reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ufffffffff..kartacze gotowe.mniam wyszło 27 sztuk!Zamrożę częśc i będzie kiedyś tam szybki obiad..jeszcze suróweczka z młodej kapustki
Ja bym chciała adoptować dziecko jedno...może kiedyś

reklama
Składniki:
3 kg ziemniaków, mąka ziemniaczana (ok. 2 garści), 1 kg mięsa mieszanego mielonego, cebula, przyprawy (jak do mielonego, wg smaku domowników)

1 kg ziemniaków ugotować i ostudzone zemleć w maszynce do mięsa, resztę ziemniaków obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do ziemniaków, po czym mocno odcisnąć sok do miski. Wyciśnięte ziemniaki dodać do ugotowanych. W misce z sokiem ustała się w tym czasie skrobia, odlać wodę, a skrobię dodać do ziemniaków. Dodać mąkę ziemniaczaną, posolić i wyrobić gładką masę. Mielone przyprawić wg uznania, dodać startą cebulę i wyrobić. A teraz weź kęs masy ziemniaczanej, spłaszcz na dłoni, na to daj kęs masy mięsnej i uformuj podłużne duże kluski wielkości męskiej dłoni. I tak do wykończenia surowców. Uformowane wkładaj do osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną na powierzchnię, gotuj jeszcze ok. 10-15 min.

ano owszem niby długo mineło ale kurcze w sumie tak naprawde kiedy?? 8 tyg po porodzie krwawiłam, potem jeden dzien przerwy i okres przez tydzien czasu. teraz od połowy marca Marek ma zaje bista alergie. Jest alergikiem na pyłki, cos potwornego. Dzisiaj ma takie ataki kaszlu i kichania az mu powietrza brak. Ja czasem mam takie ataki ale czasem on codzinnie, wiec wiem doskonale wiem jak sie czuje i jak tchu brakuje to gdzie tu o sexie mowa. Zimy w tym roku nie było, wiec alergicy zdychają bo jak ejst przynajmniej odrobine zimno przez 2-3 miesiace to jakos idzie im to znieść.

Kamilku wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesiączka od cioci Ewy , Kubusia i Juleczki...

co do tabletek, bo widzę że była o nich mowa... po ciąży z Julcią brałam Novynette. Brałam je przez półtorej roku. W tym czasie przytyłam... ok 10 kg ! :crazy::szok::szok::szok: A potem odstawiłam bo chciałam zajść w ciążę z Kubusiem... I udało mi się dopiero po 9 miesiącach od odstawienia zajść w ciążę

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry