reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
a ja ide teraz 7 czerwca do znajomych i wogole nie wiem co z dzieckiem zrobie a do tesciowej nie oddam a do moich rodzicow to Rafal zgodzic sie nie chce wiec chyba podrzuce na 1 dzien do jakiegos Kosciola:-D:-D:-D (zartuje) a pozniej 9 sierpnia moja siostra sie hajta a ja bede swiadkowa:tak:

reklama
Ja Natalii kupilam sterte ubran i od jednej babci tez dostala ubrania a od prababci i drugiej babci dostala ferme ze zwierzetami grajace i traktor tez ze zwierzetami a to sa zabawki 12+:baffled::nerd:

chyba musze isc do lekarza z małym, pamietacie jak wam pisalam ze mały ma katar to katar juz dwao mu przeszedl a teraz ma takie objawy
Sapka - rodzaj bardzo ciężkiego oddechu u noworodka oraz niemowlęcia. Utrudnienie oddychania jest tutaj spowodowane obrzękiem błony śluzowej nosa. Sapka może doprowadzić do wielu ciężkich chorób bądź objawów wrodzonych u człowieka. Sapka (utrudnione oddychanie u noworodków/niemowląt) to problem wynikający z niedrożności nosa, który jest naturalnym filtrem zatrzymującym zanieczyszczenia, bakterie i wirusy znajdujące się w powietrzu. Niedrożność nosa stanowi przeszkodę przy karmieniu dziecka oraz utrudnia jego sen. Jest to szczególnie uciążliwe dla noworodka, gdyż w tym okresie dziecko oddycha prawie wyłącznie przez nos. Powodem niedrożności prowadzącej do obrzęku błony śluzowej, a więc i sapki, może być infekcja, alergia pokarmowa – najczęściej na białka mleka (u najmłodszych dzieci) jak i nieprawidłowa pielęgnacja nosa. To ostatnie oznacza zbyt wysoką temperaturą w pomieszczeniach, gdzie przebywa dziecko, niską wilgotnością powietrza i brak spacerów. O podniesienie wilgotności można zadbać, rozkładając w pomieszczeniu mokre ręczniki. Śluz, łzy, resztki ulanego pokarmu zalegają w nosku, utrudniając maleństwu oddychanie.

Aga moj ma to samo. Jak sie dowiesz wszystkiego od lekarza to dawaj znac. Ja mam wizyte jutro to tez sie dopytam.

czesc dziewczyny.
moze zaczne od tego ze bardzo sie ciesze ze sadobre wiesci o Dominiczce.
Agnieszka wspolczuje ci ze takie babsko wpieprza sie w twoje zycie.
kamil dzis pospal dluzej coprawda wstal normalnie jak zwykle o 6.00 na jedzenie ale poszedl spac spowrotem i wstalismy o 7.30 jestem mega wyspana.
dziewczyny tak sie martwie tym chrztem. zeby wszystko dobrze wyszlo i wogole .tak sie wszystko komplikuje biegam ialatwiam roane prawy niemam czasu pomyslec o tych chrzcinach .a tu jeszcze rodzinka mi daje dobre rady nierob tak nierob kazdy ma inne zdanie co kiedy powinnam dac na stolo i wogolee o wszystkim mozna oszalec aja zrobie calkiem inaczej bo tak zaplanowalismy z D. ale wqrza mnie takie wtracanie.
u mnie swieci dzis ladnie slonko ale wieje zimny silny wiatr.

reklama
kasiu to nie chdzi o to, niech sie wtraca ale mogla o tym porozmawiac ze mna ze cos takiego sie jej nie podoba jak juz mnie tu wyszukala a nie odrazu rodzienie rozpowiadac.kazdy mysli i czuej co innego, nie chce zrobic niklomu przykrosci to nie mowie o tym na glos ale ona jest innego zdania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry