reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mój ma "długie zęby" na kaszę.Więc dostaje mleko z kleikiem.U nas to wygląda tak:
8-8,30 mleko 180-210ml zależnie od apetytu
10 drugie śniadanie kanapka z szyneczką albo owoc
12 mleko ok 180ml
14 obiadek
17 podwieczorek jogurt lub deser owocowy
20 mleko ok 180 ml
w międzyczasie podjada chrupki lub ciasteczka.No i oprócz własnego obiadu je jeszcze trochę z nami.Generalnie przez większą część dnia coś podjada a waży ok.9 kg.

Ostatnia edycja:
reklama
aga no wlasnie zazdroszcze Ci tej "ciszy"....my znowu kolejna nocka nie przesapana, na dodatek maly gnojek nas pilnowal hehe:tak:, maz mial ochote na przytulanie a ten co piec minut glowka do gory i obserwacja terenu, padalismy ze smiechu a o wyniesieniu go do swojego pokoju niestety nie bylo mowy. Chyba przez te ostatnie leniwe tygodnie nauczylismy malego spac z nami :( :crazy:To juz kolejne moje dziecko z ktorym tak sie mecze z wlasnej glupoty..oj nic sie czlowiek nie nauczy na stare lata:no::no:

A my dzisiaj pojechalismy do poznania na nieplanowane zakupy, sa wszedzie takie wyprzedaze ze aż szkoda nie skorzystać, jezdzimy do takiego duzego centrum Factory gdzie sa markowe sklepy i całoroczne wyprzedaże do -50, -70 % szok jakie tanie ciuchy!
małemu przebiła druga jedynka na dole więc mamy 4 ząbki!
pam mój oli tez wwazy 9 kilo a je za dwóch!!!

nasza kolacja trwala dzisiaj godzine :angry: :wściekła/y: :angry: :wściekła/y:
zrobilam kanapeczke z pasztetem zjadl 3 kawaleczki i zaczol pluc, to zrobilam mu kaszke na gesto i tez plul !!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: siedzial 45 minut i wyl jak by ktos ze skory obdzieral !!!!!!!!!!!!!! wkoncu wzielam go na rece i sie uspokoil i z wielkim zalem dokonczyl kanapke !!! jezu co za katorga i dla mnie i dla niego.
jak ma tak ygladac kazda kolacja to ja dziekuje !!!

a o 17 zjadl tylko banana nawet nie claego, obiad podziubal.... i kolacji znowu nie chcial !!! masakra jakas, ale kaszy juz dzisiaj nie robie, dostanie dopiero rano mleko i koniec, nie bede mu do dupy wchodzic a on ma to gdzies !!!!!!!!

nina gratuluje kolejnego zabka

pawimi a tobie wspolczuje, wiem cos o tym bo my mieszkamy u tesciow w jedym pokoju z malym i czasem tez sa problemy z porzytulaniem sie ale jeszcz nigdy maly nas nie pilnowal ani nie podgladal.

aga nas dzisiaj tak pierwszy raz probowal nakryc, mam nadzieje ze ostatni!:-)
Daj spokoj Wikusiowi z wpychaniem jedzenia bo sie jeszcze biedak calkowicie zrazil. Moze ma okres taki ze apetytu nie ma. Vicek tez tak miewa, jakos ostatnio ma dziure w zaladku ale dni ze nie chce jesc ani mleka pic tez mamy gesto zaliczone. Grunt to sie nie stresowac - Twoj maly wyglada swietnie i juz.

Dzięki Aga! Wiesz co faktycznie nie ma co Wikusia zmuszać bo się zniechęci i będzie jeszcze wiekszy problem, może po prostu ma taki okres nie jest głodny i tyle.na pewno mu to minie i zacznie jeść kolację!
ale mam katar znosa mi leci cały dzień było ok dobrze się czułam a twraz juz nie mogę:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry