reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Witaj Kiniusia. ja jak bylam u swojej gin to ona mnie zbadala i powiedziala ze macica sie powieksza a na temat6 szyjki nic nie mowila tylko0 pozniej zrobila mi usg i wszystko ladnie bylo widac byl to wtedy 6tc a za nim poszlam do lekarza to zrobilam 2 testy. pierwszy test zrobilam w pierwszy dzien spodziewanej miesiaczki i od razu pojawily sie 2 kreseczki a ogolnie objawow nie mialam i nie mam do tej pory tylko zgaga.3mam kciuki zebys dolaczyla do grona lutoweczek.:-)

reklama
Witajcie!Dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie miałam nastroju. Aaola - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
U mnie wszystko ok. Czuję się dobrze, właściwie gdyby nie ból piersi to w ogóle nie czułabym że jestem w ciąży. Byłam w piątek u lekarza, ale nic konkretnego się nie dowiedziałam - no oczywiście potwierdził ciążę, powiedział, że macica się powiększa, szyjka twarda i zamknięta i to właściwie tyle. Dał mi skierowania na badania, a kolejną wizytę mam 29 lipca i dopiero wtedy zrobi mi usg (tym jestem trochę rozczarowana, bo miałam nadzieję, że zobaczę już swoje maleństwo, no ale trudno). Ale czas szybko leci - dziś zaczął się 11 tydz. W czwartek idę do szefowej - muszę jej powiedzieć, bo przede mną wakacje i jak wrócę we wrześniu z brzuchem to trochę będzie głupio. Pozdrawiam.

Zastanawiam sie czy powiedzialyscie juz wszystkim o fasolkach, u mnie jeszcze oprocz mamy nikt nie wie, chce odpalic bombe po drugim USG, tj po 30czer.
Bedzie niezly szok, szczegolne dla mojej siostry!:rofl2:

Czesc dziewczyny. U mnie w rodzinie juz kazdy wie tzw droga pantoflowa, tak samo znajomi tez wiedza a moja tesciowa planuje jaki wozek kupic. Mowie wam wariacja ale predzej czy pozniej i tak by sie dowiedzieli a rodzica wolelismy powiedziec od razu a nie tak jak ostatnio dopiero sie w szpitalu dowiedzieli jak zaczelo sie cos dziac wiec chcielismy tego uniknac wrazie jakbym musiala isc znow do szpitala:-(

Czesc dziewczyny !
ja jestem po wizycie w szpitalu.spedzialm tam ze 3 godziny, zadali mi 2000 pytan np czy bylam molestowana w dziecinstwie, kto udziela mi rad w zwiazku z ciaza, czy przyjechalam do szpitala metrem czy autem, ile plasterkow wedliny jadlam wczoraj i mase innych glupkowatych pytan. powiedzcie mi czy w polsce tez pytaja o takie rzeczy???
pobrali mi litry krwi i porobili mnostwo badan. ale usg tym razem nie bylo wiec czuje sie niepocieszona.mam sie zglosic w czwartek na odczytanie proby na gruzlice a nastepna wizyte mam na 2 lipca i wtedy bede mogla uslyszec moje malutkie serdunio w srodku.:-p

Hey Pumi, nie tutaj tego nie pytaja! W Stanach u dentysty wypelnieja 100 str ksiege durnych tresci niezwiazanych z zebami, pierwsza wizyta check-up trawala zazwyczaj 2 godz, wyobrazam sobie cowyprawiaja przy ciazy, a to ponoc naturalny stan, nie choroba
no przyznaj sie bez bicia, ile wcizgnelas plastrow szyneczki wczoraj.???lol!

Ja swojej wizyty juz sie nie moge doczekac, chociaz troche sie stresuje bo chce zrobic PAPP-A testy,NT, aby miec pewnosc, ze dzidzia sie dobrze czuje, poza tym brzucho mi rosnie i czuje sie naprawe superowo,gdyby nie te nastroje- parabola uczuc!

Dzisiaj rano zauwazylam ze mam coraz wieksze rozstepy na udach robia sie az fioletowe i nie wiem jak sobie z nimi radzic. Czy macie jakies sprawdzone sposoby jak sie ich pozbyc a na dodatek za miesiac wyjezdzam nad morze i jak tu pokazac nogi cale w rozstepach, one juz sa bardzo widoczne a co dopiero bedzie pod koniec ciazy,:wściekła/y: tragedia:szok::no:

Anja-nie moge ci zdradzic ile plasterkow szynki wcielam wczoraj-to bedzie moj malutki sekrecik hihihih;-)
tu wizyte zaczyna sie od wypicia glukozy i godzinnej rozmowy wstepnej : kiedy ostatnia miesiaczka czy sa jakies choroby genetyczne w rodzinie, czy mialam jakies operacje? itd, potem jest wizyta z dietetyczka i ta mnie przesluchiwala na temat ilosci zjedzonych palsterkow wedliny o ktorej godzinie, ile szklanek wody wypijam, jaki rodzaj platkow sniadaniowych jem, zawartosc tluszczu w wypijanym mleku i tak dalej i podobno sie zle odzywiam i dala mi liste produktow o ktore mam wzbogacic dzienna diete. jakbym chciala to wszystko zmiescic w siebie - to dzien musialby trwac 40 godzin zebym z tym wszystkim zdazyla a ja wazylabym jakies 300 kilo wiecej. potem jest wizyta u pracownika socjalnego ktory wypytuje o patologie w rodzinie, czy dziecko palnowalam, co robie na codzien, jak sie czuje z ta ciaza, co czuje do meza, jak on sie odnosi i tysiac innych durnych pytan. potem jest czas na badanie na gruzlice i pobranie jakis 8 probowek krwi. mowie wam dziewczynki-fajowo sie zaczyna. powoli odnosze wrazenie ze moja ciaza to sama biurokracja i masa papierow a nie mala istotka ktora jakby w tym wszystkim jest najmniej wazna.spodziewalam sie ze pokaza mi na ekranie dzis dzidzie i takie tam a ty nici ze sluchania serdusia.:baffled:
Mili ja rozstepy mam juz od jakis 4 lat i sa na calych udach, pod kolanami, na biodrach i posladkach, zahaczaja jeszcze o dolne partie plecow. oprocz tego ze sa w poziomie pojawily sie tez pionowe i jedne zachodza na drugie tworzac apetyczna kratkownice na moim ciele.takze glowa do gory-nie jestes sama hihih. ja juz sie przestalam przejmowac co bedzie dalej bo wiem ze o plazy moge zapomniec na jakies 2 lata zanim sie nie poczuje znowu komfortowo we wlasnej skorze. poki co od czasu do czasu jak sobie przypomne wcieram krem na rozstepy dla kobiet w ciazy.

reklama
Aha, Amerykanie raczej powinni od Europejczykow sie uczyc sposobu odzywiania,
skutki ich fantastycznych sposobow odzywiania widac w NYC, Chicago na ulicach, w Californii jest OK pod tym wzgledem. Jakich produktow dziewczynki uzywacie na roztepy?
Najlepsza podobno oliwka z oliwek pierwszego tloczenia. Czy uzywacie innych produkrow do skory jak przed ciaza?ktore sa bezpieczne, ktore nie?

Do góry