reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ewa pamietasz, ze moj kochany blondynasek miał zapalenie płucek, antybiotyk brał dosc długo i do tego anemia a to wszystko miało wpływ. Ja uważam, ze wygląda bardzo dobrze i wcale tak mało nie waży. Kurcze to co ma Esterka powiedziec, jezeli chodzi o Olisia. Zresztą teraz dzieci nie bedą duzo tyły. Niektóre dzieciaki tyją od 6 miesiąca 40 g tygodniowo i to waga prawidłowa.
pamiętam o tym albi... ale to było dosyć dawno, to wtedy nie przybierał, więc OK. Ale teraz? 70 dag przez 1,5 miesiąca :szok: Z Dawisiem był zawsze taki samiusi i nawet on go już przegonił :sorry2:BYł na centylu 25 to i tak słabo a teraz spadł na 10 jeszcze ! Dobra, nie nakręcam się już.. to i tak nieczego nie zmieni ale się martwię, żeby mi znów w jakąś anemię nie popadł...

Kasiu ja mialam tak samo z Bubusiem jak Ty z Nikusia bylam wytrwala ale pech a moze i nie chcial ze pojechalam do rodzicow moich na orawie 2 tyg i tam spal we wozku ale grunt ze juz nie przy cycku i nie na rekach!!pozniej coraz mnie go wozilam az sam usypial a teraz go klade do lozeczka i jest si ale w dzien i tak bardziej preferuje wozek;-)jak mi placze to go ponosze na stojaco ,poprzytulam czasem jak minie jakas godz dam jeszcze cycka i go odbijam i odkladam albo lezy sobie ale jest cicho i w miare ciemno....jak widze ze trze oczka i ziewa odkladam go i nie ma problemu:rofl2:3mam i za ciebie kciuki!!!na bank sie uda badz dobrej mysli i zycze wytrwalosci!!!:tak:

Basiu, a pamiętam jak Ci pisałam że dasz radę... i udało się ! super! gratki !

to skad ta tarka i czerwone plamy na skórze jak zjadłam jajecznice na masle?
moze na serwatke albo tak jak mowisz na białko mleka krowiego ale nie ma na nabiał.
Basiuchna no sama sobie zaprzeczyłas z tymi czopkami i syropem, zgodzilysmy sie, ze syropek działa szybciej a czopki wolniej i nie ma co mu w dusko pakowac skoro nie wymiotuje. Uparłaś sie, ze czopki są ziołowe to lepsze, niestety ale ziołowe tez uzależniają i powodują potworną alergie, wiec ostrożnie z tym.

heheh albi tak zle i tak nie dobrze najlepiej jakby nie mialy dolegliwosci te nasze pociechy zabki by wyszly i po sprawie :-)wszytsko uzaleznia ale zielsko w dupke lepsze niz silniejsza substancja chemiczna prosto do zolakdka i watroby....nie wiem ja slaba z polaka moze zle pisze i mnie nie kumasz:-(chodzi mi o kolejnosc najpierw bym dala zelik i pomasowala dziaselka jak to by nie skutkwalo wogole to dopiero dalabym czopka ale nie przewlekle!!jakby bylo juz naprawde tragicznie by plakal non stop to pokusilabym sie o syropek tak chyba dobrze....a z lekami ogolnie trzeba ostroznie jak i z ziolowymi jak i subst chemicznymi typowymi farmakologicznymi ;-)

Ewa wczoraj bylismy u znajomych i Gosia z ciekawosci zapytała to ile wazy Dawidek to my powiedzieliśmy, ze 6800 a ona bo znalazłam ksiazeczke Tomka i tam. Tomek 6500 kg wazył jak mia 4,6 miesiąca a 65 cm miał jak miał 6 miesiecy. Tomek teraz ma 16 lat, jest szczupły, wygląda znakomicie i ma ponad 180 cm wzrostu, wiec nie ma co sie sugerowac. Ja sie urodziłam i miałam 53 cm i wazyłam 2900 i rosłam strasznie szybko a 7 kg wazyłam jak miałam 3 miesiące a jak miałam lat 10 to byłam najwyższa w klasie i co. Teraz mam 160 cm :D

To ja godzine temu napisałam ze jak nie pomaga masaz dziąsełek i zelik to podałabym syrop. gdyby tak myslec, ze wszystko jest tak szkodliwe to nie powinnyśmy podawac im soków z butelek i jedzonko ze słoiczka, przeciez to też chemia i to w służszym użyciu i wiekszej ilosci niż łyżeczka syropu. Zreszta one i tak są max zminimalizowane w skutkach ubocznych. Dlatego ja wolałabym, zeby mi dziecko nie cierpiało z bolu niz pchac ziołowe czopy co albo zadziałają albo nie- jak to z ziołami.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry