reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Justice 24 latka hihih. wtedy do usa przylecialam. teraz mam 27 a jak bede rodzic to juzbedzie 28 latek na karku. trzeba sie potem spieszyc z drugim bo chce kolo 30 miec juz po wszystkim

reklama
No, no wygląda na to że stara to ja jestem:szok: - w październiku skończę 31. Niech się odezwie ktoś kto ma więcej, proszę hihihi.

Zmienię trochę temat. Zastanawiałam się nad następującym art, kodeksu pracy:
Art. 185.

§ 1. Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Zastanawiałam się czy można ten art. wykorzystać np na wizytę u gina - w końcu to też badania. Co o tym myślicie?

ojejej pomyliło mi się, Twoje zdjęcie mnie zmyliło. Ale tak czy inaczej stara nie jesteś :-),a do 30 to jeszcze możesz 2 spłodzić a nawet i więcej jak będą bliźniaki :-), tylko musimy netty spytać jak to się robi :-D

Jobo- najstarsza chyba jestes hihihi. ale za to jaka doswiadczona. a co do kodeksu to sie nie znam ale przeciez wizyta u gina to nic innego jak badanie kontrole ciazy

Jobo myslę, że tak - w końcu jest napisane, że pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą - według mojej logiki :-D Tylko ciekawe czy pisemnie trzeba zaświadczyć o wizycie, chyba raczej na pewno

dobra uciekam, buziaki i kolorowych snów o pociechach, Pumi szkoda że u Ciebie jest 8 godzin różnicy... ale masz w sumie całą noc żeby nam fajne rzeczy opisać , a my rano sobie poczytamy:-) o ile bedziesz chciała
KOLOROWYCH SNÓW, A NIEKTÓRYM MIŁEGO POPOŁUDNIA :-D

Pumi nie pocieszaj mnie:-(. Pluję sobie w brodę, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej na drugie dziecię. A teraz różnica będzie 10 lat - to prawie przepaść pokoleniowa hihi. Ale z drugiej strony doszliśmy do wniosku, że lepsza taka różnica niż żadna. Nigdy nie chciałam jednego dziecka.
A co do tego przepisu to podpytam gina w piątek. Chyba powinien się orientować.
Idę spać bo mam już oczy na zapałkach. Dobrej nocki.

no i wszystkie uciekly
xx_placzek.gif
. A ja tu taka biedna, samotna jestem
567.gif

ja chce drugie dziecie jak to pierwsze bedzie konczylo 1,5 roczku. mam ambitne plany-zobaczymy co z tego planowania wyjdzie. teraz tez planowalam ciaze na pocztaku roku i prawie sie udalo- gdyby nie poronienie. wtedy najbardziej zalowalam ze tyle sie zastanawialam nad potomstwem. teraz wiem ze to byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac i nie zaluje!
chetnie wam cos opisze podczas gdy smacznie spicie- tylko co? bo nie mam pomyslu

reklama
na wstepie Myszorka gratuluje rocznicy i zycze wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin... corcie masz przeurocza... a co do tego art. KP to dobrze to rozumiecie, jesli w innych godzinach niz pracy nie moze miec miejsca wizyta np.u gina to pracodawca ma oboiwazek zwolnic pracownice... tylko zastanawiam sie nad jednym czy te godziny nalezy pozniej odrobic?!
a mieszkam w Wadowicach- miescie papieskim- mala miescina... niby jest salon tapet, ale ja wybredna jestem... zreszta podejrzewam, ze malo kto by tam cos znalazl do pokoiku dzieciecego....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry