialam w brzuchu urodzilam? albo czy to nie przypadkiem druga ciaza i cos mnie w brzuchu nie kopie?= bezczelnosc ludzka nie ma granic:rofl2:

Załączniki

• Picture 1315.jpg
    Picture 1315.jpg
    90,8 KB · Wyświetleń: 48
  • Picture 1317.jpg
    Picture 1317.jpg
    90,7 KB · Wyświetleń: 50
  • Picture 1318.jpg
    Picture 1318.jpg
    119 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Pumi ma rację pierwszy raz szczepiłam Kacperka bo najpierw maił biegunke a potem chore uszka:-(
ja bym chyba z liścia dała takiemu beszczelowi:crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie martw się jak będziesz karmić szybko zrzucisz

ja juz wróciłam do figury sprzed ciąży ale jeszcze bym chciała tak z 5 kilo:sorry2:

Albi co ja mogę poradzić jak sie loguje to nigdy nikogo nie ma :no:a ja doczytuje zaległości i odpisuję na co ważniejsze tematy:-D:-D

a na co ten nutramigen? bo sie nie orientuję ja dostałam zalecenia na hypoalergiczne:sorry2:

Pumi chyba troszke przesadzasz!I dlatego ci dokuczaja bo za bardzo sie przejmujesz :tak: Wygladasz juz bardzo dobrze!A bedzie coraz lepiej!

Mnie cos rozklada dzisiaj.Czuje sie fatalnie.Boli mnie glowa,jest mi slabo i niedobrze...Czym moge sie podleczyc karmiac piersia?Oczywiscie cytryny,mleko z midem i czosnek beda na pierwszym planie.Moze cos homeopatycznego??

Szczypi kochanie zadnych cytrusow i czosnku jak karmisz piersia!!!mleko mozesz sobie zrobic z lyzeczka miodu max 2 szklanki rano i wieczorem.wypij sobie tez herbatke z lipy,dzikiej rozy i nie wiem czy mozesz malinowa ale nie polecam bo karmisz choc tez jest na przeziebienie:tak:oscyloccocinum jest na grype i stany grypowe z lekow homeopatycznych.nie wiem czy masz lekkie prezeziebienie czy juz konkretnie Cie wzielo:-(karmiac piersia mozesz tez wziazc czysty paracetamol dziala p/goraczkowo i p/bolowo:blink:polecam rowniez rutinoscorbin (jest wit.C ale w mniejszej dawce jak z cytryny)wracaj do zdrowka!!!:tak:

Sylka dobrze ze Kacperek w koncu zaszczepiony!!
a te co zwlekaja z pojsciem do gina to je natychmiast wyganiam!!!:wściekła/y:porod to prawdziwe wyzwanie dla organizmu i moga byc komplikacje lekarz musi sprawdzic czy wszytsko wrocilo do normy!!!

No wlasnie- Basia ma racje- do gina marsz!!! trzeba sprawdzic co wam w kroczu drzemie:-D:-D:-D

Szczypi- herbatka malinowa i cieply kocyk
Ja cycole i zaraz idzimy na kilka godzin na spacer. Cieplutko i sloneczko.
A mam problem bo o ile mala jadla co 2-3 godziny regularnie tak teraz jest nieprzewidywalna:baffled:

Ja juz pisalam kiedys:ja moge jesc wszystko z wyjatkiem czekolady.Tylko przy niej moje dziecko mialo lekkie oznaki alergii pokarmowej.Jadlam juz mandarynki,pomarancze i grapefruita a tym bardziej ukochany moj czosnek. :tak: I wszystko jest ok.O mleko nie ma co sie martwic-wiecej niz 1 kubek nie wleje w siebie bo niecierpie. :baffled: Cytrusy uczulaja ale nie wszystkie dzieci na nie reaguja w ten sposob.A czosnek po prostu ma mocny zapach i dzieci pozniej nie chca jesc mleczka.Ale moja Zuzia nie ma z tym problemu :-D Ide sie zapakowac chyba pod kocyk.Wiec pozdrawiam i do jutra dziewczynki :blink::sorry2:

Sylwia czyli zwykłe HA. Nutramigen czy Bebilon Pepti to specjalistyczne mleczka, z tem, ze Nutramigen to mleko pozbawione biłaka krowiego, laktozy i soi a Pepti o ile dobrze pamietam tylko białka krowiego nie ma. Jezeli Kacperek ma alergie na białko to samo HA mu nie wystarczy.

reklama
Pumi chyba troszke przesadzasz!I dlatego ci dokuczaja bo za bardzo sie przejmujesz :tak: Wygladasz juz bardzo dobrze!A bedzie coraz lepiej!

Mnie cos rozklada dzisiaj.Czuje sie fatalnie.Boli mnie glowa,jest mi slabo i niedobrze...Czym moge sie podleczyc karmiac piersia?Oczywiscie cytryny,mleko z midem i czosnek beda na pierwszym planie.Moze cos homeopatycznego??
Szczypi a to nie okres ci sie zbliza albo zalenstwa z cisnieniem, stąd takie samopoczucie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry