• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
mówiłam że odebraliśmy obrączki? no więc mamy to za soba juz) zdjecia pozniej:)
aaaaa mam dosyć facetów zwłaszcza A... i co najgorsze mam zamiar za niego wyjść za mąż- wyśmiał się ze mnie przy całej rodzinie... bo coś tam coś tam nienawidzę go:( poprostu zrobiło mi się przykro:(

reklama
spytam się tutaj bo widzę że tutaj ktoś jest. czy przy temperaturze mierzonej w pupce coś się odejmuje/dodaje. czy wskazana tem. 37.7 jest właściwa??

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]1. OBAWY I POMIAR GORĄCZKI
Typowe objawy gorączki u małych dzieci
[/FONT] [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- rumieńce, przyspieszony oddech[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- biegunka, głównie u niemowląt[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- ciepła skóra, zwłaszcza na głowie i plecach; jednocześnie często wilgotna, a nawet zimna skóra na ramionach i nogach;[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- przy wysokiej gorączce u dzieci poniżej 3 roku życia mogą wystąpić nawet drgawki z utratą przytomności[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Stopnie nasilenia gorączki – mierzone pod pachą - określamy zwykle jako:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- normalna temperatura to: 36 -37 stopni Celsjusza, [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- stan podgorączkowy: 37,1-38 stopni Celsjusza, [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - umiarkowana: 38,1-39 stopni Celsjusza, [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - wysoka: powyżej 39 stopni Celsjusza. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Ale uwaga! Ważne jest w jakim miejscu ciała dziecka mierzymy gorączkę.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Temperatura mierzona w jamie ustnej jest wyższa o 0,3 stopnie Celsjusza, a w odbytnicy - o 0,5 stopni Celsjusza od mierzonej w tym samym czasie pod pachą. Temperaturę ciała możemy też mierzyć specjalnymi aparatami cyfrowymi, np. w uchu.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]U niemowląt zwykle mierzymy temperaturę w odbycie, gdyż taki pomiar jest szybki, wygodny do przeprowadzenia i dokładny. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Toteż o gorączce u niemowląt i małych dzieci mówimy wówczas, gdy temperatura mierzona w odbycie wyniesie:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - umiarkowana: powyżej 38,5 stopni Celsjusza,[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - wysoka powyżej 39,5 stopni Celsjusza,[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

jestem wreszcie, uf.....

dzieki esti za życzonka:tak::tak::tak:
z okazji ślubu byliśmy na eleganckiej kolacji. ja zamówilam łososia marynowanego w żubrówce i trawie morskiej z dodatkami a męzulo ławice krewetek hihih
cały następny dzień mu się odbijały hihihi

a i ja maiłam przejścia z łososiem:-D:-D:tak: najpierw pprosiłam, żeby było szybciej bo dziecko na mnie czeka to łosoś był surowy w środku , czekałam na drugą porcje no i przynieśli przypalonego normalnie szok, a i na talerzu maiłam krewetkę koktajlową pomiędzy ziemniaczkami, :szok::szok::szok::szok::szok: to pewnie zemsta

dół mi na szczęście przeszedł Olis cudny i śmieje się jak szalony. mam podobny filmik jak teściowa tańczy przed Kacperkiem, normalnie bolki zrywać:laugh2::laugh2::laugh2:,
doczytuje, więc sukcesywnie będę chwali wasze dzieciaczki.
tyle co pamiętam to Malizna szczypi wysuwa się an prowadzenie i razem na miejscu pierwszym z córcią dziuby Martynią

a my nie wychodziliśmy przez 2 dni z domu przez tę elektrownie:baffled:.
a wczoraj podali, że oprócz Słowenii 29 maja miała miejsce awaria elektrowni na Ukrainie. kłamczuchy podali wiadomość po fakcie:angry::angry::angry:

a i w między czasie zamówiłam krzesełko do karmienia dla Kacperka z Allegro no i przyszło pęknięte i nie można było go w ogóle złoży bo otwory nie pasowały do wkrętów. tandeta a wybuliłam 300PLN

w piątek zrobiłam zwrot, i spodobało mi sie takie
http://www.moto.allegro.pl/item372303618_krzeselko_coneco_galileo_i_superowe_gratisy_wys_0.html

ktoś ma , żebym znowu się nie nacięła:baffled::crazy:

alergolog zapisał man maść Lichtena 50 PLN:szok::szok::szok: i Lipobasę i maśc robioną 7 klasy ze sterydami( podobno najsłabszą) kazała smarować 2 razy dziennie ale ja stosuję raz:-p

do kąpieli balneum a co drugi dzień mydełko Oliatum

Albi Dawiś przeuroczy i jak on znalazł już te nóżki

Kacperek dzisiaj złapał sie za swoje spodenki i podniósł się do siadu, sam, szok:szok::szok::szok:
i od dwóch dni wywala język i robi rurki i pluje hihihihi

Sto latek ASIUUUUUUUUUUUUUU , dużo zdrówka i cierpliwości;-), samych słonecznych dni i udanego pożycia hihihi :tak::tak::-D:-D:-D:-D

Pandi oto wadliwe krzesełko z tukanem .
http://www.allegro.pl/item378638521_krzeselko_do_karmienia_baby_design_pepe_krzeslo.html

dogadałam się tez z facetem , że mi dośle welurowa wkładkę, i dlatego nie chciałam go zwraca, ale jak mężulo go zobaczył to takie bluchy:zawstydzona/y::zawstydzona/y: poleciały, że tandeta i , że dziecka w to nie posadzi bo sie chwieje itp, więc zwróciłam:baffled:

ale ten galileo ma w komplecie wkładkę i jest tańsze i ma płozy do bujania dodatkowo:tak:
tak myślę

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]1. OBAWY I POMIAR GORĄCZKI
Typowe objawy gorączki u małych dzieci
[/FONT] [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- rumieńce, przyspieszony oddech[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- biegunka, głównie u niemowląt[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- ciepła skóra, zwłaszcza na głowie i plecach; jednocześnie często wilgotna, a nawet zimna skóra na ramionach i nogach;[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- przy wysokiej gorączce u dzieci poniżej 3 roku życia mogą wystąpić nawet drgawki z utratą przytomności[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Stopnie nasilenia gorączki – mierzone pod pachą - określamy zwykle jako:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- normalna temperatura to: 36 -37 stopni Celsjusza, [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- stan podgorączkowy: 37,1-38 stopni Celsjusza, [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - umiarkowana: 38,1-39 stopni Celsjusza, [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - wysoka: powyżej 39 stopni Celsjusza. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Ale uwaga! Ważne jest w jakim miejscu ciała dziecka mierzymy gorączkę.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Temperatura mierzona w jamie ustnej jest wyższa o 0,3 stopnie Celsjusza, a w odbytnicy - o 0,5 stopni Celsjusza od mierzonej w tym samym czasie pod pachą. Temperaturę ciała możemy też mierzyć specjalnymi aparatami cyfrowymi, np. w uchu.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]U niemowląt zwykle mierzymy temperaturę w odbycie, gdyż taki pomiar jest szybki, wygodny do przeprowadzenia i dokładny. [/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Toteż o gorączce u niemowląt i małych dzieci mówimy wówczas, gdy temperatura mierzona w odbycie wyniesie:[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - umiarkowana: powyżej 38,5 stopni Celsjusza,[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]- gorączka - wysoka powyżej 39,5 stopni Celsjusza,[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

dziękuję. wychodzi na to że ma stan podgorączkowy.
tylko nie wiem co dalej robić.
lekarka nie odbiera.
a Lonek taki nie spokojny, płacze, pocyca puszcza i marudzi.
dał się ululać i spi ale taki niespokojny

Od którego miesiąca dziecko można posadzić we foteliku? bo to że jest silne i np przy pomocy kogos ładnie sztywno się trzyma nie oznacza że może już siadać we foteliku? am racje czy raczej nie???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry