reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
poumieraly wszystkie czy co ????????
Nieee !!
Aga śliczny Wikuś! My też w tym m-cu idziemy na wesele.
Ogólnie u nas ok, słodziaki rosną, co chwilę jesteśmy nad wodą, kiedy tylko pogoda pozwala.
Muszę się Wam pochwalić że mój Kubuś chodzi już bez pieluszek, zakładamy mu tylko na noc. W dzień śpi już bez i sika dopiero jak wstanie. Ładnie woła siku, choć czasem się zdarzy jakaś wpadka. W domu robi siku na kibelek, nocnika raczej nie lubi, a na mieście jest dumny jak nasika na trawkę albo pod drzewko.
Salik, dawaj fotki mieszkanka, chyba że gdzieś przeoczyłam :-D

b08edbdd55.jpeg

b00b4f86c4.jpeg

255da3ea08.jpeg

bb0510a982.jpeg

reklama
ewunia zazdroszcze ci ze kubus juz bez pieluszek , wiki umie robic ale niestety nie wola :-( ehhh ....
fotek mieszkania jeszcze nie wstawie bo iewiele ich jest i nie ma jeszcze czym sie pochwalic ...

Ewa super zdjęcia. Julka i Kuba słodcy. Zazdroszczę Ci końca z pieluszkami:-)
Aga super że Wiki zdrowy.

Celinka już się oswoiła z spadającymi rzeczami:-D Mała coraz ładniej mówi dzisiaj w sklepie zamiast lala powiedziała lalka:-D:-D:-):-) No i mówi Kasa co w jej wykonaniu znaczy Kasia ;-) Jago na Jagodę, czasami zamiast mama tak mnie zawoła, ale raczej tak woła na wnuczkę sąsiadów.
Wczoraj kupiliśmy sobie materac 1,60/2 m w końcu wyśpimy się jak należy;-) Na razie materac rzucimy na podłogę, a za dwa tygodnie będzie gotowe łóżko ( A.. sam robi:-D)

co do chodzenia bez pampersa polecam aby dzieci bawiac sie ze starszymi razem z nimi siadały na nocnik, u nas to sie sprawdzilo:tak: mała podłapała widzac jak inni to robia:-)
co prawda jak idziemy na dluzsze zakupy, albo wozkiem i nie mam nocnika przy sobie to zakladamy pampersa, zdarzy sie ze Wiki popusci lekko i szybko biegnie na nocnik.. sama siusiu nie umie powiedziec, ale wola TU TU pokazujac na nocnik,albo gdy jej sie pytam czy chce siusiu ladnie odpowiada TAA.
w dzien spi juz bez pampersa, na noc zakladam ale to wrazie niepotrzebnej wpadki.

Witam u nas wczoraj był wypadek Wiktoria złamała reke i zamiast pani na pogotowiu skierowac nas do specjalisty to ona nas do szpitala na chirurgie skierowała i założyli jej gips i na obserwacji kazali zostać zabrałam Wiktorie do domu nawłasne żądanie.
Zimno u nas jak diabli wrrry ,jeszcze wczoraj jak jechalismy z szpitala z Konina samochód sie popsuł niema jak 13 pechowy dzien.

co do chodzenia bez pampersa polecam aby dzieci bawiac sie ze starszymi razem z nimi siadały na nocnik, u nas to sie sprawdzilo:tak: mała podłapała widzac jak inni to robia:-)
co prawda jak idziemy na dluzsze zakupy, albo wozkiem i nie mam nocnika przy sobie to zakladamy pampersa, zdarzy sie ze Wiki popusci lekko i szybko biegnie na nocnik.. sama siusiu nie umie powiedziec, ale wola TU TU pokazujac na nocnik,albo gdy jej sie pytam czy chce siusiu ladnie odpowiada TAA.
w dzien spi juz bez pampersa, na noc zakladam ale to wrazie niepotrzebnej wpadki.

na mojego syna jakos ta metoda nie dziala, moj brat robi na toalete a wiki nie chce wolac, umie robic na nocniczek ale co z tego skoro nie chce wolac ... nie zmusze go do tego trudno ....

Duuuzoo zdrowka dla Wikusi :*:*:*:* niech raczka szybko sie zrasta.

hej laski! co tu takie pustki????
My byliśmy kilka dni nad morzem w Świnoujściu, pogoda taka w kratkę ale mały zachwycony!!! na wszystko wołał oooo piasek był super, woda też no i inne atrakcje.:-)

czy wasze dzieci zgrzytaja zębami? bo Oli nauczył się i zgrzyta w dzień tylko wiem, że gdyby zgrzytał w nocy to mogłyby być jakieś pasozyty:no:, a on robi nam na złość jak mu zwracamy uwagę i zgrzyta jeszcze bardziej!:szok::szok::szok:

nutka zdrówka dla Wiki żeby jej się szybko rączka zrosła:tak:
aga jak tam postępy w remoncie???

niżej kilka zdjęć z wakacji!

Załączniki

• wakacje 2009.jpg
    wakacje 2009.jpg
    61,7 KB · Wyświetleń: 61
  • wakacje 2.jpg
    wakacje 2.jpg
    75,4 KB · Wyświetleń: 67
  • wakacje 3.jpg
    wakacje 3.jpg
    69,3 KB · Wyświetleń: 68
  • wakacje 4.jpg
    wakacje 4.jpg
    48,2 KB · Wyświetleń: 52
  • wakacje 5.jpg
    wakacje 5.jpg
    56 KB · Wyświetleń: 60
  • wakacje 6.jpg
    wakacje 6.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 50
  • wakacje 7.jpg
    wakacje 7.jpg
    68 KB · Wyświetleń: 48
  • wakacje 8.jpg
    wakacje 8.jpg
    84,2 KB · Wyświetleń: 64
nina nie martw sie Wiki tez zgrzyta zebami :-D :-D :-D
a ja juz widzialam na nk fotki - SUPER i powiem ci tyle ze nie masz co sie przejmowac waga malego bo z tego co widac to ty tluszczykiem tez nie grzeszysz :-D wiec wiadomo po kim on taki szczuplutki.

Postepy w remoncie ?? hmm ... no scianka zaczela powstawac :-D przedzielac bedzie lazienke z kuchnia, ale moj J od 2 dni mial problemy zoladkowe, dzisiaj juz troche lepiej chyba wirusek jakis bo najpierw Wiki teraz on mam nadzieje ze to na tyle.

Witajcie ja również jestem mamą bobaska ze stycznia 2008 i jak czytałam wasze posty to naprawdę te dzieciaczki są bardzo słodkie i w pewnym stopniu podobne do siebie.super fotka to ta jak Wikuś robi remont ;).Mój IGOREK też przeprowadza remonty.Podejrzał tatę jak układa deski na podłogę ,schody i teraz jest exspertem w tej dziedzinie, wczoraj kupił sobie wiertarkę i teraz wierci wszystko i wszystkich.On dużo uczy się od swojego młodszego brata tylko z mową to trochę gorzej . Mówi dużo tylko jeszcze NIE W JĘZYKU Polskim ale rozumie wszystko co się do niego mówi a jak się wkurzy to tak potrafi dać niezły ochrzan no i coś ząbki kiepsko idą patrzyłam że wasze pociechy to już mają niezły zapasik a IGUŚ ma tylko 6 perełek za to jak dziabnie w palec to ...Zajrze jeszcze do was i coś napiszę bo fajnie tu macie

reklama
Witam u nas wczoraj był wypadek Wiktoria złamała reke i zamiast pani na pogotowiu skierowac nas do specjalisty to ona nas do szpitala na chirurgie skierowała i założyli jej gips i na obserwacji kazali zostać zabrałam Wiktorie do domu nawłasne żądanie.
Zimno u nas jak diabli wrrry ,jeszcze wczoraj jak jechalismy z szpitala z Konina samochód sie popsuł niema jak 13 pechowy dzien.

Biedna Wiktoria. A ci lekarze to po co chcieli ją zostawić,jeszcze bardziej chcieli dziecko zestresować:wściekła/y:
zyczymy dużo zdrówka Wiktori i bardzo smacznych deserków z galaretki;-):-D

hej laski! co tu takie pustki????
My byliśmy kilka dni nad morzem w Świnoujściu, pogoda taka w kratkę ale mały zachwycony!!! na wszystko wołał oooo piasek był super, woda też no i inne atrakcje.:-)

czy wasze dzieci zgrzytaja zębami? bo Oli nauczył się i zgrzyta w dzień tylko wiem, że gdyby zgrzytał w nocy to mogłyby być jakieś pasozyty:no:, a on robi nam na złość jak mu zwracamy uwagę i zgrzyta jeszcze bardziej!:szok::szok::szok:

nutka zdrówka dla Wiki żeby jej się szybko rączka zrosła:tak:
aga jak tam postępy w remoncie???

niżej kilka zdjęć z wakacji!

Nina przestań zwracać na to uwagę, to przestanie, jak zobaczy że nie robi to na Was wrażenia. Celina tak ssała palca, ale nie zwracaliśmy uwagi i samo przeszło.

nina nie martw sie Wiki tez zgrzyta zebami :-D :-D :-D
a ja juz widzialam na nk fotki - SUPER i powiem ci tyle ze nie masz co sie przejmowac waga malego bo z tego co widac to ty tluszczykiem tez nie grzeszysz :-D wiec wiadomo po kim on taki szczuplutki.

Postepy w remoncie ?? hmm ... no scianka zaczela powstawac :-D przedzielac bedzie lazienke z kuchnia, ale moj J od 2 dni mial problemy zoladkowe, dzisiaj juz troche lepiej chyba wirusek jakis bo najpierw Wiki teraz on mam nadzieje ze to na tyle.
Aga u nas mała też zaczęła mieć biegunkę, więc to chyba coś w powietrzu lata:wściekła/y: Mamy na wiosce lekarkę od niedawna i wracając od teściowej spytałam się czy mogę małej smektę podać, a ona że tak i dała nam coś jeszcze przeciw biegunce ( jakieś zioła, siostra jej przysłała z Kanady też jest lekarzem, ale tam korzystają lekarze z ziół jak u nas zielaże) i tak na wstępie było po biegunce:-)
Moje dziecię nauczyło się samo zasypiać w dzień, tylko że pod krzesłem albo biurkiem a nie na łóżku jak normalni ludzie, może w końcu zajarzy gdzie ma usypiać bo budzi się na łóżku, albo na materacyku w salonie, jak zaśnie podczas zabawy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry