reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ewa, normalnie jem, jak każdy;-) a co 2-3 godz to dziecko je normalnie karmione piersią - pediatra powiedziała że ok i aż dziw że taki pulchny. I je króciutko po 5-7 minut każde karmienie.

Nie wiem czy to prawda ale jest cos takiego, ze mleczka matki zależne jest od tego w jakim regionie mieszka. Tak jest, ze mamy na wschodzie i połnocy mają tłustrze i gestrze mleczko od tych co mieszkają na południu i zachodzie, co maja mleczko chudziudkie i wodniste.
Z tego co tu zauwazyłam to chyba tak jest. Tobiasz, Kacperek są karmieni tylko z piersi mam i zobaczcie jakie to chłopy. Przeciez Sylwi synek też wazy ok 8 kg a to tez sporo jak na 4 miesieczniaka.

Albi ale jeśli tak jest to chyba dotyczy większej przestrzeni, tzn północ czyli Skandynawia, gdzie sjest zimniej maluchy potrzebują tłustszego mleczka a na południu, gdzie gorąco potrzebują więcej płynów, więc i mleko jest lżejsze. Może też zależy to od diety mam.

Ale ja sie staram odżywiac ok. I nic..maly chudy jak szczurek ;-)Ale kij, grunt że anemii nie ma. Ostatnio sie bardzo ruchliwy zrobił, oj bardzooo.... nie uleży. Wierci się i wędruje po całym łóżeczku czy łóżku. I co chwilę w innym kącie jest :rofl2:

reklama
ja nie wiem od czego zalezy mleko mamusi czy od klimatu czy od diety ale wazne, ze dzieciaczki przybieraja na wadze szybciej czy wolniej i rosna zdrowe:tak: ja np od 2 lat w anglii mieszkam i karmie tez tylko piersia i nicola teraz wazy ponad 6 kg, nie wiem ile dokladnie- w srode bede wiedziec:zawstydzona/y:a jak sie urodzila wazyla 2 87:tak:za 2 dni bedzie miala 4 miesiace:-) a ostatnio ja mierzylam w domu po kapieli i wyszlo mi ze ma 65cm, klateczka43, glowka41 ale nie wiem czy dobrze zmierzylam:zawstydzona/y: a tutaj nie mierza dzieci nawet po urodzeniu, tylko waza:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry