reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no i dopiero o 5 mleko, i o 9 sniadanko caly serek homogenizowany i kromka chlebka... ehhhh te oje dziecko .
u nas dzisiaj piekna pogoda slonce slicznie swieci i jest 0 stopni wiec bedzie fajnie.

Ale Wasze dzieci są żarłoczkami:-D Moja ostatnio je mało:
rano 120ml kaski do picia, czasami zje jeszcze kromeczkę chlebka z masełkiem
o 13-14 obiadek, albo jak nie chce to 120 ml kaszy do picia
16 1/2 jabłuszka albo cały banan i 90 ml mleka z kakao
18 120ml kaszki do picia
i o 21 250 ml kaszki do picia
Mała nie ruszy kaszki jak jest podawana łyżeczka, więc robię jej mleko i wsypuje smakową kaszkę ryżową tak aby można było podać butlą.
Do tego wypija z 600ml wody, herbatek i soczku. I pomiędzy posiłkami je czasami chrupki kukurydziane albo herbatniczki ale tylko jak, ja potrzebuje chwilkę kiedy nie będę mogła jej uspokoić, np: robiąc mięsko
Plusem jest to że jest mięso żerna:-D:-D:-D i czasem jak nie chce obiadu to zje samo mięsko;-)

Moja Amelka je tak:
5 rano mleko 200
8 sniadanko kawałek chlebka i 150 picia
10 mleko 220 ml (nieraz zastąpie jgurtem)
14 obiadek
16 musi wypic mleko 200ml
18 kolacja
19 mleko 275ml
23 180ml mleka
Kaszki n nielubi ani łyzeczką ani w mleczku
miedzy posiłkami zje jakis owoc i ciasteczko chrupka oczywiscie nie zawsze.
A waży 11 klo dodam że moja Wiki też bardzo mleczko lubiła

Moja Amelka je tak:
5 rano mleko 200
8 sniadanko kawałek chlebka i 150 picia
10 mleko 220 ml (nieraz zastąpie jgurtem)
14 obiadek
16 musi wypic mleko 200ml
18 kolacja
19 mleko 275ml
23 180ml mleka
Kaszki n nielubi ani łyzeczką ani w mleczku
miedzy posiłkami zje jakis owoc i ciasteczko chrupka oczywiscie nie zawsze.
A waży 11 klo dodam że moja Wiki też bardzo mleczko lubiła
Łoł jak by moja tyle jadła:-D
Celinka uwielbia jogurty, ostatnio jadła z tatą jogurt, to zjadła mu cały duży:szok:, przesadził troszkę ale nic małej nie było. Tylko oni nie jedzą łyżeczką a pija prosto z kubeczka, mała to uwielbia:-) Też pod suwam jej pomiędzy posiłkami owoce i warzywa.
Wczoraj niunka dostała wózek i lale która płacze jak jej smoka się wyjmie. Lalka siedzi do góry nogami, a wózek ma super kółka:-D

Kurcze Oli zaraził się odemnie i jest chory! wczoraj pół dnia kichał i w nocy dostał kataru! nie mógł spać, męczylismy sie całą noc!!!
dzisiaj z nosa mu leci , nie chcę dawać sobie tego noska nawet wycierac tylko płacze jakbym mu krzywdę robiła! na szczęście nie ma temperatury i zachowuje się normalnie tylko ten katar jest okropny! jak mu nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, narazie kurujemy się w domu!:tak:

Kurcze Oli zaraził się odemnie i jest chory! wczoraj pół dnia kichał i w nocy dostał kataru! nie mógł spać, męczylismy sie całą noc!!!
dzisiaj z nosa mu leci , nie chcę dawać sobie tego noska nawet wycierac tylko płacze jakbym mu krzywdę robiła! na szczęście nie ma temperatury i zachowuje się normalnie tylko ten katar jest okropny! jak mu nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, narazie kurujemy się w domu!:tak:
U nas sprawdziły się chusteczki nawilżane do wycierania noska.

wspolczuje Wam tych chorob. U nas nic...odpukac wszyscy zdrowi. Maly znowu kolejny zarloczny dzien. Mam nadzieje ze to wkrotce przejdzie bo nie widza mi sie karmienia nocne roczniaka. Zmeczona jestem, w pracy za 4 tygodnie mam tygodniowa kowencje tzw Sales Congress w Las Vegas a pozniej pieciodniowa wycieczke do Arizony za ubiegloroczne usiagniecia. Musze juz teraz usiasc z mezem i wszystko zaplanowac. Dwa lata temu bylismy sami na podobnej "imprezie" w Nashville a na wycieczke (byla wtedy w Rheno, Nevada) juz nie pojechalismy tylko odlaczylismy sie od grupy w ramach wlasnych wakacji, rok temu pojechalam sama do Vegas tylko na wycieczke a konwencje sobie podarowalam bo maluch mial kilka togodni i to targanie sie z laktatorem...ahh, a w tym roku moj malzonek tez chce na obie imprezki i myslal o zabraniu dzieci. Zobaczymy...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry